Saveti za pakovanje

Pakovanje kreveta na sprat za početnike

Pakovanje kreveta na sprat može biti veoma zahtevan posao. Mnogi zbog toga odustanu od transporta i odluče se da kupe nove krevete. Ipak, uz dobru agenciju kao što je Moja Selidba i prave majstore, možete ih lako rastaviti i transportovati. Najvažnije je da znate korake koje morate preduzeti prilikom transporta.

Krevet na sprat

Pakovanje kreveta na sprat je komplikovano zbog dodatnih ukrasa i opreme

Rastavljanje je od velikog značaja

Kako su ovi kreveti veoma glomazni i zauzimaju mnogo prostora neophodno je rastaviti ih na manje delove. Ipak, nije teško uraditi to kada imate pomoć pravih ljudi i majstora.

  • I jedan krevet je veliki za transport a pakovanje kreveta na sprat je veoma teško;
  • Budući da su u pitanju dva kreveta, svaki posao oko pakovanja podrazumeva dupli trud;
  • Važno je da zapamtite da su ovo obično dečiji kreveti što dodatno otežava posao oko rastavljana i pakovanja;
  • Razmislite o tome da ove krevete ostavite za sobom;
  • Najbolje je da uzmete kamionski prevoz sa iskustvom jer je veoma prostran.

Rastavite krevet

Jasno je da nećete moći da prenesete nameštaj ako ga prethodno ne rastavite na manje delove. Iako to mnogi znaju teško se odlučuju za ovaj korak. Neki smatraju da će morati da angažuju stručnjaka za ovaj posao i najbolje je i da to urade. Koliko god se ovaj proces činio nepotrebnim ili skupim, najbolje je da najpre rastavite nameštaj na manje delove. Ne samo da ćete zaštititi od oštećenja, smanjiti velike komade nameštaja na manje delove, već ćete i lakše obezbediti materijal za pakovanje.

Uzglavlje

Svaki krevet ima uzglavlje koje može biti različite veličine i oblika. Kod kreveta na sprat ono je obično manje i lakše, pogotovo ono koje stoji na gornjem krevetu. Ipak, koliko god bilo malo morate ga posebno upakovati. Najpre ga odvojite od kreveta i onda zapakujte u male kartonske kutije. Imaćete mnogo bolje mogućnosti da zapakujete a svakako ćete imati dovoljno prostora za prevoz.

Sklonite decu

Mada je sigurno da ćete u toku pakovanja i selidbe decu skloniti na sigurno mesto, ima i mnogo drugih razloga da deca budu na drugom mestu dok pakujete krevet na sprat. Radi se o tome da su kreveti obično dečije utočište i u njima se osećaju sigurno. Nekada će osetiti veliku povezanost sa svojim stvarima, pogotovo onim u kojim se osećaju sigurno. U tom slučaju imaćete mnogo problema da ih odvojite od njih i uvijete u folije za nameštaj. Zbog toga je bolje da tog dana i ne budu prisutni.

Pakovanje kreveta na sprat podrazumeva i dobru zaštitu

Kao i kod svakog drugog nameštaja od velike je važnosti da znate kako da zaštitite krevete od oštećenja. Ima mnogo razloga zbog kojih ovo može biti veliki posao.

Zaštitite dušeke

Dušek je deo nameštaja koji bi trebalo često menjati, najviše na 10 godina. U njemu se sakupljaju grinje i prašina i izazivaju alergije ali i mnoge druge bolesti. Stručnjaci smatraju da je prilikom selidbe najbolje da dušek bacite i kupite novi. Ukoliko je dušek već nov i ne biste ga baš menjali ne brinite. Najpre ga zaštitite folijom od prašine i oštećenja a onda spakujte u transport Beograd. Najvažnije je da bude dobro zaštićen od oštećenja.

Zaštitite uglove

Budući da se radi o krevetima koji su glomazni i zauzimaju mnogo prostora, imaćete mnogo problema oko zaštite. Posebno ćete imati razloga ako je dušek stariji i prepun grinja pa naučite kako da izbacite grinje iz kuće. Oni će zauzeti najviše mesta u prevoznom sredstvu, zbog čega morate biti posebno obazrivi. Ipak, najvažnije je da zaštitite one delove nameštaja koji će se najlakše oštetiti. U ovom slučaju je važno da koristite sunđere i mekane uglove i tako sprečite oštećenja. Na isti način sprečićete oštećenja ostalih stvari u kombiju.

Devojčica pored kreveta

Deca najviše vole krevete na sprat

Spakujte posteljinu

Jasno je da najpre morate spakovati sve ono što je višak i trenutno se može izgubiti ili raspasti, ali mnogi zaborave na to žureći sa pakovanjem. Nemojte ostavljati delove posteljine, jastuke i jorgane na krevetima i tako ih zajedno transportovati, ma kako jednostavnije delovalo. Na ovaj način možete izgubiti nešto, oštetiti a sigurno je da će zauzimati i mnogo prostora. Daleko je bolje da najpre pronađete mesto za ove stvari pa tek onda počnete sa rastavljanjem.

Nov dušek

Već je rečeno da je nov dušek najbolje rešenje u ovim situacijama, jer je uvek bolje menjati ga češće. Neki pribegavaju jeftinijem rešenju koje podrazumeva kupovinu naddušeka, odnosno, specijalnih navlaka od memorijske pene ili sličnog materijala. Iako to deluje kao veliki trošak u trenutku kada već imate velike troškove, možda je najbolje da razmislite i o tome. Imajte u vidu i to da će selidba možda i oštetiti dušeke, pa možda i nećete moći da ih koristite.

Obratite pažnju na moguće opasnosti

Svako prenošenje nameštaja je posebno teško i zahteva napor. Imajte u vidu da ovde imate dva kreveta pa je posao dupliran.

Potražite pomoć

Bez obzira da li ste unajmili agenciju ili ne, biće Vam potrebna pomoć oko rastavljanja i selidbe. Možete unajmiti i nosače, jer ćete imati dosta teških stvari da ponesete. Od velikog je značaja da rastavljanje nameštaja uradi neko ko je stručan i ima potreban alat za ovaj posao, ali to i ne mora biti majstor. Dovoljno je da bude Vaš prijatelj koji ima dovoljno znanja i iskustva. U svakom slučaju, ne oklevajte da potražite pomoć jer će Vam sigurno biti potrebna.

Ne savijajte dušeke

Ako ste odlučili da dušeke ponesete prilikom selidbe onda se prema njima treba ponašati na pravi način. Najpre ga morate zaštititi ali i zaštitu morate obezbediti i dok traje selidba. Najbolje je da ih stavite uspravno, sa strane kombija ili kamiona. Na taj način će biti zaštićeni od oštećenja i neće se slomiti tokom transporta. Nemojte ih savijati, ma koliko Vam se činili tankim. Isto tako, nemojte ih stavljati ispod kutija i teških stvari.

Krevet na sprat

Razmislite o tome da ostavite krevet

Razmislite da ostavite krevete

Ovo deluje kao najteža odluka ali moguće je da ćete i to uzeti u razmatranje. Ako smatrate da je bolje da krevete ponesete sa sobom, imaćete mnogo posla oko njihovog pakovanja i transporta. Ako, sa druge strane, smatrate da je ovo Vaš novi početak, možda je vreme i za nove krevete. Kako god odlučili, imaćete dovoljno razloga i za i protiv. Pakovanje kreveta na sprat može biti komplikovano ali može i sprečiti veliki problem što je dovoljan razlog da razmislite o ostavljanju.

https://unsplash.com/photos/WQJvWU_HZFo

https://unsplash.com/photos/wj8jq4a_qLI

https://unsplash.com/photos/LCT2g05doNw

https://unsplash.com/photos/nzwaWv_Vnxw