Saveti za skladište

Kako spakovati igračke za skladište?

Može biti veoma teško spakovati igračke za skladište čak i ako Vam se čini da je lako. iako su igračke mekane ili male i one mogu biti lomljive ili se napuniti prašinom. Zbog toga unajmite agenciju kao što je Moja Selidba kako biste obezbedili pouzdano i profesionalno skladište i prevoz. Nakon toga, spakujte sve veoma pažljivo.Kocke

Spakovati igračke za skladište nije lako jer podrazumeva mnogo pripreme

Obezbedite dobro pakovanje i zaštitu

Krenite od pakovanja onako kako biste i sa drugim stvarima radili. Igračke mogu biti i veoma skupe, a sigurno je da ste i emotivno povezani sa njima. Zbog toga ih morate čuvati dobro.

  • Jedan od velikih problema koji mogu nastati dok su stvari u skladištu je prašina, pa najpre morate zaštititi stvari od nje;
  • Ako imate igračke sa baterijama onda morate spakovati igračke za skladište tek nakon što ste ih izvadili;
  • Neke igračke imaju boju koja se otire, pa ih nemojte naslanjati na osetljive i plišane igračke;
  • Plišane igračke zauzimaju mnogo više prostora nego što Vam se čini pa ih ne možete staviti u kombi prevoz za Nemačku;
  • Druge igračke mogu biti lomljive, pa ih morate pakovati kao što pakujete osetljive predmete i staklo.

Popis

Ne brinite, ne treba u ovome biti naročito vešt i precizan, ali popis igračaka svakako će Vam pomoći da se bolje organizujete. Kod igračaka je najvažnije da imate u vidu šta sve imate (jer nas često zavara prvi utisak) a onda i veličine tih stvari. Tek onda ćete imati u vidu šta Vam je sve potrebno i kako da sve to organizujete. Biće Vam potrebno i da znate koliko kutija da spremite i to pre nego što angažujete kombi prevoz Srbija Slovenija.

Klasirajte

I sami znate da igračke nisu iste veličine, odnosno, da morate dobro proceniti koliko će mesta zauzeti. Takođe, potrebno je da znate i koliko imate mekanih životinja, odnosno, plišanih, koje možete i malo zgužvati da zauzmu što manje prostora, ali i kocki i plastičnih igračaka. Sve ovo olakšaće Vam i pakovanje ali i nabavku kutija. Kao što je za velike komade nameštaja neophodno da se organizujte demontaža i montaža nameštaja, tako i sa igračkama možda možete da ih smanjite na manju veličinu ako ih rastavite.

Očistite i operite

I sami znate da su igračke uvek prljave i umazane hranom, čokoladom ili plastelinom. Sve ovo može biti veoma naporno za pakovanje, jer možete uflekati i ostale stvari u kutiji. Pre nego što sve ubacite u kombi prevoz Beograd Skoplje, najpre se pobrinite da stvari koje ostaju u skladištu budu dobro očišćene. Svakako da biste to i inače uradili sa vremena na vreme, ali ovo je trenutak kada ih odlažete na neko vreme.

Obeležite kutije

Tačno je da se radi o igračkama i da je većina otporna na oštećenja i lomljenje, ali nemojte ih tek tako baciti u skladište. Važno je da ih zaštitite od oštećenja tokom transporta i smeštanja na sigurno mesto. Najpre se raspitajte gde možete pronaći dobro skladište Beograd cena može biti i sporedna za ovaj put. Onda obeležite kutije tako da radnici koji ih pakuju u kamion znaju šta je u njima. Na ovaj način sprečićete ne samo oštećenja, već i ozbiljne gubitke i ali i polomljene delove.

Lego kocke

Sve igračke moraju biti dobro očišćene pre pakovanja

Morate spakovati igračke tako da ih možete održavati

Veoma je važno da igračke možete da često proveravate i kontrolišete da li su na bezbednom. Pakovanje bi trebalo da bude tako da budu sačuvane.

Zaštitite igračke

Mada su neke od njih mekane i plišane i čini se da im ne treba neka posebna zaštite i igračkama je potrebno da budu u pravom pakovanju. Posebno je važno da to bude kutija koja je obeležena i zaštićena od oštećenja, ali i zatvorena i ojačana sa svih strana. Zamislite samo da se nešto od toga otvori u toku utovara ili u skladištu. Zbog toga koristite sve što inače koristite za zaštitu i ostalih stvari prilikom selidbe. Uvijte kutiju u foliju, jer ćete tako sprečiti eventualnu vlagu i prašinu na njima.

Pokrijte pre zatvaranja

I samu kutiju je neophodno zaštititi kada je zatvorite, ali to ne znači da igračke treba da ostanu u kutiji slobodne. Pre nego što zatvorite kutiju, pokrijte igračke papirom i ušuškajte, tako da budu zaštićene sa svih strana. Na ovaj način sprečićete prašinu ali i preterane pokrete u kutiji koji mogu da izazovu ogrebotine. Veoma je važno da papir bude bez slova i štampe, kako boja ne bi ostavila fleke.

Plišane stavite u kesu

Dok je za plastične igračke dovoljno da ih nabacate u kutiju, plišane morate zaštititi na sasvim drugi način. One se teže održavaju i peru, pa ćete morati da ih čuvate od prljavštine i prašine. Vodite računa da ih pre pakovanja zaštitite kesom ili folijom, jer ona odbija i prašinu ali i vlagu. Vlaga može natopiti igračke i tako ih trajno oštetiti. I kesa bi, kao i papir, trebalo da bude bela i bez slika.

Poslušajte savete i upozorenja

I igračke mogu da se oštete i izgube, što znači da ih morate čuvati kao i sve drugo. Vodite računa i o tome kada ih budete pakovali.

Izvadite baterije

Možda Vam se i dogodilo da pronađete svoje stare igračke iz detinjstva koje su trajno uništene jer su se u njima izlile baterije. Baterije imaju u sebi malo tečnosti koja je masna i korozivna, pa može veoma brzo oštetiti uređaj. Nakon dužeg stajanja, a posebno na višim temperaturama, ove baterije mogu da oštete aparat. Na žalost, ovo je nešto što obično zaboravimo da uradimo, pa neka to bude na prvom mestu pre pakovanja. Naučite i nešto o tome koje su karakteristike alkalnih baterija.

Vozić na baterije

Vodite računa o tome da izvadite baterije iz igračaka

Držite ih na vidnom mestu

Ako je kutija puna plišanih igračaka, možda je i možete staviti ispod neke lakše kutije u skladištu. Ipak, svi se slažu da to i nije baš pametna ideja. Čak i plišane igračke mogu da se oštete, odnosno, da se zgužvaju i promene oblik. Zbog toga nemojte rizikovati. Stavite kutiju negde gde neće moći ništa da padne na nju i nikako ispod neke druge kutije.

Proveravajte povremeno

Kao i sve druge stvari i igračke se mogu oštetiti od stajanja u skladištu. I najbolje skladište može imati promene u temperaturi ili probleme sa ventilacijom. Ovo može biti veliki problem ako duže vreme ne otvarate skladište, pa i to imajte u vidu. Naravno, ne morate otvarati kutiju, dovoljno je samo da bacite pogled da li je sve na svom mestu i da li je kutija vlažna ili ima fleku na sebi. Videćete i sami da spakovati igračke za skladište nije teško, ali morate na taj posao obratiti pažnju.