Saveti za skladište

Kako da pripremite stvari za dugo skladištenje

Nije lako da pripremite stvari za dugo skladištenje ali to jeste veoma važna stavka kod čuvanja stvari. Ima mnogo toga na šta morate obratiti pažnju. Počev od toga da morate izabrati dobru agenciju pa do samih troškova. Što se tiče agencije, ako izaberete agenciju Moja Selidba nećete imati problema jer je u pitanju agencija sa iskustvom.
Skladište

Izuzetno je važno da pripremite stvari za dugo skladištenje na pravi način

Pripremite stvari za dugo skladištenje pažljivo

Kao i kod svakog posla i samo skladištenje zahteva dugu pripremu. Mnogi oklevaju oko izbora materijala za pakovanje, ali u tome prave veliku grešku. Ne štedite na samom pakovanju i obezbeđivanju stvari.

  • Najvažnije je da dobro zaštitite stvari pa nemojte štedeti na folijama i materijalu za pakovanje;
  • Sigurno je da je i sam prostor i njegova veličina od velike važnosti i za bezbednost ali i cenu iznajmljivanja;
  • Kada pripremite stvari za dugo skladištenje i kombi prevoz za Nemačku ne bi trebalo da imate problema sa cenom i troškovima;
  • Bez obzira što ste stvari dobro pripremili ne mora da znači da nećete imati problema sa vlagom ili insektima u skladištu pa proverite i sam prostor;
  • Jedna od najopasnijih stvari kod skladištenja je mogućnost krađe.

Da li stvari vredne?

Skladištenje bi trebalo da je bezbedno po Vaše stvari kako god ih pakovali. Ipak, ako imate veoma vredne stvari ne bi trebalo da ih stavljate u skladište bez pripreme i kontrole. Ne samo da je važno pripremiti dobro sve, već morate povremeno obilaziti svoje kutije. Takođe, ako su stvari vredne, morate ih posebno zaštititi za kombi prevoz Srbija Slovenija zbog čega je potrebna posebna zaštita. U svakom slučaju, procenite koliko su Vaše stvari vredne i osetljive.

Možete li ih zameniti?

Kada već govorimo o vrednosti Vaših stvari sigurno je da ih morate dobro pripremiti. Ipak, ako ih već morate staviti u skladište, jasno je da morate imati u vidu moguću štetu. Neke stvari ne možete jednostavno zameniti ako se oštete. Zbog toga morate voditi računa o tome koliko je neophodno skladištiti ih. Ukoliko je potrebna montaža nameštaja unajmite profesionalce jer ćete tako dodatno zaštititi svoje stvari.

Sentimentalna vrednost

Neki predmeti nisu toliko vredni u novcu, već više imaju sentimentalnu vrednost. Radi se o porodičnim vrednostima, uspomenama i suvenirima. Neki predmeti mogu biti veoma jeftini ali za Vas mogu biti od velike vrednosti. Zbog toga budite obazrivi kada birate kombi prevoz Beograd Skoplje ali i skladište u kojem ćete ih čuvati. U svakom slučaju najpre dobro birajte skladište i zaštitite ih na pravi način.

Napravite inventar listu

Kao i kod svih drugih poslova, najpre morate napraviti plan kojeg ćete se držati. Tome dodajte i inventar listu, jer ćete imati uvid u ono što posedujete. Kada izaberete dobro skladište Beograd cena ne bi trebalo da Vas interesuje. Dobro skladište kao i prevoz ne mogu biti skupi jer se radi o Vaših vrednostima. Kada napravite listu imaćete uvid u ono što posedujete i koliko će Vam biti potrebno materijala i kutija da ih spakujete.

Skladište je takođe veoma važno

Sigurno je da ćete i sami pripremiti sve što je potrebno da zaštitite stvari ali to nije dovoljno. Važno je i to da imate dobro skladište i prostor u koji možete bezbedno ostaviti stvari.

Kolica za prevoz

Napravite plan i listu inventara kako biste na najbolji način pripremili stvari

Proverite skladište

Kada ste već odlučili da svoje stvari držite u skladištu, jasno je da morate proceniti i koliko su one tamo zaista bezbedne. Iako ima mnogo toga što možete uraditi i sami, mnogo toga zavisi i od samog skladišta. Detalji poput zaštite od vlage, insekata i krađe svakako su važni za bezbednost Vaših stvari. Zbog toga je preporuka da najpre obiđete sam prostor ali i procenite agenciju od koje iznajmljujete skladište.  Uvek vam je lakše da birate skladište koje je u Vašem gradu iz mnogo razloga, manje su cene troškova transporta i vraćanja u Vaš stan, ako su u pitanju selidbe Beograd onda je mnogo povoljnije da skladište bude u Beogradu.

Prilaz

Ima mnogo toga na šta ljudi ne obrate pažnju odmah kada biraju skladište. Pre svega, skladište je veoma važno za bezbednost ali ono nije jedino mesto na kojem se mogu oštetiti. Važno je da postoji dobar prilaz za kamion ili kombi, koji će olakšati utovar i istovar. Dobro skladište će Vam obezbediti i prostor ali i priliku da povremeno stvari uzimate iz njega ili dodajete nove bez velikih problema.

Veličina skladišta

Sigurno je da imate potrebu da iznajmite što veće skladište ali ne bi trebalo da razmišljate na taj način. Pre svega, imaćete neke velikih troškova koje možda i ne morate da imate. Daleko je bolje da iznajmite manji prostor i to tako da sve možete da stavite u njega a da ne košta mnogo. Upravo je to razlog zbog kojeg morate napraviti inventar listu i proceniti šta je sve potrebno za smeštaj.

Klimatizacija

Možda deluje kao bespotrebni trošak ali je svakako važno da obezbedite svoje stvari od propadanja. Klimatizacija će obezbediti optimalnu temperaturu kada bude potrebno kako biste izbegli vlagu a u isto vreme i omogućiti i Vama da bezbedno obilazite stvari. U ovom slučaju biće Vam i udobnije kada budete pakovali ili prepakivali stvari u skladištu, pa je dobra klimatizacija od velike važnosti. Zbog toga nemojte štedeti na dobrom skladištu.

Budite posebno obazrivi

I ovo je jedan od poslova koje morate uraditi veoma pažljivo i nakon duge pripreme. Ne zaboravite da će Vaše stvari biti na jednom mestu same duže vreme. Zbog toga je važno da ih dobro zaštitite ali i obratite pažnju na brojne moguće probleme.

Definišite koliko dugo će stvari biti u skladištu

Teško je u nekim situacijama proceniti koliko će stvari biti u skladištu, ali je svakako dobro da imate makar okvirni plan. Od toga koliko dugo planirate da držite stvari tamo zavisi i kako ćete ih pakovati i prevoziti. Takođe, neki od tih predmeta mogu biti osetljivi i ne baš pogodni za dugo skladištenje, dok su drugi previše glomazni za dugo skladištenje. Sama priprema i plan olakšaće Vam i skladištenje stvari.

Viljuškar

Najpre odredite koliko dugo će stvari ostati u skladištu

Uporedite cene

Kao i u svakom poslu, morate proceniti usluge koje Vam se nude ali i njihove cene. Raspitajte se dobro o agenciji kod koje iznajmljujete stvari i pitajte za uslove. Nemojte tek tako iznajmljivati samo najbližu ili najjeftiniju agenciju, već uporedite uslove koji Vam se za tu cenu nude. Konačno, pripremite stvari za dugo skladištenje i izaberite prostor koji će Vam biti od koristi.

https://unsplash.com/photos/seTS7bvcr0A

https://unsplash.com/photos/S0j-5wSN3YQ

https://unsplash.com/photos/OPjxGV7ubsY

https://unsplash.com/photos/yqu6tJkSQ_k