Međunarodne selidbe

Koliko stvari zaista staje u kombi?

Teško je proceniti koliko stvari zaista staje u kombi, ali recimo da ih je dovoljno da popuni ovo vozilo, prenese sve što imate i bude pristupačno. Mnogi smatraju da je prevoz kombijem dobar samo kod brzih selidbi, ali možete se veoma lako uveriti u suprotno. Šta više, u agenciji Moja Selidba tvrde da je nekada i bolje koristiti ovo vozilo za selidbu nego kamion. U svakom slučaju, pogledajte sve razloge zbog kojih je dobro da se odlučite i za ovaj prevoz.
Dnevna soba

Mnogo stvari zaista staje u kombi

Upozorenja kod korišćenja kombi prevoza

Ako ste se odlučili da ovo vozilo koristite za prevoz nameštaja, onda vodite računa o tome da postoje i neki nedostaci. Ipak, oni ne moraju da Vas spreče u odluci, već je samo neophodno da se dobro pripremite i upotrebite kombi na pravi način.

  • Kombi prevoz se obično koristi za porodične selidbe, ali možete ih koristiti i za selidbe poslovnog prostora;
  • Neki kombi prevoznici mogu da prevezu putnike zajedno sa kutijama i stvarima što mu daje još jednu praktičnu ulogu;
  • Jedna od prednosti ovog prevoza je što ne troši mnogo, lak je za vožnju i parkiranje što sve olakšava samu selidbu;
  • Mnoga od ovih vozila su i atraktivna i veoma privlačna pa ih mnogi koriste i za posao i slične namene;
  • Za mnoge kompanije ali i pojedince kombi je odlično prevozno sredstvo jer je jeftin, lak za održavanje i troši malo goriva.

Ne treba prevoziti previše težak teret

Kombi vozila obično su veoma visoki i veliki, pa je mnogima prva reakcija da mogu sve da strpaju u njega. Ipak, preporuka je da se u tome ne preteruje. Ako uzimate kvalitetan kombi prevoz Minhen Beograd, dobro je da se oslonite i na njihove sugestije oko toga šta možete voziti. Važno je da ne bude previše težak teret, koji će opteretiti vozilo. Neka kombi vozila mogu biti i veoma niska, pa je time šteta još veća.

Prosečna selidba

Ukoliko koristite kombi prevoz Frankfurt Beograd, znajte da će Vam jedan kombi biti dovoljan za prosečnu selidbu domaćinstva. Oni koji rade u agencijama za selidbu obično tvrde da je ova vrsta prevoza veoma jednostavna i laka za prevoz, pa je moguće iskoristiti ga i za mnoge druge stvari. Ipak, vodite računa o tome koliko zaista toga stavljate u kombi, jer je moguće i da nešto ostavite sa sobom u skladištu.

Rastavite nameštaj

Čak i kada deluje nemoguće, ipak je moguće poneti i ormar i bračni krevet ukoliko koristite kombi prevoz Študgart Beograd. Trik je u tome da rastavite nameštaj na delove i tako rastavljene ponesete sa sobom kombijem. Kada već prevozite nameštaj na ova način vodite računa da ništa ne ostane ne zaštićeno, čak ni najmanji delovi. Takođe, nemojte pakovati stvari bez kontrole i reda, već se trudite da iskoristite svaki prazan prostor.

Kauč i jastuci

Vodite računa da sve stvari budu dobro spakovane u kombiju

Razlozi da koristite kombi za selidbu

Ima mnogo razloga zbog kojih se ljudi odlučuju za ovu vrstu prevoza. Ako se dvoumite, bolje je da pogledate koji su sve razlozi za i protiv i tako se spremite za selidbu. Važna je zaštita ali i konkretna korist manjeg vozila.

Lakši utovar

Mnogima je kombi daleko lakši za utovar i istovar, pa se radije odlučuju za kombi prevoz Dortmund Beograd nego bilo koji drugi. Jasno je da je potrebno da imate dobar plan i sistem kako ćete pakovati. Ako uzmemo u obzir da je ovo vozilo lakše i voziti i parkirati, onda je jasno zašto i kompanije radije biraju ovaj način selidbe. Imajte u vidu da je važno da imate dobar sistem, ali i pametno iskoristite prostor prilikom pakovanja.

Putnici

Neki biraju kombi prevoz i zbog toga što je nekima moguće da organizuju i prevoz putnika. Mada većina kombi prevoza nema ovu mogućnost, moguće je da sa kombijem pođe i jedan od vlasnika stvari. Posebno je praktično na ovaj način organizovati povratak u Srbiju gde kombi prevoz Srbija Nemačka od vrata do vrata deluje kao veoma praktičan prevoz. Ipak, raspitajte se u agenciji koliko putnika se može voziti na ovaj način ali i koliko je ovaj prevoz udoban.

Skladište

Čak i ako ste dobro spakovali svoje stvari imate manji broj kofera i kutija, nije uvek moguće da baš sve ponesete sa sobom. Zbog toga stručnjaci savetuju da jednostavno ponesete samo ono što Vam je najpreče. Ono što ne možete spakovati sada možete ostaviti u skladištu i poneti za neku drugu priliku. Birajte dobra skladišta od proverenih kompanija.

Koliko stvari zaista staje u kombi

Ako ste i dalje skeptični oko toga da li da koristite kombi za prevoz stvari, onda pogledajte šta otprilike možete spakovati u njega. Imaćete mnogo više razloga da se odlučite za ovaj vid prevoza.

Tepih i fotelje

Neke stvari možete staviti između kutija

Ormar i krevet

Za mnoge je ova vrsta nameštaja najvažnija, pa je važno da možete poneti sa sobom prilikom selidbe. Moguće je spakovati ih u kombi, ali samo ako ih rastavite na delove. Takođe, ovde morate imati u vidu da dušek i veliki komadi neće moći da stanu u kombi, pa ćete možda morati da ih kupujete ponovo nakon selidbe.

Oko 5-6 velikih kutija

Mada je teško reći šta sve staje u kombi i koliko tačno mesta ima, možemo proceniti koliko kutija stvari i garderobe možete poneti. U ovom slučaju to je 5-6 kutija koje mogu sadržati garderobu i slične stvari. Naravno, sve zavisi od toga šta pored kutija nosite u kombiju. Nekada je moguće da ih bude i više.

Sitni aparati kao stvari zaista staje u kombi

Stručnjaci savetuju da sitne kuhinjske aparate i uređaje ponesete sa sobom prilikom selidbe. Mada se čini kao nepotreban trošak i trud, ovi predmeti ne zauzimaju mnogo prostora. Sa druge strane, moguće je spakovati ih u par manjih kutija, što znači da ne moraju da zauzmu mnogo mesta. Važno je da ih dobro zaštitite i spakujete pored stvari koje ih neće oštetiti.

Tepisi i jorgani

Mnogi ne vole da koriste tepihe u stanu zbog grinja. Dobra strana ovih mekih stvari je što mogu da se spakuju između kutija i predmeta. Drugim rečima, mogu da „popune rupe“ između većih predmeta. Važno je samo da budu dobro pričvršćeni i da ne prave problem drugim predmetima. Sa druge strane, oni mogu i da zaštite postojeće predmete tokom putovanja, što daje još jednu veliku prednost. Vodite računa da spakujete samo onoliko koliko stvari zaista staje u kombi i time sprečite oštećenja.