Saveti i uputstva

Kako da iskoristite maksimalno prostor kombija za selidbu?

Ima mnogo načina da iskoristite maksimalno prostor kombija za selidbu. Iako Vam se čini da je lako, zapravo ima i mnogo problema na koje možete naići. Pre svega je važno voditi računa o sigurnosti i Vas i Vaših stvari, a onda o prostoru i samom transportu. Ako unajmite dobru agenciju sa iskustvom kao što je Moja Selidba nećete imati ovih problema.
Kutije u dnevnoj sobi

Ako želite da iskoristite maksimalno prostor kombija za selidbu najpre pametno pakujte

Pakovanje je od velike važnosti

Kada se pakujete za selidbu obično ne razmišljate o samom transportu. Vodite računa samo o tome da što više stane u kutije. Ipak, morate voditi računa o tome i kako će se kutije spakovati u kombi, jer jedino tako ćete voditi računa o svemu. Nisu sve selidbe iste, što je vreme trajanja  transporta duže to je rizičnije po stvari, nije isto da li je u pitanju selidba u Beogradu ili selidba u drugi grad.

  • Pakovanje je prvi korak u selidbi i od njega zavisi kako će se odvijati sve ostalo – zato pakujte pametno;
  • Odbacite višak stvari jer jedino tako možete pravilno spakovati kombi a da nešto ne oštetite tokom puta;
  • Važno je voditi računa o bezbednosti ma kako pakovali i sređivali stvari jer kombi je mali i tesan;
  • Možete lako da iskoristite maksimalno prostor kombija za selidbu ako rastavite nameštaj;
  • Unajmite dobar Beograd Trebinje kombi prevoz kako biste bili sigurni u svoju bezbednost.

Rastavite nameštaj

Jasno je da nameštaj u svom pravom obliku teško da može da se transportuje. Čak i kada imate kamion, biće teško staviti u njega visoke regale ili krevete. Zbog toga ćete u agenciji prvo dobiti savet kako se izvodi montaža nameštaja, pa tek onda kako ga spakovati. Ipak, nije dovoljno da samo rastavite nameštaj, već morate to uraditi na pravi način, kako biste ga lako sklopili ponovo.

Nemojte stavljati sve u kutije

Iako nam deluje najlakše da sve što imamo stavimo u kutije bez nekog reda, stručnjaci savetuju da izbegnemo tu zamku. Kutije jesu veoma praktične za pakovanje, naročito ako imate lomljive stvari. Zbog toga je najbolje da unajmite profesionalni kombi prevoz Srbija Slovenija i oslonite se na njihovu pomoć. Zahvaljujući njima, možete lakše spakovati kombi, jer se sve lakše pakuje i uklapa. Ipak, nije uvek tako jednostavno. Neophodno je da pakujete stvari na način da one budu i zaštićene, ali i da ne zauzimaju mnogo prostora.

Iskoristite torbe i kofere

Kada već govorimo o pakovanju stvari, neophodno je da imate i predmete koje ćete uglavljivati između kutija. Sa druge strane, sigurno je da Vam je kuća puna starih torbi i kofera koje ćete svakako morati negde da spakujete. Iskoristite prostor koji imate u njima i spakujte stvari u torbe. Profesionalci iz kompanije za kombi prevoz Beograd Skoplje će ih lako uglaviti između kutija i tako lakše spakovati kombi.

Obeležite kutije

Mada Vam se čini da ćete znati šta se i gde nalazi, Vašim radnicima nije tako jednostavno. Oni moraju znati da li se u kutiji nalazi nešto lomljivo i da li kutiju smeju da okrenu na drugu stranu. Zbog toga je važno da jasno i vidljivo obeležite kutiju, koja je strana odozgo kao i da li u njoj ima lomljivih predmeta. Konačno, ovaj način će Vam značajno pomoći kada budete raspakivali stvari.

Kako da iskoristite maksimalno prostor kombija za selidbu?

Ima mnogo načina da iskoristite prostor i stručnjaci su već pronašli mnogo njih. Zbog toga je uvek bolje da se oslonite na profesionalce. Ukoliko morate da spakujete kombi sami, krenite od najboljih načina.

Najveće stavite na dno

Možda deluje kao očigledna metoda, ali kada krene gužva i pakovanje u kombi, obično zaboravljamo sve pametne savete. Stručnjaci savetuju da stavite kutije najpre na jedno mesto, a onda ih redom pakujete u kombi tako da jedna drugu ne oštete. Jasno je da će najveće biti na dnu, ali vodite računa da to ne budu kutije sa lomljivim stvarima.

Lomljive stavite odozgo

Potrebno je da lomljive stvari zaštitite od oštećenja, bez obzira kako i gde ih pakujete. Sigurno je da ćete obeležiti kutije vidno i tako sprečiti da se oštete tokom transporta. Ipak, nije dovoljno samo tako ih zaštititi. Potrebno je da ih pakujete pažljivo u kombi, tako da ne budu ni na koji način ugrožene i oštećene. Vodite računa takođe da predmeti sa oštrim ivicama ne budu uz predmete koji se mogu na taj način oštetiti. Neophodno je i zaštititi specijalnom oznakom „lomljivo“.

Popunite prostor između

Ključno je da, kada već pakujete kombi, izbegnete klizanje kutija u gepeku i mogućnost oštećenja stvari. Stručnjaci kažu da je najbolje i najlakše spakovati kutije a onda uglaviti mekane predmete i torbe između. Čak i ako nemate torbe kojima biste podglavili kutije, uzmite ćebad ili jorgane, jer ćete svakako morati nekako da zaštitite predmete unutra.

Kutija u gepeku

Potrudite se da koristite ne samo kutije već i torbe i kofere

Koristite gepek i sedišta

Kombi ima tu sjajnu prednost da ima sedišta i gepek koje biste inače koristili za putnike. Ukoliko ne putujete sa svojim stvarima ovo može biti dobra prilika da obezbedite dodatni prostor. Jednostavno stavite sve što imate na sedišta i u gepek, jer ćete tako iskoristiti sav prostor koji Vam se nudi. Ovaj prostor dobar je i zbog toga što će dobro zaštititi Vaše stvari od lomljenja.

Vodite računa o bezbednosti

Imajte u vidu da će Vaše stvari putovati duže vreme, što znači da mogu da budu veoma osetljive. Ima mnogo razloga zbog kojih morate bezbedno i sigurno pakovati kutije za selidbu.

Fiksirajte kutije

Budući da pakujete kutije u malom prostoru, mnogi se prevare misleći da su na taj način kutije zaštićene. Činjenica je da kutije jesu zbijene jedna uz drugu pa je mala verovatnoća da se nešto dogodi. Ipak, nemojte da Vas ovo prevari, jer kutije su svakako glomazne i lako mogu da klizaju. Vodite računa da ih fiksirate na pravi način, posebnim kaiševima i opremom, jer će Vam to doneti sigurnost.

Gepek kombija

Kombi ima mnogo prostora za razne namene

Ne naslanjajte ništa na lomljive predmete

Možda Vam se čini da je put kratak i da se kutije ne pomeraju u kombiju, pa nema opasnosti od lomljenja. Isto tako, želite da iskoristite maksimalno prostor kombija za selidbu, pa lako napravite grešku. Ipak, ovo može biti veoma opasna situacija, jer ako Vam je u kutiji lomljiv predmet, recimo luster, možete rizikovati ozbiljne probleme. Takođe, vodite računa da ne naslanjate teške i glomazne delove nameštaja na kutiju, pogotovo ako je u njoj nešto lomljivo.