Saveti i uputstva

Pozitivne strane korišćenja kombi prevoza stvari po celoj Srbiji

Postoje mnoge prednosti kombi prevoza stvari po celoj Srbiji. Neke od njih sigurno podrazumevaju brzinu i efikasnost, ali tu su i cena i jednostavnost. Ipak, nijedan prevoz nije dovoljno dobar ako niste angažovali dobru agenciju. Moja Selidba ima nova i proverena vozila, a osoblje će Vam pomoći u organizaciji prevoza i svih ostalih detalja.
Kombi

Upotreba kombi prevoza stvari po celoj Srbiji daleko je jeftinija i efikasnija

Očigledne prednosti kombi prevoza stvari po celoj Srbiji

Postoje brojne prednosti korišćenja kombi prevoza stvari, poput lakšeg utovara ili brzine. Ipak, imajte u vidu da ono što je u jednoj situaciji prednost, u drugoj može biti i veliki nedostatak.

  • Najvažnija stvar kada je selidba u pitanju je prostor za stvari – kombi deluje kao malo vozilo ali nemojte da Vam to bude jedino merilo;
  • Postoji mnogo prednosti kombi prevoza stvari po celoj Srbiji, a bezbednost je na vrhu spiska – manje vozilo lakše se vozi i time je bezbednije;
  • Ako imate velike komade nameštaja Vi i dalje možete koristiti kombi ali prethodno morate rastaviti na manje delove;
  • Čak i ako imate mnogo stvari da selite, poput garderobe, nemojte odmah odbaciti kombi prevoz Beograd Niš jer ima dovoljno prostora;
  • Sigurno je da je prevoz manjim vozilom efikasniji, brži i jeftiniji, zbog čega ga mnogi biraju za selidbu.

Brži prevoz

Ako Vam je potrebno da se brzo preselite onda je kombi najbolje prevozno sredstvo. Za mnoge je on i efikasniji, lakši za manevar i vožnju, ali i sama upotreba je brža. Budući da se lakše i pakuje u njegov prtljažnik, da se lakše parkira, onda je brzina njegov glavni adut. Pored toga, u kombiju se mogu prevoziti i putnici zajedno sa tovarom, pa i u tome uštedite značajno vreme. Kombi prevoz Beograd Sokobanja podrazumeva i brz prevoz na jug Srbije.

Jefinije

Svakako da manje vozilo troši manje goriva, pa ćete u tome značajno uštedeti. Ako niste spremni da unajmljujete veliko vozilo a još manje da se vraćate više puta zbog stvari, kombi prevoz Beograd Novi Sad pravo je rešenje za Vas. Ušteda se ogleda i u vremenu koje je potrebno za pakovanje i prevoz, koje nije beznačajno. Možete značajno uštedeti i na tim detaljima, a sve zajedno dovodi do znatno niže cene prevoza.

Lakši utovar

Pronašli ste dobru agenciju koja ima iskustva i znanje i demontaža i montaža nameštaja je sada lakša i brža. Ipak, ovo ne znači mnogo ako nemate dobar prevoz koji će moći da preveze sve Vaše stvari na destinaciju brzo i lako. Zbog toga je kombi najbolji prevoz u ovakvim situacijama. Ne treba ni govoriti koliko je lakše kada možete da se organizujete tako da svaki deo nameštaja jednostavno i bezbedno spakujete bez angažovanja velikog broja radnika.

Dugoročnije prednosti korišćenja ovog prevoza

Pored očiglednih prednosti, kombi ima razne korisne strane koje ne vidimo odmah. Ipak, one se pokazuju kasnije, kada saberemo sve troškove selidbe. Tek onda možemo videti koliko toga dobrog ovaj prevoz nudi.

Parkiranje

Ne morate ni zamišljati koliko možete uštedeti vremena na parkiranje kada imate kombi. Ne samo da zauzima manje prostora, kombi je lakše ostaviti na trotoaru radi utovara ili istovara. Takođe, samim tim što je kombi manji, dobar je za brze istovare i utovare, jer prevozi manje stvari. U svakom slučaju, ova vrsta prevoza značajno štedi vreme i prostor, a to je za velike gradove od velike važnosti.

Manje radnika

Budući da kombi inače ne može da preveze mnogo stvari, a da postojeće stvari morate spakovati na što manjem prostoru, onda ne morate angažovati mnogo radnika. Obično je mnogo lakše poneti ono što Vam treba u jednom prtljažniku, pa Vam ne trebaju radnici da istovaruju, kao kod velikih kamiona. Naravno, to znači da ne možete ni poneti mnogo stvari ali i da Vam je potrebna pomoć oko rastavljanja nameštaja.

Vozač

Kada angažujete kamion za prevoz stvari, obično je potrebno dodatno platiti ili angažovati vozača. Vozači kamiona veoma su skupi i teško je pronaći slobodnog vozača, pa ćete morati da se upravljate prema njegovom slobodnom vremenu. Kada je u pitanju kombi, vozač može biti svako sa malo iskustva, uključujući i Vas. Ukoliko imate iskustva sa vožnjom velikih vozila, onda Vam neće biti teško i da vozite kombi. Sve to podrazumeva da nemate mnogo problema oko angažovanja vozača.

Grad noću

Saobraćajne gužve jedan su od razloga zašto je kombi praktičniji

Možete dosta sami

Kada već govorimo o tome šta sve možemo sami, onda je upotreba kombi prevoza jedan od primera kako se sve može olakšati. Ne samo da možete sami voziti, već možete dosta toga uraditi sami i oko utovara i istovara. Ukoliko umete da rastavite nameštaj, onda imate veliku prednost. Ipak, nemojte raditi baš sve sami, pogotovo ako nemate iskustva i znanja u svemu. Možete oštetiti nameštaj, ili se povrediti što može biti mnogo gore po Vas.

Bezbednije

Iako kamion obično znači više prostora za nameštaj i bolju koordinaciju, ima mnogo razloga zbog kojih on i nije najsretnije rešenje. Veliko vozilo može lako oštetiti nameštaj, ali i predstavljati veliku opasnost. Zbog toga je manje vozilo daleko bezbednije, pa je kombi najbolji izbor u ovakvim situacijama. Nemojte oklevati i da potražite najnovije vozilo od agencije, jer će ono svakako obezbediti sigurnost u putu.

Postoje stvari zbog kojih kombi prevoz nije najbolji

Kao i sve drugo, upotreba kombi prevoza ima svoje prednosti i mane. Možete mnogo toga izdvojiti kao prednost, ali sigurno je da ima i svojih mana. Zbog toga se dobro pripremite pre selidbe.

Ne možete spakovati sve

Nedostatak prostora je svakako najveća mana kombi prevoza. Zbog toga mnogi radije plate nešto veću cenu i angažuju kamion koji je lakši za upotrebu i vožnju. Ukoliko imate mnogo stvari, selite ceo dom na novu adresu, možda je kamion bolji izbor. U tom slučaju je najbolje da stavite na papir spisak svega što imate i napravite najbolji plan za selidbu.

Prazan put

Kada bi ovakvi putevi bili onda bi i selidba bila jednostavnija ali nije uvek tako

Više vraćanja

Sve dobre strane kombi prevoza stvari po Srbiji padaju u vodu kada ne procenite dobro koliko Vam zaista prostora treba. U nekim situacijama ljudi se vraćaju više puta kako bi prevezli sve što im je potrebno. Onda zapravo prave sebi veći trošak i nisu postigli uštedu koju su očekivali, jer kilometraža u Srbiji može biti veliki problem. Zbog toga je veoma važno da imate uvid u to koliko stvari imate i koji prevoz je najbolji. Ako niste sigurni, zatražite pomoć agencije koja će Vam svakako dati najbolji savet.