Saveti za pakovanje

Kako sastaviti nameštaj nakon selidbe?

Mnogi ne razmišljaju uvek da će morati sastaviti nameštaj nakon selidbe. Zbog toga se i ne spreme na pravi način i rizikuju ozbiljna oštećenja nameštaja. Srećom, moguće je sve ovo uraditi na pravi način i bezbedno, uz profesionalce ili stručnu pomoć. Ako ništa drugo, agencija Moja Selidba će Vam svakako pomoći na pravi način i organizovati sve da Vi ne biste morali.Majstor sa alatom

Kada želite sastaviti nameštaj nakon selidbe bezbedno, najpre angažujte profesionalca

Priprema podrazumeva kvalitetno rastavljanje nameštaja

Veoma je važno da nameštaj dobro rastavite, kako biste ga kasnije lakše sastavili. Stručnjaci savetuju da ovo uradite što je moguće brže i stručnije, a po potrebi i potražite pomoć.

  • Neophodno je da u ovom slučaju imate odgovarajući alat – ne počinjite ovaj posao bez odgovarajućih zavrtnja i sličnog;
  • Sigurno je da Vam je potrebno makar neko znanje iz ove oblasti, mada je danas nameštaj veoma jednostavan i doslovce se očekuje da ga sklopite sami;
  • Najvažnije je sastaviti nameštaj nakon selidbe bez oštećenja i brzo – tako ćete sačuvati i živce ali i dragocene komade nameštaja;
  • Budući da se selite u novi prostor koristite pouzdan Beograd Trebinje kombi prevoz ali isto tako isplanirajte pre istovara gde će šta stajati;
  • Ne oklevajte da pozovete u pomoć i profesionalce kako biste se na pravi način pripremili za ovaj posao.

Čuvajte delove

Mada je sastavljanje nameštaja posebna nauka, važno je kako ste najpre rastavili nameštaj. Od toga zavisi kako će i kojom brzinom sve biti vraćeno na svoje mesto. Kako ne biste rizikovali gubitak nekih delova, čak i ako prevozite stvari veoma kvalitetnim prevozom kao što je kombi prevoz Srbija Slovenija, sačuvajte sve delove. Pripremite specijalna pakovanja i zaštitite ih od gubitaka.

Uputstvo za upotrebu

Većina nameštaja ima šemu po kojoj se sklapa kada dovezu kod Vas. U nekim firmama, poput Ikee, podrazumeva se da sami sklopite svoj nameštaj. Montaža nameštaja ne bi trebalo da bude tako teška, ako imate dobro uputstvo. Zato sačuvajte sve crteže koji Vam dođu uz pakovanje i spremite se na pravi način.

Male kutije i kese

Naravno da će nam za ovu svrhu biti potrebna velika pakovanja, ali nisu svi delovi predviđeni za to. Nameštaj ima i neke male delove i šrafove koje ćete pogubiti ako ih spakujete zajedno sa velikim delovima. Stručnjaci savetuju da ih pakujete zasebno, u posebne male kese ili kutije i to tako da budu dobro zatvorene i obeležene. Kombi prevoz Beograd Skoplje jeste pouzdan, ali u gomili stvari koje nosite sa sobom sitni delovi mogu se lako izgubiti.

Od velike je važnosti da slušate upozorenja stručnjaka

Bez obzira gde i kako se selite, ovo nije trenutak kada treba biti tvrdoglav. Ako smatrate da niste dorasli ovom poslu, jednostavno angažujte stručnjaka. Ne samo da će Vam pomoći, već će imati i odgovarajući alat za rastavljanje i sastavljanje nameštaja.

Stručnjak

Ne oklevajte da kod ovog posla angažujete stručnjaka koji se dobro razume u nameštaj. On može biti zaposlen u agenciji za selidbe, ali isto tako može biti i neko ko se privatno bavi proizvodnjom i sklapanjem nameštaja. Imaćete mnogo bolju saradnju sa nekim ko poznaje posao ako mu objasnite šta Vam zaista treba. Neki majstori znaju kakve ih sve stvari čekaju tokom selidbe i imaju odgovarajući alat i opremu.

Alat

Teško je sklopiti i rasklopiti nameštaj ako nemate odgovarajući alat

Odredite prostor

Pakovanje stvari samo po sebi je stresno, pa nemojte u ovome još dodatno komplikovati sa montažom nameštaja. Biće Vam daleko lakše i bezbednije da nameštaj rasklapate i ponovo sklapate na mestu koje Vam pruža prostor. Imajte u vidu da je sve ovo veoma važno i zbog Vaše bezbednosti, jer ima mnogo oštrih predmeta koji mogu oštetiti i Vaš nameštaj ali Vas i povrediti. Naravno, pre posla izmerite vrata i prostor, kako biste mogli sve da prenesete.

Zapišite gde je šta bilo

Kada već rasklapate nameštaj, biće Vam veoma važno da ga bezbedno sklopite nakon selidbe. Kako ne biste zaboravili kako izgleda sve kada je sklopljeno, jednostavno fotografišite. Takođe, nacrtajte ili zapišite odakle ste svaki deo uzeli. Jedino tako moći ćete da vratite sve na mesto. Od velike je važnosti da zapamtite i specifične pojedinosti, jer neke od njih mogu biti ključne u zaštiti nameštaja od oštećenja.

Ako ne možete sami sastaviti nameštaj nakon selidbe potražite alternative

Moguće je sastaviti nameštaj i bez ičije pomoći, ali na kraju, zašto biste rizikovali? Moguće je da pronađete mnogo saveta i podršku i bez plaćanja pomoći.

Alat

Teško je pripremiti alat za rastavljanje i sastavljanje nameštaja, pogotovo ako niste iz te branše. Ipak, neki predlažu da se obratite profesionalcima koji svakako imaju sve što Vam je potrebno na jednom mestu. Ukoliko niste sigurni da je sve što imate dovoljno dobro, bolje je da ne rizikujete. Ako ništa drugo, barem se spremite da angažujete profesionalca koji će Vam pomoći kako je potrebno.

Pazite na lak i boju

Sigurno je da nećete dozvoliti da se bilo šta ošteti, ali mnogo puta ljudi zanemare ovu činjenicu i brinu samo o tome da li će imati dovoljno mesta. Nažalost, nameštaj je osetljiv iz mnogo razloga, a jedan od njih je i mogućnost oštećenja laka i boje. Čak i kada potpuno pazite na to, mogu se dogoditi razne neprijatnosti. Stručnjaci savetuju da zaštitite nameštaj neštampanim papirom (nikako novinama jer ostavljaju boju) i nikako streč-folijom. Posebno obratite pažnju na to koliko su isparenja boja štetna po zdravlje.

Pitajte za savet

Nema ničeg strašnog u tome da i pitate nekoga za savet. Ako ništa drugo, dobićete smernice o tome kako da se pripremite i šta je potrebno od alata i ostalog. Isto tako, spremite se za pakovanje ranije, jer će Vam rastavljanje i sastavljanje nameštaja oduzeti vreme. Obratite se prodavcima nameštaja ili stolarima za savet, a možete ih angažovati samo za neke poslove.

Alata i oprema

Pre bilo kakvog rada sa nameštajem dobro se zaštitite od povreda

Internet

Savet da pogledate nešto na internetu možda i ne deluje baš ispravno. Mnogi smatraju da je internet sam po sebi rizičan jer podrazumeva i pregršt pogrešnih saveta. Ipak, moguće je sastaviti nameštaj nakon selidbe i samo uz pomoć saveta na internetu. Cilj je da budete snalažljivi i pažljivi, pa će Vam biti lako da se snađete i u ovakvoj situaciji.