Saveti i uputstva

Zašto je skladištenje stvari dobro rešenje za renoviranje doma?

Mnogi nisu sigurni da je skladištenje stvari dobro rešenje za renoviranje doma. Neki i veruju da to može učiniti renoviranje lakšim, ali smatraju skupom akcijom koja oduzima mnogo vremena. Ipak, kada jednom isprobate ovu metodu, videćete koliko ona zapravo pomaže. Ono što može biti problem je preskup zakup, što dobra agencija za selidbe može rešiti. Ako pronađete pravog partnera i pomoćnika u ovom poslu, mnogo toga ćete rešiti i sami. Pre toga obratite pažnju na nekoliko važnih stvari.Prenatripan stan

Zbog mnogo stvari koje imamo u domu sigurno je da je skladištenje stvari dobro rešenje za renoviranje doma

Kada je skladištenje stvari dobro rešenje za renoviranje doma?

Nekada deluje da je selidba stvari u skladište, a onda vraćanje u stari dom nakon renoviranja pretežak posao. Jasno je da taj proces traje duže, što znači da ćete sigurni izgubiti vreme. Ipak, nemojte samo gledati koliko će dugo trajati neki posao. Ponekad je ušteda novca ali i radne snage dovoljno važno da ne zanemarite i ovu stavku. Svakako obratite pažnju na to koliko je rad lakši.

  • Važno je da pronađete prostor koji je čist, uredan i svega onoga što može izazvati oštećenja poput vlage ili velike temperature;
  • Dobar skladišni prostor je i bezbedan – lako ćete pronaći materijal za pakovanje koji neće oštetiti nameštaj, ali je neophodno imati i dobru zaštitu od krađe;
  • Ako već selite svoj nameštaj na drugo mesto zbog prostora, onda i birajte mesto koje ima dovoljno prostora – besmisleno je da tu oštetite nameštaj zbog niskih plafona, na primer;
  • Nije dovoljno reći da je skladištenje stvari dobro rešenje za renoviranje doma – neophodno je da imate i radnike koji će raditi ovaj posao umesto Vas;
  • Ne zaboravite da skladište mora biti dostupno kada god to zaželite – birajte mesta sa dobrim prilazom, parkingom i koja rade ceo dan.

Na ovaj način pravite prostora

Renoviranje je veoma stresno i dugotrajno, a naročito ako imate mnogo nameštaja. Ne možete se ni organizovati dobro kada morate da menjate raspored u prostoriji svaki čas. Zato je najbolje skloniti nameštaj na drugo mesto. Unajmite agenciju za selidbe specijalnih tereta kako biste bili sigurni u bezbednost.

Ovaj postupak štedi novac

Deluje nemoguće, ali ovaj postupak zaista štedi novac. Mada nam se na prvi pogled čini da smo ovim zadali sebi skuplji postupak, to nije tako u stvarnosti. Tačno je da ćemo potrošiti vreme i novac na prevoz stvari dva puta do skladišta i nazad, ali to zapravo štedi na duge staze. Kada sklonite nameštaj samo renoviranje će trajati kraće. Jedino što će koštati je firma za odnošenje starog nameštaja, ali ni ona ne mora biti skupa.

Ovako će renoviranje biti brže

Sama činjenica da će majstori raditi u potpuno praznom prostoru daje nadu da će ono trajati mnogo kraće. To i jeste jedna od prednosti ovog postupka. Jednostavno je potrebno da imate mesto gde ćete skloniti sve one velike komade nameštaja na koje biste se saplitali tokom renoviranja. Dovoljno za zakup skladišnog prostora i odvoženje nameštaja na drugu lokaciju.

Manje rada je razlog zašto je skladištenje stvari dobro rešenje za renoviranje doma

Renoviranje mora trajati onoliko koliko je potrebno. Ipak, moguće je uštedeti i na radu. Zamislite koliko samo je potrebno snage i vremena kada stalno morate pomerati ormare, krevete i komode. Sve to može se smanjiti ako sklonite nameštaj na drugo mesto.

Zašto je skladištenje stvari dobro rešenje za renoviranje doma?

Iako mislimo da ovaj proces oduzima vreme i skupo košta, zaboravljamo na naš nameštaj. I njemu treba odmora od svega, a naročito mu je potrebna zaštita. Da li ste sigurni da ćete uspeti da zaštitite svoj nameštaj tokom renoviranja? Ako niste sigurni u to, onda je najam skladišta sasvim dobra investicija. Osim toga, možda Vas ovaj postupak ubedi i da kupite nov nameštaj, kada je već dom sređen.

Čistije

Kada želite da sačuvate nameštaj tokom renoviranja, uzimate razne materijale, plastiku i papir i pokrivate. Ni to nije uvek dovoljno da sačuva Vaš nameštaj od oštećenja. Sa druge strane, ako sklonite nameštaj na drugo mesto, uštedećete mnogo na čišćenju kasnije. Ipak, ne zaboravite da nameštaj pokrijete i dok je u skladištu. 

Bezbednije

Mada će Vaše renoviranje sigurno voditi radnici sa iskustvom, nije uvek moguće voditi računa o bezbednosti. Nameštaj, pogotovo ako je star, može pasti na glavu ili na drugi način povrediti nekoga. Da ne govorimo o tome koliko je samo nošenje i povlačenje nameštaja opasno po kičmu. Mnogo je bolje da o tome ne razmišljate u ovom trenutku.

Nekada je skladištenje stvari dobro rešenje za renoviranje doma, ali samo ako smo pažljivi

Svako pomeranje nameštaja svakako utiče i na njegovu trajnost i izgled. Nije dovoljno samo pomeriti nameštaj na drugu stranu, ponekad je neophodno skloniti iz vidokruga. Ipak, kada ga rastavljamo, a ne sastavimo na pravi način, možemo nešto i izgubiti a onda je šteta mnogo veća. Zato vodite računa i o upozorenjima kada je skladištenje stvari u pitanju.

Komoda i kauč

Neophodno je biti pažljiv kada renoviramo dom da ne oštetimo stvari

Zaštita od prašine i oštećenja

Tokom renoviranja dešavaju se razne nepredviđene okolnosti. Koliko je važno sačuvati Vas i stan od prljavštine i oštećenja, toliko je važno sačuvati i sam nameštaj. Sve to teško je kontrolisati ako nemate mesta da nameštaj sklonite ili zaštite pre početka radova. Kako biste to sprečili, unajmite skladište i sklonite sve na drugo mesto. Jedino tako će i jedna i druga strana biti potpuno bezbedne.

Napravite raspored ranije

Jedna od najtežih stvari prilikom renoviranja je kako napraviti nov razmeštaj u kući nakon renoviranja. To nas obično muči i zbog toga što kupovina novog nameštaja nije jeftina, a ne znamo kako će to uticati na izgled. Kada nameštaj sklonite iz vidokruga, imate mnogo jasniju sliku kako sve izgleda. To će Vam olakšati dizajniranje stana a samim tim i uštedeti novac za kupovinu novih stvari i nameštaja. Posebno je teško ako sa Vama žive stariji članovi porodice, pa ih naučite da prihvate promene u porodici i nov razmeštaj.

Trpezarijski sto

Glomazne stvari je najbolje rastaviti i skloniti dok traje renoviranje

Rastavite na delove

Možda deluje kao nevažna informacija, ali svakako biste morali sačuvati nameštaj od oštećenja kada ga premeštate na drugi prostor. To ćete uspeti jedino ako ga rastavite na delove. Posebno vodite račua o fiokama, ručkama i policama. Ne dozvolite da Vam renoviranje bude stresan i negativan događaj. Ako se još pitate da li je skladištenje stvari dobro rešenje za renoviranje doma, pogledajte koje su sve njegove prednosti.