Saveti za pakovanje

Kako sastaviti nameštaj nakon selidbe u inostranstvo?

Ako želite na pravi način i brzo sastaviti nameštaj nakon selidbe u inostranstvo, onda se morate dobro pripremiti za ovu priliku. Pre svega morate imati plan selidbe, način na koji ćete rastaviti nameštaj ali i alat za ovu priliku. Svakako da će Vam biti mnogo lakše ako angažujete profesionalnu agenciju Moja Selidba koja će Vam obezbediti i alat i radnike za ovu namenu.
Komoda

Nije jednostavno sastaviti nameštaj nakon selidbe u inostranstvo

Pripremite se na pravi način

Ako želite da na kraju dobro i lako sastavite nameštaj, važno je da se za selidbu dobro pripremite. Rastavljanje nameštaja je najvažnije pa uložite vreme i svu veštinu u to. Ne štedite novac na angažovanju profesionalaca ako je potrebno.

  • Pripremite dobar alat jer će Vam on sačuvati nameštaj od oštećenja i lomljenja na pravi način;
  • Neophodno je da imate makar neko znanje o rastavljanju i sastavljanju nameštaja kako biste ovaj posao uradili na pravi način;
  • Morate se dobro pripremiti kako biste sastaviti nameštaj nakon selidbe u inostranstvo na pravi način i sprečili oštećenja;
  • Budući da se selite u novi prostor, važno je i da pripremite mesto na kome će nameštaj stajati nakon selidbe;
  • Najbolje je da unajmite profesionalan kombi prevoz iz Beograda za Trebinje da biste se selili na pravi način i bez stresa.

Ima mnogo administrativnih prepreka

Iako je sastavljanje Vaš najveći problem, nemojte zaboraviti da je pre toga potrebno preneti ga preko granice. Pored toga što morate imati sve papire i dokumentaciju, morate imati i dozvole za prevoz nameštaja ili robusnih stvari. Kako biste sprečili moguće probleme, od velike je važnosti da dobro rastavite nameštaj, tako da on ne predstavlja problem. Za prevoz ne brinite, jer dobar kombi prevoz iz Srbije za Sloveniju možete dobiti u dobroj agenciji.

Čuvajte delove

I pre nego što dođete do sastavljanja nameštaja, morate voditi računa o njegovom rastavljanju. Odnosno, vodite računa da čuvate sve delove i šrafove. Moguće je ne samo da ih izgubite, već i da njima oštetite ostale predmete u prevozu. Za stručnjake, montaža nameštaja je više od samog sklapanja šrafovima. Važno je i znati gde šta ide i kojim redosledom.

Pratite uputstvo

Za neke delove nameštaja deluje da nije teško znati kojim redosledom ih možete sklopiti. Za druge, međutim, može biti veoma teško pratiti redosled, a onda možete i praviti greške. Rešenje je jednostavno, pratite fabričko uputstvo. Ukoliko ga nemate, zapišite i slikajte kako izgleda predmet u fazama rastavljanja. Pre nego što unajmite kombi prevoz Beograd za Skoplje raspitajte se gde možete naći majstore za sastavljanje nameštaja.

Velike i male kutije

Možda ćemo imati potrebu da nabavimo što više velikih kutija za pakovanje delova nameštaja, jer nam on i deluje tako. Ipak, pakovanje u velike kutije nije dovoljno, već je potrebno spremiti i manje kutije za ostale delove. Svi ti mali šrafovi, police i manje fioke moraju biti na sigurnom mestu, ušuškani, zbog čega su manja pakovanja daleko bolja i pouzdanija.

Slikajte kako je bilo pre

Već smo spomenuli da morate imati uputstvo za pakovanje, ali nekada ga nemate ili proizvođač ga nije predvideo. Majstori preporučuju da ipak sačuvate izgled predmeta pre rastavljanja. Potrebno je da slikate predmet u fazama rastavljanja, jer se tako pamti gde se šta nalazi. Takođe, morate imati u vidu da su svi ovi predmeti pravljeni po istom šablonu, pa Vam mogu pomoći i majstori koji sklapaju i prave nameštaj.

Stolica

Manje predmete ćete lako preneti i u celom komadu

Kako sastaviti nameštaj nakon selidbe u inostranstvo?

Kada ste konačno stigli na svoje odredište, morate pristupiti poslu na pravi način. Pored alata, morate pripremiti i komšiluk i ostale za ovaj postupak.

Pitajte stručnjake

Kada već govorimo o stručnjacima, sigurno je da će Vam najviše pomoći oni koji se ovim poslom već bave. U ovom slučaju to su oni koji se bave sklapanjem nameštaja. Oni vode računa o tome da sve bude bezbedno, da se sačuvaju svi delovi ali i da se ništa ne ošteti. Konačno, majstori imaju potreban alat i njihov uticaj značajno skraćuje vreme sklapanja nameštaja.

Buka u novom domu

Jedna od stvari o kojoj ljudi ne vode dovoljno računa je i buka koju mogu napraviti kada budu sklapali nameštaj. Kada se preselite na novu adresu, pogotovo u novoj državi, možete se suočiti sa potpuno novim komšilukom i načinom života. Nećete uvek biti u situaciji da sklopite nameštaj na pravi način, pa ćete možda morati da se prilagodite novim uslovima. Za mnoge je buka zagađivač životne sredine. Obično je dovoljno da se najavite komšiluku da ćete imati radove u stanu i naravno, poštujte kućni red.

Odvojte dan za to

Mnogi bi voleli da se selidba završi što je moguće pre, ali nije uvek tako jednostavno. Morate se pripremiti za sve, a neke radnje mogu oduzeti i više vremena nego što želite. Kako biste sprečili moguće probleme, ali i odugovlačenje, jednostavno se spremite za ovaj dan. Pretpostavite da će sve ovo trajati duže nego što ste planirali, pa ako Vam i ostane vremena biće Vam to dobar poklon za odmor.

Postoje i alternativna rešenja

Ako već i nemate pomoć profesionalaca, ne brinite. Moguće je da sve ovo uradite i sami, ali je potrebno da imate neko znanje i pripremu.

Alat

Teško da ćete imati sav potreban alat za sastavljanje nameštaja nakon selidbe, pa je u ovom slučaju potrebno da se oslonite na profesionalce. Ima mnogo toga što možete učiniti za svoj nameštaj, nabavka profesionalnog alata je jedna od tih. Ne samo da ćete sačuvati nameštaj od lomljenja, već ćete i mnogo brže i lakše završiti posao. Ukoliko nemate alat ili ga smatrate skupim za samo jednu priliku, angažujte profesionalce.

Sto i stolice

Poštujte kućni red u novom stanu i sastavite nameštaj po kućnom redu

Zaštitite sve delove

Ovo je jedna od situacija na koju mnogi zaboravljaju i tako naprave velike greške. Nije dovoljno samo zaštititi cele komade nameštaja, već morate sprečiti i male delove da naprave štetu. Takođe, važno je da zapamtite da ne možete sastaviti nameštaj nakon selidbe u inostranstvo samo sklapanjem delova. Morate ih dobro očistiti i po potrebi premazati slojem boje ili laka.