Saveti za pakovanje

Zašto je važno rastaviti nameštaj pre selidbe?

Od velike je važnost rastaviti nameštaj pre selidbe i to iz mnogo razloga. Pre svega, znate i sami da iznošenje velikih regala i ormara može oduzeti ceo dan i to uz rizik da se neko povredi. I sami znate da niste baš profesionalac u nošenju nameštaja, zbog čega su moguće brojne greške i problemi. Jedino što je sigurno je da uz agenciju Moja Selidba nećete morati da brinete o samoj selidbi jer ćete sarađivati sa profesionalcima u ovom poslu.




Sto i stolice

Neophodno je rastaviti nameštaj pre selidbe

Izbegnite oštećenja tako što ćete rastaviti nameštaj pre selidbe

Ako već želite da se spakujete i iselite na brzinu, onda je rastavljanje na delove od velike važnosti. Vaš nameštaj svakako trpi velika oštećenja i zbog toga je moguće da ga trajno oštetite tokom selidbe. Rastavljanje na delove jedan je od najvažnijih koraka koje morate preduzeti u ovom slučaju.

  • Važno je rastaviti nameštaj pre selidbe najpre zbog toga što ćete tako sačuvati nameštaj od oštećenja, ogrebotina i lomova;
  • Ako želite izbeći povrede Vas i Vaših majstora najpre podelite nameštaj na manje delove – tako čuvate i svoju kičmu i noge;
  • Rastavljanjem nameštaja čuvate i svoj dom od oštećenja jer se tokom iznošenja oštećuju zidovi i pod;
  • Neophodno je za ovu priliku unajmiti dobar Beograd Trebinje kombi prevoz a rastavljanjem štedite sebe i svoje vreme;
  • Na ovaj način štedite i radnike koji iznose nameštaj jer im je sigurno lakše da nose manje komade od celih regala.

Sačuvajte nameštaj

Jedna od najvažnijih stvari kada se spremate za selidbu je sačuvati stvari od lomljenja i oštećenja. Upravo ovo nije lako, jer se radi o veoma teškom poslu. Nameštaj je težak a ako koristite kombi prevoz Srbija Slovenija onda ćete imati i ograničen prostor za njega. Ne biste želeli da nešto od toga bude oštećeno ili završi sa ogrebotinama. Zbog toga je veoma važno da na vreme rastavite nameštaj na najmanje moguće delove i tako ga sačuvate.

Sačuvajte i svoj dom

Koliko god vodili računa, teško je sačuvati dom od oštećenja prilikom selidbe. Nameštaj se vuče po podu, udara u zidove i samim tim oštećuje sve oko sebe. Zbog toga je važno smanjiti nameštaj na manju veličinu koja se lako može izneti. Naravno, važno je da se demontaža i montaža nameštaja izvodi na pravi način i uz stručnjake kako biste sačuvali sve delove.

Smanjite povrede

Jasno Vam je da nošenje teškog nameštaja nikako nije lako i može izazvati brojne povrede. Mnogi preporučuju da u ovom slučaju vodite računa o tome koliku veličinu nameštaja nosite i sačuvate se od povreda. Lakše je poneti manje komade, a lakše i utovariti u kombi prevoz Beograd Skoplje.

Previd proizvođača

Kada pogledate nameštaj koji se kod nas prodavao u prošlom veku, videćete da su dominirali veliki regali i ormari. Nije bilo nijednog načina da se taj ormar unese u dom jednostavno i bez rastavljanja. Šta više, možemo reći da je sam proizvođač predvideo da se sve na taj način organizuje. Ipak, to ne znači da i danas ne možemo rastaviti nameštaj i izneti u manjim komadima. Pogledajte svoje komode i vitrine i videćete da imaju spojeve koji se lako mogu rastaviti i to je proizvođač ostavio sa razlogom.

Cena selidbe

Možda u ovom trenutku ne razmišljate o tome, ali veoma je važno uštedeti novac gde god je moguće prilikom selidbe. U ovom slučaju je rastavljanje nameštaja Vaš najveći saveznik. Kada rastavite ormare i komode na delove, dobijate dosta u vremenu jer ćete kraće trošiti na iznošenje i pakovanje u vozilo. Bitno je napomenuti da rastavljeni nameštaj zauzima manje mesta u vozilu, to je izuzetno važno za selidbe u lokalu kao sto su selidbe Beograd a još važnije za selidbe u drugi grad, mnogo je jeftinije da vam sav nameštaj stane u jednu, a ne u više tura.

Sto i stolice

Ima mnogo razloga zbog kojih morate sačuvati nameštaj od lomljenja

Manje radnika

Svaka selidba zahteva učešće velikog broja radnika koji će prenositi kutije i stvari. Dobra strana je što možete zamoliti prijatelje i rođake da Vam u tome pomognu. Loša strana može biti činjenica da radnicima može biti teško da prenose stvari što zahteva angažovanje više profesionalaca za novac. Ako rastavite nameštaj učestvovaće manje radnika i to onih koji nisu profesionalci.

Manje vozilo

I sami znate da je angažovanje velikog vozila previše skupo i zahteva i duži utovar i čekanje na slobodno mesto. Rastavljanje nameštaja podrazumeva da više stvari možete spakovati u vozilo u kraćem roku. Imajte u vidu da neke stvari i ne možete spakovati u kamion, ma koliko se trudili. Zbog toga je rastavljanje ušteda na mnogo načina.

Selidba je brža

Svakako da će unošenje manjih stvari trajati kraće nego unošenje više većih kutija. Važno je imati u vidu i to da nošenje stvari oduzima najviše vremena posle pakovanja. Ukoliko unajmite profesionalne radnike za demontažu uštedećete mnogo vremena i potpuno bezbedno rastaviti nameštaj. Svakako da Vam ovo drastično štedi vreme.

Obratite pažnju na neka upozorenja

Oni koji se bave selidbama vode računa o mnogim stvarima. Neke od njih su kako pakovati i zaštititi nameštaj. Profesionalci znaju da je najbolji način spakovati nameštaj u delovima, ali je ovde pitanje kako to učiniti. Naučite neka uputstva i držite se njih kada pakujete.

Kesice

Kada rastavljate nameštaj ne zaboravite da ćete imati mnogo manjih delova koji će zauzimati prostor. Ipak, daleko je važnije sačuvati šrafove i eksere na jednom mestu, jer ćete ih kasnije lakše naći. Ne smete zaboraviti da ova pakovanja dobro zatvorite i obeležite i to će Vam takođe uštedeti vreme. Ako niste sigurni, zapišite gde se koji deo nalazi i odakle je došao i jednostavno ga kasnije spojite ponovo.

Majstor

Ako niste sigurni u ovo što Vam se čini da morate uraditi kako biste rastavili nameštaj, jednostavno unajmite profesionalce da Vam pomognu. Imaćete mnogo više vremena za ostale poslove, a bićete sigurni u bezbednost. Izbegnite i moguće povrede, jer diskus hernija može biti veoma opasna. Majstor svakako ima i potreban alat, a zbog svog iskustva će Vam lakše organizovati rastavljanje i kasnije sastavljanje.

Stolice

Neke komade nameštaja morate rastaviti jer ne mogu stati u kamion

Alat

Ako želite rastaviti nameštaj pre selidbe najpre uzmite dobar alat kako biste bili sigurni da nešto nećete oštetiti. Obično se za svaku vrstu šrafa zna koju vrstu odvrtača treba koristiti, tako da nećete mnogo pogrešiti. Neki proizvođači proizvode posebnu vrstu alata za ovu namenu, pa se raspitajte gde i kako možete kupiti.