Saveti i uputstva

7 razloga da ne montirate nameštaj sami

Od velike je važnosti da ne montirate nameštaj sami, čak i kada mislite da je to jednostavan posao. Profesionalci su tu da Vam pomognu, ali i preporuče najbolja rešenja. Nekada će Vam se činiti da je pakovanje i montaža previše komplikovano, ali to su i inače samo mali problemi sa kojima se možete suočiti. U svakom slučaju, angažovanjem prave agencije, kao što je Moja Selidba, značajno ćete uštedeti i vreme i novac.
Dnevna soba

Sigurno da želite da odmah sredite stan nakon selidbe, ali bolje je da ne montirate nameštaj sami

Ko Vam može pomoći prilikom selidbe i montaže nameštaja?

Ima mnogo načina da teške poslove prepustite profesionalcima. Ukoliko smatrate da je ovaj posao previše komplikovan za Vas, probajte da se oslonite na one koji imaju iskustva.

  • Nameštaj se može oštetiti tokom transporta, a sigurno je da nećete moći da sami sklopite sve tako da zaštitite baš svaki ćošak;
  • Tokom rastavljanja i sastavljanja mogu se javiti brojne povrede što je dovoljan razlog da se oslonite na profesionalce;
  • Kada su u pitanju internacionalne selidbe, teško je sve organizovati i imati snage za put i transport i na kraju još i montirati nameštaj;
  • Ima mnogo razloga da ne montirate nameštaj sami, ali ako tražite najvažniji, to je vreme potrebno za selidbu;
  • Ne brinite za cenu, jer će selidba biti daleko jeftinija ako se oslonite na profesionalce.

Agencija

Svakako da je najbolji način da organizujete selidbu da angažujete agenciju. U slučaju da Vam je potrebna montaža nameštaja, važno i da angažujete agenciju sa iskustvom, ali i pouzdanim majstorima. Neki od njih sigurno znaju kako da na najbolji način i potpuno bezbedno rastave nameštaj tako da ne naprave nikakvu štetu. Pre svega, uzmite meru, a onda objasnite agenciji zašto želite da demontirate nameštaj pre pakovanja.

Prevoz

Iako Vam se sada čini da je kombi prevoz iz Nemačke za Srbiju preskup i da nećete moći da ga priuštite sebi, ipak razmislite o tome da angažujete profesionalce. Čak i kada mislite da ćete bolje i brže organizovati prevoz sami, nekada će Vas baš to usporavati. Isto tako, stručnjaci iz agencija Vam mogu preporučiti najbolju varijantu prevoza i svakako pomoći sa pakovanjem i utovarom. Na kraju Vam troškovi selidbe mogu biti i značajno manji.

Zbog čega je bolje da ne montirate nameštaj sami?

Na listi razloga zbog kojih bi trebalo da angažujete profesionalce nalazi se mnogo razloga. Za mnoge i sami znate, ali neki od njih Vam sigurno nisu pali na pamet. Naša agencija za selidbe Beograd najbolje poznaje strukturu nameštaja i eventualnu potrebu za demontiranjem istog.

Oštećenje

Sigurno je da je prvi razlog zbog kojeg ne bi trebalo da montirate nameštaj sami moguća oštećenja. U ovom slučaju radi se o ne samo sitnim ogrebotinama koje mogu nastati tokom transporta. I ne samo to, nameštaj se vrlo lako ošteti i tokom utovara i istovara, pa čak i tokom manevrisanja u skladištu. Raspitajte se šta je potrebno da uradite ako nameštaj spremate za skladište Beograd cena, sa druge strane, mora biti na drugom mestu. Na kraju krajeva, procenite sami koliko Vam je nameštaj važan i koliko ne biste voleli da izgubite nakon selidbe.

Povrede

Mnogi zanemaruju činjenicu da nisu stručnjaci ni u pakovanju nameštaja, ali ni u transportu. Zbog toga se vrlo lako mogu dogoditi povrede. U tom slučaju ne samo da rizikujete sopstveno zdravlje, već i zdravlje Vaših prijatelja ili radnika, jer je lečenje diskus hernije veoma teško. Zbog toga je od velikog značaja da smanjite veličinu nameštaja, što se radi upravo ovim rastavljanjem ali i da to izvedete sa profesionalcima koji znaju posao. Vodite računa da se ne povredite i tokom rastavljanja, takođe.

Gubitak

Ako imate makar malo skuplji nameštaj, onda ste svesni koliko je važno sačuvati ga. Ako je nameštaj makar malo skuplji nego što je uobičajeno, branićete ga na sve moguće načine. U ovom slučaju, međutim, mnogi se plaše da će rastavljanjem lako pogubiti delove. Zbog toga je angažovanje profesionalaca od velikog značaja, jer će oni zaštititi sve od gubitka. I sami možete dosta uraditi ako spremite pakovanja različitih veličina i zapišete odakle koji deo dolazi.

Sofa

Podizanje teških predmeta može oštetiti Vaše zdravlje

Ušteda

Jasno Vam je da je i prevoznicima, a i agencijama daleko lakše da spreme i spakuju Vaš nameštaj ako je rastavljen. Iako tako ne deluje na prvi pogled, potrebno je daleko više vremena i radnika da unesu pretežak ormar. Rastavljenih delova ima više, ali su lakši i jedan radnik može poneti više komada. Sa druge strane, kada se završi selidba, imaćete više vremena za raspakivanje ako prepustite najteže poslove onima kojima je to posao. Sve to na kraju rezultira uštedom u samoj selidbi.

Vreme potrebno za selidbu

Kao što smo već rekli, velika je zabluda da je za nošenje nameštaja potrebno više radnika ako je rastavljen. Situacija je upravo suprotna od toga. Kada rastavite glomazne ormare, radnicima je lakše i jednostavnije da ih prenesu. Zbog toga će manje vremena trošiti na nošenje, ali i obazrivost prilikom utovara. Ipak, nemojte se zavaravati da ćete nakon selidbe lakše i brže sastaviti nameštaj sami. Sve to štedi vreme, a na kraju i novac, jer će selidba biti daleko brže izvedena, ali ako nestručna osoba sastavlja nameštaj, gubi se daleko više vremena.

Prevoz

Možda Vam se čini da je lakše i jeftinije angažovati veliki kamion i tako se lakše spakovati za selidbu, ali situacija je daleko komplikovanija od toga. Pre svega, manje vozilo je dovoljno veliko za prosečnu selidbu, a jeftinije je i zauzima manje prostora. Lakše je manevrisati, parkirati i uopšte izvoditi sve radnje sa njim. Zbog toga mnogi savetuju da se odlučite za manji prevoz, uz bolje spakovan nameštaj. Profesionalci znaju kojim redosledom da pakuju kombi i kako sve zaštititi. Isto tako, kada se selidba završi, potrebno je pravilno istovariti kamion i montirati nameštaj tako da se ništa ne ošteti.

Manje radnika

Svi gornji faktori objedinjeni su u činjenici da će Vam za pakovanje i utovar nameštaja biti potrebno manje ljudi. Ne samo to, manje ljudi će prenositi nameštaj, a ako odaberete profesionalce, čitav proces biće daleko kraći nego što mislite. Zbog svega ovoga je najbolje da rastavite nameštaj, ali vodite računa sa kim. Unajmite profesionalce koji imaju potreban alat, znanje i iskustvo u ovom poslu.

Konačnu odluku donosite sami

Ako i posle svih razloga i dalje mislite da je bolje da neke poslove radite sami, procenite koliko će Vas sve koštati. I sami možete izračunati uštedu novca, ali i svojih živaca nakon selidbe.

Dnevna soba

Angažujte dobar prevoz i agenciju kao pomoć

Ušteda na kraju

Ako se pitate koliko razloga da ne montirate nameštaj sami ima, odgovor je jednostavan. Onoliko koliko ste spremni da platite svoju selidbu. Konačno, Vi odlučujete o tome koliko možete i želite da platite ovu avanturu. Ako smatrate da ćete jeftinije platiti pakovanje i transport ukoliko rastavite nameštaj, onda uradite to što ranije. Svakako ćete uštedeti i novac ali i živce, koji su neprocenjivi.