Prevoz selidbe | Transport selidbe

Najsavremeniji vozni park stoji Vam na raspolaganju za sve vrste selidbi sa ili bez naše radne snage. Možete odabrati da li želite kombi selidbu ili Vam više odgovara selidba kamionom.

Moja Selidba - Selidbe Beograd - Skladištenje stvari, robe i nameštaja

Jedna od večitih dilema i pitanje na koje klijenti skoro pa nikad nemaju odgovor, jeste kako odabrati savršeno vozilo za prevoz selidbe?
Pre nego što Vam damo konkretne savete kako bi formirali odgovor, bitno je raščlaniti sam proces selidbe i generalno utvrditi smernice kojima klijenti treba da se vode.
Prvo i osnovno jeste da prilikom angažovanja agencije za selidbe, poput naše, Vi uopšte ne morate da razmišljate na tu temu jer naši menadžeri prodaje prema obimu i tipu selidbe rade strukturno planiranje
koje se pridržava jasnih pravila i principa koje se vozilo upotrebljava kada i na koji način. U nastvaku teksta ćete jasno uvideti zašto je to tako.

Sa druge strane ukoliko Vi, kao klijent, sami u svojoj režiji organizujete i upravljate procesom selidbe, a treba Vam samo prevoz, odnosno transport sa vozačem, onda morate imati saznanja iz praktičnog iskustva koje vozilo da odaberete za selidbe i prevoz.

Imajte u vidu da Vam je najveći interest da napravite što je manje moguće transportnih tura u okviru selidbe, jer više tura ili više vozila, znači mnogo više utrošenog novca.
Ukoliko nemate praktičnog iskustva sa terena ili niste organizovali u svoj režiji sličnu stvar, a ipak ste rešeni da to uradite, onda ćete u nastavku teksta zasigurno pronaći odgovore na svoja pitanja.

Agencija Moja Selidba Vam može ponuditi četiri vozila najrazličitijih dimenzija i nosivosti:

 • Jumbo kombi sa tapaciranim tovarnim prostorom
 • Modifikovan kombi za selidbe sa ceradom gde se sve stranice otvaraju radi lakšeg utovara
 • Modifikovan kombi sa kamionskim tovarnim prostorom, takozvani furgon
 • Kamion nosivosti osam tona opremljen liftom za podizanje tereta

Osnovne tačke i pitanja koja treba obraditi prilikom odabira vozila za transport selidbe su:

 • Ukupna količina stvari i nameštaja posmatrana u kubnim metrima
 • Ukupna težina stvari i nameštaja merena u kilogramima
 • Tip stvari i nameštaja
 • Obezbeđeno prikladno parking mesto
 • Udaljenost između lokacija, inostrana selidba?

Ukupna količina stvari i nameštaja posmatrana u kubnim metrima

Selidbe i transport robe su jako specifične kada se radi o količini stvari, bazična i zasigurno najvažnija smernica prilikom odabira vozila za prevoz i transport sellidbe jeste sa kojoj količinom objekata za selidbu raspolažete.

Kombi selidbe u Beogradu možda su najpopularnije ali imajte u vidu da se vozila u mnogome razlikuju po veličini tovarnog prostora i to ne samo kada bi trivijalno razdvojili kombi od kamiona, već i u okviru istog tipa vozila postoje oni koji su duplo, čak i troduplo veći od onih drugih. Primera radi, kombi vozila imaju tovarni prostor od pet metara kubnih pa sve do onih najvećih koji imaju oko petnaest metara kubnih, nekad čak i više.

Ako govorimo o kamionima, tu je situacija indentična i kubikaža tovarnih prostora jako varira. Jednom rečju, morate dobro proceniti ukupnu količinu Vašeg nameštaja kako bi sa sigurnošću znali koje vozilo da izaberete za prevoz selidbe, jer naravno, što je veće vozilo u pitanju veći su i troškovi angazovanja istog.
Takođe, dobro obratiti pažnju na visinu i širinu tovarnog prostora kod odabranog vozila jer se krupniji nameštaj nekad ne može prostorno uklopiti u tovarni prostor, pa morate preduzeti izvesne radnje opisane u nastavku teksta.

Prevoz i transport za selidbe

Najbolji prevoz i transport za selidbe u Beogradu

Ukupna težina stvari i nameštaja merena u kilogramima

Pođimo od toga da ste uspeli da sa sigurnošću izračunate i nađete vozilo čije karakteristike tovarnog prostora odgovaraju količini Vašeg nameštaja, ostaje bitno pitanje, koliko su Vaše stvari teške?
Svako vozilo ima zakonsku atestiranu nosivnost u vidu težine tereta merenu u kilogramima koju sme da prevozi i to se mora poštovati prvenstveno radi sigurnosti u saobraćaju, a zatim radi očuvanja samog vozila tako izbegavajući eventualna oštećenja zbog veće težine nego što je proizvođač propisao.

Primera radi, gradski kombiji su uglavnom atestirani na hiljadu i sto kilograma nosivnosti, kamioni na tri hiljade kilograma nosivosti i više.
Ovde nailazimo na jednu zanimljivost na koju sigurno niste računali, grubo rečeno, duplo duži kombi može imati istu nosivnost kako i duplo kraći.
Isto važi i za kamionska vozila.

Sada vidite da količina nameštaja nije bitna samo u smislu prostornog zauizmanja teretnog dela, već i po svojoj nosivnosti.
Slozićete se da sad nakon ovog izlaganja, ako razmišljate o selidbama specijalih tereta gde ima i prevoz TA peći ili ako je u pitanju jedan sef, prosečne težine četristo kilograma to dosta utiče na smanjenje dodatne količine stvari koju planirate da natovarite u isto vozilo, jer dolazite u situaciju da premašite dozvoljeni limit ukupne težine Vaših stvari.

Ovo pitanje pokreće i pitanje tehničke opremljenosti vozila njegove savremenosti za transport selidbe, da li ima teretni lift, odnosno rampu za utovar?
Ako govorimo o nestandardno teškim stvarima, poput navedenog sefa, onda Vam je neophodno vozilo koje ima lift jer će Vas mnogo skuplje koštati angažovanje dodatne radne snage.

Selidbe Beograd brzo i profesionalno

Savremeno opremljena i tapacirana kombi vozila

Tip stvari i nameštaja

Nakon gore dve navedene tačke, složićete se da ima dosta uslovnosti kada se bira vozilo za prevoz selidbe.
Tu nije kraj, obradićemo pitanje kako to nameštaj prema svome tipu neizostavno utiče koje ćemo vozilo izabrati, da li kombi ili kamion, manji ili veći?
Recimo prevoz kabastih stvari velikih gabarita, tu morate precizno premeriti dimenzije kako bi znali da li može da stane u tovarni prostor.
Imajte u vidu da jedan garderober nije poželjno obarati po visini prilikom transporta, takozvano kant polaganje nameštaja, jer se rizikuju oštećenja.
Ukoliko on ne može da stane po visini, onda je potrebno raditi demontažu istog u samom objektu pre utovara.

Demontaža i kasnija montaža nameštaja za Vas sa sigurnošću znače dodatne troškove i utrošeno vreme, jer niste odabrali veće vozilo za selidbe i transport nameštaja. Sve to pokreće lavinu pitanja, a jedno od njih je da li konkretno taj garderober po svojoj strukturi uopšte se može demontirati.
Ukoliko su stranice sastavljene lepkom ili bilo kojom drugom vezivnom masom, a ne šrafovima, onda je to nemoguće. Uglavnom, stariji nameštaj se teže demontira i treba izbegavati to raditi jer su mogućnosti za oštećenje velike.

Velike garderobere svakako morate demontirati radi prenosa do samog vozila, a kasnije i zbog mogućnosti da stane u tovarni prostor kao i zauzimanja mesta koje Vam je od vitalnog značaja.

Obezbeđeno prikladno parking mesto

Ukoliko ste prethodne tri tačke savladali, onda ste u mnogome odmakli u odabiru vozila za transport selidbe, ali tu nije kraj. Uvek imajte u vidu obezbeđivanje adekvatnog parking mesta ispred Vašeg objekta jer transporta vozila iziskuju mnogo neophodnog parking prostora.

Transport i selidbe beograd su izuzetno kritične po ovom pitanju, zbog gustine naseljenosti i nedostatka slobodnog parking prostora. Sabrali ste utiske, odradili matematiku vezano za količinu, težinu i tip nameštaja i stvari, došli ste do zaključka da Vam treba najveće transportno kombi vozilo dužine tovarnog prostora skoro pet metara i onda ste uvideli da nemate dovoljno parking prostora za tako nešto?

Možda ste ipak došli do zaključka da Vam treba kamion, ali živite u gradskoj zoni gde kamioni ne smeju da saobraćaju?

Kao što vidite, uslovnosti su velike i na osnovu samo jedne tačke vezane za parking, prethodne tri koje smo gore obradili, žargonski rečeno, padaju u vodu.
Zato Vas savetujemo da angažujete agenciju koja će voditi računa o pitanju prevoza i generalno cele selidbe.

Udaljenost između lokacija, inostrana selidba?

Bitna tačka o kojoj se mora voditi račina prilikom selidbe.
Sva kamionska vozila, odnosno njihovi vozači imaju propisano vreme upravljanja vozilom u okviru jedne ture, odnosno jedne vožnje.
Nakon toga vozilo mora biti parkirano radi odmora vozača.

Ako Vam se žuri u smisli da se selidba završi što ranije, možda imate uske rokove jer je  selidba firme u pitanju, a transportna tura traje duže od predviđenog broja sati, onda ste ipak trebali da uradite prevoz selidbe sa više natovarenih vozila koja su istovremeno krenula sa polazne destinacije.

Bitno je napomenuti, da ako radite inostranu selidbu, kamionska vozila se zadržavaju dosta duže na carinskom terminalu u poređenju sa kombi vozilima.
Takođe, znajte da kamionska vozila imaju manju propisanu dozvoljenu brzinu kretanja od kombija.

Ovako gledano, udaljenost dosta utiče ne samo na trajanje transporta selidbe već i u mnogome na predviđeni budžet.

Kada saberemo utiske, do kakvog smo zaključka došli?

Rezime gore navedenog teksta jeste zasigurno da odabir vozila iziskuje dosta planiranja i posedovanja praktičnog znanja iz ove oblasti jer se jedino tako selidba može uraditi kvalitetno, a opet po realnim cenama. Klijenti su često u zabludi, da ako u svojoj režiji organizuju selidbu sa svojom radnom snagom, a iznajmljenim vozilom sa ili bez vozača, mogu mnogo uštedeti.
U praksi se pokazalo da je to daleko od istine, jer su česte greške u vidu oštećenja stvari zbog nestručnog odabira vozila.

Prisutan je i pogrešan odabir jer vozilo nema dovoljno tovarnog prostora ili dozvoljene nosivosti pa moraju da se prave dve ili više tura. Ukoliko ture ne mogu da se odrade isti dan, a Vi morate da napustite objekat, onda ste prinuđeni da koristite usluge skladištenja nameštaja i stvari.

Sve to doprinosi povećanju neplaniranih troškova i utrošenog vremena, praćeno stresom, jer ipak se radi o Vašem nameštaju, koji pored one novčane vrednosti, često ima i onu sentimentalnu koja se ne kupuje.
Sa sigurnošću Vam preporučujemo angažman naše agencije za selidbu, ne samo za vozila, već za kompletnu uslugu selidbi.

Iz razloga jer će sve biti završeno, kako kaže naš slogan, Sigurno & Brzo, bez stresa, uz minimalne troškove i garanciju na pruženu uslugu i kvalitet.

Besplatna procena selidbe

  Adresa: Marijane Gregoran 32, Beograd 11060, Srbija

  Radno vreme: 24 časa, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini.

  Kontaktirajte nas

   Jednostavan proces selidbe

   Sve što treba da uradite jeste da nas kontaktirate i odatle naš profesionalni tim preuzima stvar u svoje ruke.

   Besplatna
   procena

   Brz
   dolazak

   Pakovanje, demontaža
   i zaštita

   Bezbedan
   transport

   Raspakivanje i montaža

   Zadovoljan
   klijent

   0/5 (0 Reviews)