Saveti i uputstva

5 razloga da iznajmite skladište dok renovirate stan

Ima mnogo razloga da iznajmite skladište dok renovirate stan, a neki od njih su svakako Vama već poznati. Biće Vam daleko lakše i brže da sklonite stvari iz stana dok radite u njemu i tako sačuvate sve od oštećenja. Sa druge strane, nemojte se bojati cene, jer dobre agencije, kao što je Moja Selidba imaju veoma povoljne cene svojih usluga.
Skladište

Ima mnogo razloga da iznajmite skladište dok renovirate stan

Kako birati skladište?

Kao i kod svake druge usluge, veoma je važno da izaberete skladište koje će pružiti sigurnost po povoljnoj ceni. Stručnjaci su dali prave savete kako da izaberete pravo mesto za svoje stvari a da Vas to ne košta mnogo.

  • Kada imate mogućnost da sklonite stvari na sigurno mesto tokom renoviranja, to će Vam značajno olakšati i samo renoviranje;
  • Sigurno je da biste želeli da brzo i efikasno završite sa renoviranjem – zato iznajmite skladište dok renovirate stan i poštedite sebe muka;
  • Mnogi iznajmljuju skladište i prilikom selidbe iz Crne Gore u Srbiju jer jedino tako mogu skloniti višak stvari privremeno na sigurno mesto – ne brinite, ova usluga neće značajno podići cenu renoviranja i selidbe;
  • Za mnoge je veoma važno da sačuvaju stvari od lomljenja ali i zaštite sebe tokom renoviranja;
  • Možda Vam se sada ne čini tako, ali čak i troškovi prevoza neće biti visoki ako imate skladište na dobroj lokaciji.

Pronađite sigurno i bezbedno skladište

Čak i kada ste sigurni u razloge za odlaganje stvari u skladište, niste ništa uradili ako skladište nije bezbedno. Ima mnogo razloga zbog kojih je važno da se oslonite samo na ona skladišta koja su dobro očuvana i sigurna. Srećom, ne morate mnogo da lutate, jer ima kompanija koje su sigurne i bezbedne. U nekim kompanijama, pored brze i sigurne selidbe iz Nemačke za Srbiju možete i iznajmiti skladište.

Lokacija je važna

Naravno da nije lako prevoziti stvari u skladište pa ih nakon renoviranja vraćati nazad. Ne samo da oduzima vreme, već je i obezbeđivanje stvari tokom transporta veliki teret. Zbog toga je važno da unajmite skladište Beograd na lokaciji koja Vama odgovara. Firme koje nude skladišni prostor obično imaju više lokacija, ili Vam nude povoljan prevoz stvari do skladišta, što značajno smanjuje problem.

Cena

Mnogi se plaše da će cena unajmljivanja skladišta biti visoka. Iako to ne mora da bude tako, teško je reći da li su sve kompanije povoljne na tom polju. Ako tome dodamo i dodatne troškove za pojedine usluge kao što je montaža nameštaja, samo skladište može biti veoma skupo. Zbog toga je preporuka da unajmljujete samo one kompanije koje imaju iskustva ali i povoljne cene. Samo skladište ne mora biti skupo, zbog toga nemojte dozvoliti da cena utiče na Vašu odluku.

Kojih je to 5 razloga da iznajmite skladište dok renovirate stan

Ako još niste sigurni da li je iznajmljivanje skladište dok renovirate stan pametna ideja, pogledajte ovih 5 saveta. Ima ih i još mnogo više, ali će ovi biti dovoljni da donesete pravu odluku.

Troškovi renoviranja

Sigurno je da ste dobro izračunali koliko će Vas sve koštati i tome dodali možda i neki procenat više, u slučaju da nešto ne ide onako kako ste planirali. Međutim, na kraju se može dogoditi da troškovi budu veći zbog dodatnih poslova, kao što je i iznajmljivanje skladišta. Ipak, ne dozvolite da Vas ovakav problem obeshrabri. Naprotiv, iznajmljivanje skladišta može smanjiti troškove samog renoviranja. Biće Vam mnogo lakše i brže da završite posao kada sklonite stvari iz stana.

Prevoz

Ima mnogo razloga zbog kojih bi trebalo da iznajmite skladište, a prevoz je jedan od njih. Naime, ako već imate stvari koje morate skloniti iz stana, jasno je da nećete moći da ih stavite bilo gde. Da ne govorimo koliko stres zbog mogućih oštećenja može postati nepodnošljiv ako ga ne rešite na vreme. Dobro skladište, na pravoj lokaciji, značajno će Vam uštedeti vreme za transport. Zbog toga birajte mesta koja Vam potpuno odgovaraju i nisu mnogo daleko od Vašeg stana.

Pakovanje

Biće Vam veoma teško da renovirate stan kada morate i pakovati stvari i štititi od lomljenja. Mnogi smatraju da je upravo zbog toga važno da sve sklonite na sigurno mesto tokom renoviranja. Srećom, ima mnogo načina za to, a posebno je važno da pronađete agenciju u koju imate poverenja. Na taj način uštedećete i vreme potrebno za pakovanje, jer ćete na raspolaganju imati dodatni prostor.

Skladište

Pronađite prostor koji je bezbedan i čist

Bezbednost

Ako imate mali stan i neophodno je da celog renovirate odjednom, onda će Vam skladište rešiti ogroman problem. Neophodno je da pronađete prostor u koji ćete moći da stavite sve što je potrebno i tako sklonite stvari iz kuće. Ne zaboravite da su svi predmeti ujedno i lomljivi, ali mogu oštetiti i druge predmete tokom pomeranja i renoviranja. Skladište rešava sve ovakve probleme odjednom.

Brža selidba i renoviranje

Renoviranje je svakako veoma veliki problem i sigurno se unapred plašite koliko će trajati. Tokom tog vremena nećete moći da se osećate komforno u svom stanu a sigurno je da ćete se više puta susreti sa veoma stresnim situacijama. Mogućnost da odložite stvari na drugo mesto svakako će Vam pomoći i ubrzati samo renoviranje. Mnogi iz tog razloga i iznajmljuju skladište, a često koriste i pre selidbe iz istog razloga.

Čuvajte se mogućih problema

Kao i kod svakog drugog posla, mogući su problemi tokom korišćenja usluga. Vodite računa da u svakom slučaju sačuvate bezbednost sebe i svojih stvari.

Proveravajte stvari

Kada ste već jednom sklonili stvari na sigurno mesto, nemojte ih zaboraviti tamo. Neophodno je da ih često proveravate, odnosno, da ih povremeno obiđete. Ima mnogo razloga za to, neki od njih su mogućnost oštećenja ili krađe. Takođe, možete postupno vraćati stvari u svoj stan kako ga završavate i tako dodatno pojednostavite čitav proces.

Kutije u skladištu

Pobrinite se da u skladištu sve bude zaštićeno

Proverite kompaniju

Kompanija koja organizuje selidbe ali i iznajmljuje skladišta mora pružiti potpuno poverenje svojim klijentima. Zbog toga birajte one koje se zaista trude da obezbede sve što Vam je potrebno. Pre nego što iznajmite skladište dok renovirate stan proverite kakva je kompanija i to ne samo njena skladišta. Važno je i da proverite ostale usluge, jer i od njih zavisi kakva je agencija.