Saveti za skladište

Privremeno skladištenje nepotrebnih stvari

Iako je privremeno skladištenje nepotrebnih stvari pre svega zahtevan i dug posao, morate nekada uraditi i to. Najpre je neophodno imati dobar prostor i dovoljno strpljenja za pakovanje. Ipak, nemojte odugovlačiti i odlagati ovaj posao, jer na taj način pravite prostora za nove stvari i komforan život u kući. U svakom slučaju, saradnja sa dobrom agencijom kao što je Moja Selidba svakako će Vam pomoći da ovaj posao obavite na najbolji mogući način.
Čisto skladište

Privremeno skladištenje nepotrebnih stvari podrazumeva da prvo pripremite prostor

Pakovanje je veoma važno za privremeno skladištenje nepotrebnih stvari

Budući da se radi o stvarima koje svakako nećete koristiti više, neophodno je da ih spakujete tako da ne oštete nešto drugo. Ovo je samo privremena adresa za njih, pa ne morate naročito brinuti kako ste ih zaštitili.

  • Veoma je važno da privremeno skladištenje nepotrebnih stvari obavite nakon što ste obezbedili prostor i dovoljno mesta za sve;
  • Ne zaboravite da će Vam trebati dobar kombi prevoz Nemačka za ovaj poduhvat;
  • Ako je potrebno iznajmite radnike za ovaj posao i to profesionalce iz kompanije koja ima iskustva;
  • Pripremite se za to da će Vam trebati mnogo vremena i nemojte raditi ovaj posao na brzinu;
  • Mnogi se plaše cene usluga ali nekada je to neophodno kako biste napravili prostora u svom svakodnevnom životnom prostoru.

Unajmite radnike

Od velike je važnosti da ovaj posao ne prepuštate bilo kome. Iako su stvari nepotrebne, nepravilno skladištenje stvari može ugroziti i Vas i druge predmete u skladištu. Takođe, sam proces pakovanja i prenosa stvari može biti veoma opasan ako se niste dobro pripremili. Moguće je da dođe do oštećenja ili problema kada utovarujete kombi prevoz Srbija Slovenija. Zbog svih ovih problema najbolje je da angažujete ljude koji znaju posao.

Montaža

Možda će Vam biti potrebna demontaža i montaža nameštaja. Budući da pakujete stvari za skladištenje, one će svakako biti u nekom manjem skladištu i nećete ih koristiti. S obzirom da će stajati tamo, nećete morati da ih držite u jednom komadu. Dobra demontaža podrazumeva da se stvari smanje na manje delove, od kojih neki treba da budu i dobro zaštićeni. Naravno, potreban Vam je dobar alat i stručnjak sa iskustvom.

Odvojite odmah za bacanje

Potpuno je besmisleno držati stvari za koje znate da ih nećete koristiti. Mogu to biti stvari koje su oštećene i ne možete ih popraviti ali i stvari koje Vam svakako ne trebaju. Ako imate ovakve stvari, nemojte gubiti vreme na pakovanje. Jednostavno ih odmah odbacite i ne zauzimajte kombi prevoz Beograd Skoplje suvišnim predmetima. Možda ih možete i donirati nekome ili jednostavno baciti u smeće ili reciklažu.

Kutije

Nemojte previše odugovlačiti sa pakovanjem

Bacite sve što je slomljeno

Teško je odreći se omiljenih stvari, ali ako nisu u upotrebi onda je besmisleno čuvati ih. Najbolje je da ih odmah bacite i oslobodite se onoga što Vam pravi problem. Potpuno je besmisleno zauzimati skladište Beograd cena može biti veoma visoka. U ovom slučaju ne možete ih upotrebiti ponovo, pa nemojte ni gubiti vreme na to. Jednostavno ih bacite ili potražite način da ih opet nekako upotrebite. Neke od njih možete jednostavno upotrebiti za reciklažu, odnosno, kako biste napravili nešto drugo.

Skladište mora biti spremno

Iako pakujete stvari koje više nećete koristiti, nemojte ovo prepustiti slučaju. Važno je i da samo skladište bude dobro sređeno i organizovano.

Klasirajte stvari

Daleko lakše će Vam biti da složite i spakujete stvari kada napravite dobar raspored. On podrazumeva da imate sistem i način na koji možete pakovati. Ima mnogo načina na koji možete ovo uraditi. Najpre sve stvari stavite na jedno mesto kako biste imali uvid u ono što radite. Onda napravite selekciju i klasirajte tako da tačno znate koliko stvari i koje veličine imate.

Očistite sve

Skladištenje nepotrebnih stvari podrazumeva da ćete ih staviti na jedno mesto i verovatno retko koristiti. Ipak, ne znači da ih treba bukvalno zaboraviti u skladištu. Činjenica je da će tamo praviti još veći nered i skupljati prašinu. Sigurno je da ćete morati povremeno da ih čistite. Kako biste sve ovo zaobišli, najpre ih sredite i očistite pa onda spakujte u skladište. Olakšaćete posao sebi kasnije.

Sredite prostor

Iako su ovo stvari koje ne planirate da koristite, nikad se ne zna kako ćete koristiti prostor. Morate imati dovoljno prostora i za stvari koje biste i kasnije dodali u ovo skladište. Sve ovo zahteva malo sređivanja u skladištu.

Najpre napravite raspored, tako da ima mesta za sve. Ono što ne koristite stavite u ugao, a napred manje stvari i one za koje mislite da bi Vam mogle trebati. Konačno, oslobodite prostor oko vrata i sredinu skladišta.

Neki detalji su od velike važnosti

Kada već radite ovakav posao, nemojte ništa prepustiti slučaju. Vodite računa da sve bude kako treba kako ne biste rizikovali oštećenja i probleme.

Skladište

Naučite da odvojite stvari koje su za bacanje sami

Odvojite dan za to

Bilo kakvo sređivanje da morate uraditi moraćete da isplanirate vreme za to. Nemojte zaboraviti da je sređivanje prostora veoma zahtevno. Moguće je da iskrsnu neplanirani problemi ili morate da zastanete da nešto popravite ili dodatno očistite. U tom slučaju je važno da imate vremena za sve to i znate tačno koliko sve ovo može oduzeti vremena. Ne žurite i nemojte raditi stvari prebrzo, već odvojte dan za to i radite polako.

Napravite sistem

Iako je najlakše spakovati stvari koje ne planirate da koristite, videćete da mnogo toga oduzima ionako malo vremena. Zbog toga nije loše da imate neki sistem za skladištenje koji morate poštovati. Isplanirajte pakovanje stvari po sobama, ili veličini, potrebi za rastavljanjem. Kad već sređujete po sobama, pogledajte vodič za dekoraciju dečije sobe. Šta god smatrate važnim ili prioritetnim. Ako imate svoj način pakovanja biće Vam lakše da se njega pridržavate.

Ne razmišljajte mnogo kada bacate stvari

Iako privremeno skladištenje nepotrebnih stvari podrazumeva da sklonite stvari koje ne koristite, neke od njih ćete morati i da bacite. U ovom slučaju je važno da što manje razmišljate o tome. Ukoliko za svaki predmet zastanete i razmišljate da li da ga zadržite ili ne, izgubićete mnogo vremena. Bolje je da se prepustite pakovanju i podsvesno se odričete i onoga što Vam zaista nije više potrebno.