Beogradske selidbe

Koji je najbrži način da se preselite u Beogradu?

Ne postoji najbrži način da se preselite u Beogradu a da to bude bez ičije pomoći i bez greške. Obično je potrebno da se oslonite na kompaniju koja ima iskustva i može Vam pomoći. Ako angažujete kompaniju Moja Selidba, svakako ćete imati dobru pomoć, a nećete morati da odlažete put. Svakako pogledajte i šta je Vaš deo posla.
Gužva u saobračaju

Najbrži način da se preselite u Beogradu je da izbegnete gužve

Od čega zavisi kakva će selidba biti?

Ako kažemo da je najvažnije pronaći oslonac u profesionalcima, onda je jasno da je teško krenuti na ovaj put bez angažovanja agencije. Ipak, čak i tada je neophodno da imate i plan ali i dobro se pripremite za ovu selidbu.

  • Pakovanje je uvek velika dosada a i oduzima mnogo vremena – obično će nam taj deo oduzeti najviše vremena prilikom selidbe a ne možete ga zaobići;
  • Veoma je važno da izaberete dobar prevoz – kompanije koje imaju dobar transport Beograd vrlo dobro poznaju grad i mogu Vam pomoći;
  • Naučite deo grada u koji se selite – od ruta koje vode to tamo, pa do parkinga;
  • Napravite plan selidbe, jer to je najbrži način da se preselite u Beogradu bez odlaganja i neočekivanih problema;
  • Kada već govorimo o planu, najvažnije je da budete dobro organizovani i predvidite po koracima šta je sve potrebno da uradite.

Odaberite dobar prevoz

Pod dobrim prevozom podrazumeva se ne samo brzi, već i efikasan način transporta. Možda Vam pakovanje kamiona deluje kao dobra ideja, ali to može biti potpuno pogrešan način. Jedan od razloga je to što veliko vozilo potpuno zatvori saobraćaj u jednoj ulici, teško se parkira i još teže probija kroz gradsku gužvu. Zbog svega toga su manja vozila daleko bolja i praktičnija. Ne brinite, postoji veoma dobar kombi prevoz Beograd koji možete koristiti u ove svrhe.

Iskusna agencija

Nije lako odabrati agenciju koja će nam pomoći u ovoj situaciji, ali Vi i ne morate o tome brinuti. Agencija koja će na najbolji način organizovati selidbe Novi Beograd pre svega je profesionalna i poznaje posao. Ne morate brinuti da li će Vas dobro spakovati i transportovati. Sa agencijom koja ima iskustva praktično nema iznenađenja, a ako ih i ima, oni će to mnogo lakše rešiti.

Važno je u koji deo grada se selite

Jasno Vam je da je veoma važno u koji deo grada se selite i na koji način. Iako mnogi smatraju da su selidbe Beograd uvek stresne i komplikovane, postoje delovi grada gde su one daleko jednostavnije. Iako ne možete odabrati gde ćete se seliti, možete u skladu sa tim organizovati selidbu. Obratite pažnju na deo grada, pojedine karakteristike i svakako na gužvu u saobraćaju.

Koji je najbrži način da se preselite u Beogradu?

Ima više načina da organizujete svoju selidbu, ali ako želite da ne gubite mnogo vremena, onda morate nešto i sami pripremiti. Pre svega, naučite da krenete ranije i to isključivo uz dobar plan.

Tablet

Istražite sva mesta i delove grada kako biste izbegli gužve i odlaganja

Počnite ranije

Ima mnogo toga što bi trebalo uraditi, a vremena uvek ima malo. Ako želite da budete zaista efikasni, nemojte žuriti, već krenite ranije. Selidba sama po sebi dugo traje, ali Vi možete početi ovaj proces još i pre nego što angažujete agenciju. Napravite plan, počnite se odvajanjem stvari, pakujte se polako. Videćete i sami koliko toga možete uraditi i pre nego što Vas spakuje agencija. Dobro je i da pogledate koje gradske opštine postoje u Beogradu.

Rastavite nameštaj

Mnogi se plaše da će oštetiti nameštaj tokom transporta, ali mnogo toga mogu i da spreče. Pre svega je važno da nameštaj rastavite na manje delove, tako da ostanu samo delovi koji se ne mogu rasklopiti. Dobro zaštitite sve delove, spakujte male komade i šrafove, jer ćete na taj način sprečiti da se nešto izgubi a i skratićete vreme ponovnog sastavljanja. Ako je potrebno, možete čak i napraviti kratku šemu ili podsetnik kako biste kasnije lakše i brže sklopili predmet.

Skladište

Nekada Vam najviše vremena oduzmu sitnice i pakovanje dosadnih stvari, koje morate poneti sa sobom. Neke od njih Vam neće biti potrebne odmah, pa je najbolje da ih odmah sklonite. Iznajmljivanje skladišta može značajno skratiti vreme pakovanja i pripreme za selidbu, a kasnije opet odložiti vreme raspakivanja. Sačekajte da gužva prođe i onda polako iz skladišta prenesite u nov dom ono što je potrebno.

Napravite plan

Iako bi ovo trebalo da bude na početku, nije na odmet da se podsetite ove stavke i kasnije. Nekada i sam plan može doživeti dopune i izmene, u skladu sa situacijom. Neka Vas ne brine što nemate iskustva sa selidbama. Plan ne mora ni biti previše precizan. Dovoljno je da imate ideju šta biste i kako uradili i makar okvirno raspored. U tom slučaju i iznenađenja neće biti previše stresna, jer ćete imati rešenje i za takve situacije. Važno je da nećete ništa zaboraviti.

Vodite računa o greškama

Kao i u svakom poslu greške su moguće. Ipak, ako ste spremni na njih i znate šta Vas čeka, ne bi trebalo da greške budu tako opasne.

Proverite rutu

Iako mislite da poznajete delove Beograda, može se desiti da neke od njih tek sada upoznate. Čak i ako znate kako da dođete do određenog dela grada, nemojte se previše prepustiti toj ideji. Veoma je važno da naučite i komšiluk, ali i put do novog doma. Tek tada bićete sigurni da će i dan selidbe proći bez stresa i problema.

Stambene zgrade

Obiđite svoju novu adresu i istražite kako da najbrže dođete do nje

Istražite komšiluk

Kada već govorimo o putevima do Vaše nove adrese, nije loše da upoznate i samo mesto u kojem ćete živeti. Ima mnogo toga što biste morali da vidite, recimo gde se nalazi najbliži parking. Takođe, možete pronaći i mesta gde biste morali da ostavite prevozno sredstvo, jer recimo nema garaže ili širokog trotoara. Šta god da je potrebno, najbolje je da sve to vidite pre nego što selidba počne.

Birajte dane i vreme

Nisu svi dani podjednako dobri za selidbu. Nekim danima možete proći bez ikakvih problema i kroz centar grada, dok drugim ćete čekati i satima na raskrsnicama. Stručnjaci savetuju da selidbu organizujete isključivo vikendom, ali izbegavajte praznike, kada su moguće gužve. Najbrži način da se preselite u Beogradu je da zaista dobro upoznate Beograd.