Saveti za skladište

Prednosti poslovnog skladišta

Uz dobru organizaciju možete otkriti mnogobrojne prednosti poslovnog skladišta. Neke od tih prednosti podrazumevaju i korišćenje prostora za držanje robe, ali to ne bi trebalo da bude njihova jedina namena. Skladište može biti veoma dobar prostor za one koji žele da privremeno sklone stvari od oštećenja i gubitka i tako se spasu problema. Sa druge strane, skladište nikako ne bi trebalo da Vam služi samo za robu. Ako pitate profesionalce ih agencije Moja Selidba videćete da u njemu postoji mnogo dobrih namena. Naša agencija pored usluge selidbe Beograd nudi i skladište u našem glavnom gradu.
Vaza i komoda

Prednosti poslovnog skladišta su da možete skloniti stvari koje su Vam trenutno višak

Šta sve možete držati u skladištu

Kada pogledamo šta firme inače drže u skladištu, videćemo da je spisak tih stvari veoma dug. Svaka firma može otkriti prednosti jednog ovakvog prostora za sebe.

  • Pronađite mesto u kojem ćete držati robu jer će Vam svakodnevno prepakivanje stvari odneti mnogo vremena i možda oštetiti stvari;
  • Neke firme koriste skladišta za držanje dokumenata jer smatraju ovaj prostor dobrim za te svrhe;
  • Najbolje prednosti poslovnog skladišta videćete kada u njemu držite ono vredno poput opreme za rad;
  • Nekada je dobro da stari inventar stavite u skladište pre internacionalne selidbe i tako poštedite sebe pakovanja;
  • Nema ničeg strašnog u tome da u skladištu držite i sitnice odnosno stvari koje Vam prave nered u glavnom poslovnom prostoru.

Mesto za robu

Teško da postoji neka prodavnica koja ima dovoljno prostora za robu u jednom prostoru. Čak i ako je lokal dovoljno veliki da u njemu mogu da stanu sve ove stvari, previše robe može napraviti priličnu gužvu. Teško je i kontrolisati šta sve imate na stanju i sigurnost kada nemate prostora za odlaganje. Nije pametno platiti kombi prevoz iz Nemačke za Srbiju a ostaviti robu u nekontrolisanim uslovima. Zbog toga je savet da unajmite skladište i tako sklonite robu koju trenutno ne koristite.

Arhiva

Neke firme imaju mnogo dokumenata koje čuvaju na mestima koja nisu baš prava za to. I sami znate da morate sačuvati račune, dokumenta i podatke o klijentima praktično doživotno, jer se ne zna kada Vam nešto od toga može zatrebati. Neki smatraju da je najbolje da za ovu namenu unajmite prostor gde ćete čuvati sve na jednom mestu. Naravno, napravite i odgovarajuće police i unajmite profesionalce za koje je montaža nameštaja jednostavna. Konačno, sačuvajte sve od prašine i oštećenja.

Inventar

Kada imate dobar inventar onda ne biste smeli da rizikujete da nešto od toga izgubite. Ima mnogo razloga zbog kojih je čuvanje polica i odgovarajućih rafova i tezgi pametan potez. Nikada ne znate kada ćete nešto od toga iskoristiti ali ni kada ćete imati prilike da nešto od toga i prodate. Zbog svega ovoga se preporučuje da nešto i sačuvate a najbolje mesto je skladište Beograd cena je za sada u drugom planu.

Oprema

Za kompanije koje koriste specijalnu opremu kada skladište i čuvaju stvari od velike je važnosti da sve sačuvaju na jednom mestu. Skladišta su zaštićena od oštećenja, prašine i jakog Sunca a sve to omogućava dugotrajno korišćenje opreme. Takođe, možete stvari staviti u skladište kada želite da sačuvate između korišćenja, jer neke firme neku vrstu opreme koriste samo povremeno. Dobro je da imate siguran prostor gde ćete ove stvari da čuvate.

Alat

Kao i kod opreme, alat možete koristiti samo ponekad a između korišćenja morate imati prostor gde ćete skloniti alat. Od velike je važnosti da to mesto bude pouzdano i bezbedno, odnosno, da ne bude izloženo spoljnim uslovima. Da ne govorimo o tome koliko je važno da svu ovu robu sklonite na mesto gde neće biti izloženo lopovima i sličnim problemima. Alat je Vaše sredstvo za rad i donosi novac, pa ga tako i tretirajte.

Kako održavati skladište

Kao i svaki prostor, skladište je podložno prašini, vlažnosti ali i mogućim problemima. Kako biste izbegli sve te probleme morate ga dobro održavati.

Moja Selidba - Selidbe Beograd - Skladištenje stvari, robe i nameštaja

Povremeno proveravajte stanje stvari u skladištu

Sređujte redovno

Stavljanje stvari u skladište nije dovoljno ako želite da ih zaštitite od oštećenja. Posebno je važno da ih čuvate i održavate i dok su u skladištu. U suprotnom rizikovaćete oštećenja i svakako napraviti problem. Važno je da samo skladište redovno obilazite i sređujete. Sređivanje podrazumeva i čišćenje od prašine i proveru da li u skladištu ima insekata ili drugih štetočina. Ne zaboravite da postavite zamke za ove štetočine i redovno ih proveravate.

Održavajte bezbednim i suvim

Šta god držali u skladištu sigurno je da će biti izloženo raznim faktorima i načinima oštećenja. Najveća opasnost u skladištu svakako je vlaga, koja je vrlo podmukla i opasna. Ima mnogo načina na koje se možete boriti sa njom, ali oni ne moraju biti podjednako efikasni. Najvažnije je da pronađete rešenje koje najviše odgovara tipu skladišta koje koristite. Postoje razni aparati koji smanjuju i upijaju vlagu. Na sličan način kontrolišite i bezbednost skladišta.

Povremeno preuredite

Skladište ćete svakako urediti onako kako Vama najviše odgovara i držati raspored koji najviše odgovara Vašem načinu rada. Ipak, dobro je povremeno preurediti skladište i promeniti raspored. Najbolje je da se držite upotrebe i uredite ga tako da sve stvari koje imate držite tako da Vam uvek budu na raspolaganju. Pre svega je dobro da imate raspored koji Vam omogućava jednostavno pronalaženje svega što Vam treba na vreme.

Koristite prednosti poslovnog skladišta ali i vodite računa o njemu

Postoji niz problema sa kojima se možete suočiti kada imate skladište. Najpre se pripremite za to a tek onda unesite svoje stvari.

Prilaz i parking je takođe važan

Ništa nećete postići ako robu ili opremu odlažete u skladištu koje nema svoj parking ili je prilaz otežan. Trebaće Vam mnogo vremena da priđete, donesete robu ali i uzmete sve što Vam treba na vreme. Sve ovo može biti i dodatno stresno ako ste u žurbi, pa mnogi na kraju ponovo drže robu pri ruci i ne koriste skladište za svoju prvobitnu namenu. Takođe je važno da parking i prilaz držite čistim.

Kancelarija

Skladište Vam može pomoći da privremeno sklonite inventar koji Vam ne treba

Organizacija

Kao i svaki prostor u kojem čuvate stvari i skladište mora biti dobro organizovano. Teško da ćete uvideti prednosti poslovnog skladišta ako u njemu samo nabacate stvari bez kontrole i reda. Organizujte skladište tako da Vam pri ruci budu stvari koje koristite često i morate ih uzimati skoro svakodnevno. Ako je potrebno vremenom i menjajte ovaj raspored. Sa druge strane, sklanjajte stvari koje Vam ne trebaju jer će samo smetati.

https://unsplash.com/photos/81OnSSXJo-I

https://unsplash.com/photos/VWcPlbHglYc

https://unsplash.com/photos/BlIhVfXbi9s

https://unsplash.com/photos/UEVeZOUYHGw