Međunarodne selidbe

Porodično pakovanje za međunarodnu selidbu – odakle početi?

Porodično pakovanje za međunarodnu selidbu može biti veoma stresno. Pre svega, pakujete sve što imate, svoje uspomene i predmete od velike vrednosti. Sa druge strane, dobra agencija može Vam pomoći da se dobro organizujete. Moja Selidba je agencija koja ima sve što Vam je potrebno uz iskustvo u ovakvim selidbama.Majka sa detetom

Porodično pakovanje za međunarodnu selidbu mora početi na vreme

Priprema za porodično pakovanje za međunarodnu selidbu

Kao i u svakom poslu, najpre je važno napraviti plan. Nije potrebno da taj plan bude specijalno ozbiljan, mnogo je važnije da obuhvati sve što Vam je važno. Krenite od toga šta želite da ponesete sa sobom.

  • Kada se selite u inostranstvo imate mnogo uspomena – važno je pakovati ih tako da ih sačuvate;
  • Postoje mnoge važne stvari koje morate poneti sa sobom ali tako da vodite računa o teretu – kada unajmite Beograd Zagreb kombi onda možete biti sigurni da će sve biti kako treba;
  • Porodično pakovanje za međunarodnu selidbu je važno jer predstavlja novi početak – prema tome se i upravljajte kada se pakujete;
  • Važno je da uštedite prostor i vreme, ali najviše štedite novac – samo uz dobru organizaciju je to moguće;
  • Najverovatnije će Vam biti potrebno da pripremite i dokumenta za ovu selidbu jer prelazite granicu.

Uspomene

Međunarodne selidbe obično znače odlazak u inostranstvo na duži period, što znači da će Vam nedostajati mnogo toga. Zbog toga je preporuka profesionalaca da spakujete sve što imate i smatrate uspomenom. Neke od tih stvari mogu biti na prvi pogled veoma jeftine i skoro pa simbolične, dok su druge možda i vrednije. Šta god da je, ne oklevajte da ponesete i njih sa sobom. Najpre se pozabavite njima kada spremate stvari za selidbu i po tome odredite kakav materijal za pakovanje Vam je potreban.

Odvojte vreme

Nije lako odseliti se u inostranstvo, a pogotovo ne na duže vreme. Zbog toga je neophodno da dobro promislite o svemu što Vas čeka i pripremite se za selidbu. Dobro je ako imate vremena i za pripremu i pakovanje, tako da ne napravite greške. Odvojte vreme za klasiranje stvari, pakovanje ali i trenutke kada će Vas emocije preplaviti. Posebno je važno da deci date vremena da prihvate ovu promenu. Možda će Vam biti potreban poseban alat ili male kartonske kutije, pa nemojte žuriti sa pakovanjem.

Preispitajte šta Vam treba

Iako se selidba obično organizuje zbog nekog drugog događaja, poput venčanja ili novog posla, potrebno je da definišete svoj život na dalje. Zamislite svoj život tamo i šta planirate ili od njega očekujete. Videćete da na mnoga pitanja ne možete da date odgovor u ovom trenutku, zbog čega morate imati vremena za planiranje. Tek nakon svih tih planova možete mirno početi sa pakovanjem, jer ćete tačno znati kako će izgledati Vaš život u inostranstvu.

Odvajanje stvari je veoma važno

Kao što i sami znate, ne možete poneti sve sa sobom u inostranstvo. Zato je važno da odvojite ono što morate ostaviti kod kuće. Ovo bi trebalo da bude prvi korak u pakovanju za inostranstvo.

Bacanje i doniranje

Pre nego što spakujete sve što želite, odredite šta ćete nositi sa sobom. U ovom slučaju važno je da se najpre oslobodite stvari koje smatrate viškom. Ne samo da će Vam biti lakše pakovanje, već ćete napraviti i dobar početak pred selidbu. Neke stvari ćete moći i da poklonite prijateljima ili donirate, dok neke jednostavno bacite. Zamislite svoj novi život kao nov početak i nemojte nositi previše stvari.

Porodične vrednosti

Teško je definisati šta zapravo spada u porodične vrednosti. Za neke je to nakit, za druge fotografije ljudi koji su živeli sa Vama. Šta god da smatrate važnim, spakujte, jer jedino tako možete biti mirni i nakon selidbe. Vodite računa da sve spakujete tako da bude zaštićeno tokom puta. Čak i stvari koje ne smatrate vrednim mogu biti veoma važne za Vas, pa ih tako i tretirajte.

Definišite budući život

Stručnjaci kažu da svaki dan nam nudi novi početak. Ovaj korak ne mora biti previše ozbiljan ni konačan, ali nije naodmet da zamislite svoj budući život ili makar kakav želite da bude. Ako ne planirate da skijate nakon selidbe, onda je bolje da prodate ili poklonite opremu za taj sport. Sa druge strane, ako planirate da vozite bicikl do posla, pakovanje Vam neće biti problem, jer znate zašto to radite. Sve je opravdano ako imate dobar razlog i ideju kako ćete koristiti.

Odredite šta je vredno

Već smo spomenuli da porodične vrednosti nekada mogu obuhvatiti veoma dugu listu stvari. Ono što je vredno za jednu porodicu, za drugu i ne mora biti. Svakako da ćete imati mnogo razloga da neke stvari ponesete sa sobom, pa čak i ako nemaju konkretnu vrednost. Isto tako, postoje vredni predmeti koje je teško proceniti jer predstavljaju antikvitet. Šta god da imate, najpre Vi sami odredite koliko Vam je vredan određeni predmet, jer jedino tako ćete znati kako i da li da pakujete.

Deca u vrtiću

Važno je da napravite plan ali i isplanirate sve što želite

Pakovanje mora biti precizno

Kada se pakujete za ovako velika putovanja, neophodno je pripremiti i dobru opremu i materijal. Ako niste sigurni šta Vam je potrebno, opet se oslonite na agenciju.

Pakujte profesionalno

Od velike je važnosti da sada pakujete stvari profesionalno i bez greške. Čak i ako unajmite najbolji i profesionalni prevoz, ima mnogo toga što može da krene naopako. Takođe, pripremite materijal za pakovanje koji će čuvati Vaše stvari. On podrazumeva i različite veličine pakovanja, ali i različite materijale za pakovanje. Ne zaboravite kesice za šrafove od nameštaja, ali i čvrste kutije za knjige.

Prevoz

Za selidbe u inostranstvo ključno je pronaći profesionalan i kvalitetan prevoz. Pronalaženje agencije i saradnja sa njom mora biti na Vašoj listi prioriteta. Ne samo da je važno da imate dobar prevoz, već morate organizovati i pakovanje i sortiranje stvari. Sve ovo moguće je ako imate dobru agenciju sa kojom sarađujete. Birajte agencije koje imaju iskustva i znanje o međunarodnim selidbama.

Kockice

Pripremite decu na ono što ih čeka tokom i nakon selidbe

Rastavljanje

Nije važno kako ćete pakovati stvari sve dok imate dobar alat za rastavljanje. Velike komade nameštaja jednostavno ne možete spakovati bilo gde, pa je neophodno da pakujete u manjim komadima. Takođe, vodite računa da rastavljate profesionalno, tako da ništa ne slomite ili izgubite. Porodično pakovanje za međunarodnu selidbu podrazumeva i dobru organizaciju ali i saradnju sa profesionalcima ako je potrebno.