Međunarodne selidbe

Kako da uštedite pri međunarodnoj selidbi?

Ima mnogo načina da uštedite pri međunarodnoj selidbi. Ipak, za mnoge koji se sele prvi put ovo je veliki i težak zadatak. Najpre morate pronaći dobru agenciju, a onda i organizovati sve na pravi način. Srećom, agencija Moja Selidba je sasvim dovoljna za sve Vaše potrebe a na kraju Vas selidba može koštati i manje nego što ste planirali.


Priprema može pomoći da uštedite pri međunarodnoj selidbi

Kada se napravi dobar plan onda nema lutanja a onda i nema dodatnih troškova. Veoma je važno da znate da je saradnja sa dobrom agencijom od velike važnosti ali je važno i da se Vi dobro organizujete.

  • Teško da možete da uštedite na međunarodnoj selidbi kada su u pitanju dokumenta ali se makar možete raspitati o njima ranije;
  • Transport može biti veoma skup i zbog toga je važno da unajmite profesionalan kombi prevoz iz Nemačke za Srbiju;
  • Neophodno je da pripremite dobar materijal za pakovanje koji podrazumeva i pravilno pakovanje i zaštitu;
  • Sigurno je da svako odugovlačenje košta pa se potrudite da budete brzi i efikasni.
    Šoping mol

    Šoping molovi bacaju svakodnevno veliki broj kutija

Počnite ranije

Ovo jeste savet koji važi za sve selidbe inače, ali u ovom slučaju je neophodno da se dobro organizujete i pre nego što počnete sa pripremama. Razlog je što ćete imati mnogo toga da pripremite pre same selidbe. Počev od dokumenata, pa do prikupljanja raznih potvrda i dokaza o kupovini, može se dogoditi da pripreme traju i mnogo duže. Najbolje je da krenete što ranije i to sa dobrim planom. Najpre unajmite dobar kombi prevoz Minhen Beograd, jer će Vam on znatno olakšati problem.

Organizacija

Teško je organizovati ovako nešto, pogotovo kada ste u tome sami. Zato ne oklevajte već angažujte profesionalni kombi prevoz Frankfurt Beograd i krenite na vreme. Teško je pripremiti se za ovakvu promenu pa nije loše i da imate u planu i mogućnost da nešto promenite. U svakom slučaju, što se bolje organizujete, biće Vam lakše da krenete sa poslom.

Pripremite dokumenta

Kada su u pitanju selidbe u inostranstvo, jedan od najvećih problema su dokumenta. Pored pasoša, morate imati i razne potvrde, o plati, poslu, ali možda i zdravlju. Sve ovo može dodatno zakomplikovati prevoz, pa se oslonite na profesionalce kada Vam treba profesionalan kombi prevoz Študgart Beograd. Neka dokumenta može će moći da umesto Vas pripremi i agencija, dok ćete većinu ipak morati da nabavite sami.

Potražite pomoć

Selidbe su teške, a možete misliti koliko je teško preseliti se u inostranstvo. Nema razloga da ovo obavljate sami. Naravno da će Vam sigurno pomoći rodbina i prijatelji, ali oni nisu uvek ono što vam treba. Stručnjaci su složni u tome da bi trebalo da se oslonite na profesionalce. Oni imaju opremu, ali i iskustvo u ovakvim situacijama. Ako Vam je potreban prevoz, kombi prevoz Dortmund Beograd je sasvim dovoljan za ovakvu vrstu poslova i selidbi. Svakako je bolje da imate dobru pomoć i profesionalce koji ovaj problem imaju u „malom prstu“.

Pakovanje je veoma zahtevno i skupo

Ako želite da uštedite pri selidbi, najpre morate poći od pakovanje, jer je ono veoma skupo. Kupovina ili iznajmljivanje kutija svakako mnogo košta. Neophodno je da se organizujete tako da pronađete sve što Vam treba ali da bude bezbedno.

Napravite plan

Svaki veći posao podrazumeva da imate i dobar plan po koracima. U tom slučaju čak i ako dođe do problema lakše ćete ga rešiti jer imate moguće alternative. Moguće je da se kod selidbe poslovnog prostora angažuju i Vaši radnici. Svako od njih može napraviti plan za sebe i tako sprečiti da stvari pođu naopako. Svakako da ćete moći da u hodu ispravljate probleme, ali samo ako ste većinu isplanirali.

Sistem pakovanja

Mnogi stručnjaci savetuju da kod planiranja selidbe se držite jednostavnih rešenja. Neka od njih podrazumevaju da imate sistem po kome se pakujete za selidbu. Drugim rečima, držite se jednostavnog režima i pakujte se tako da idete korak po korak. Najlakše je krenuti od kuhinje, pa onda spavaće sobe, pa redom. Na ovaj način lakše ćete i obeležiti kutije i lakše kasnije raspakovati. Možete ustanoviti i neki svoj sistem, takođe. Ako smatrate da je bolje da prvo spakujete stvari koje ne koristite ili sezonsku odeću, uradite tako.

Materijal za pakovanje pronađite sami

Mada deluje kao veoma teško nabaviti, zapravo nije nemoguće da sami nabavite kutije i pakovanja za selidbu sami. Čak i kada se radi o međunarodnoj selidbi, moguće je veoma lako obezbediti bezbedna pakovanja za Vas i Vaše stvari. Ipak, vodite računa da sve što pakujete bude pre svega dobro zaštićeno i zatvoreno, kako ne biste napravili neku štetu. A kutije i materijal možete pronaći svuda, počev od prodavnica i šoping molova pa do Vašeg podruma i tavana.

Možete uštedeti i na prevozu

Kada je u pitanju prevoz nemojte štedeti. Najvažnije je da imate dobrog i pouzdanog vozača ali i vozilo koje ima sve dozvole. Svakako da će Vam i saradnja sa profesionalcima biti od pomoći.

Dobar prevoz

Iako Vam se čini da će Vam prevoz oduzeti mnogo novca i da ćete platiti više, u tome mnogo grešite. Dobar prevoz podrazumeva brzinu i efikasnost a time i uštedu. Ne samo da ćete stići brže, već će i sama priprema biti brža. Ne zaboravite da kada nemate svoj prevoz morate iznajmiti ne samo kamion ili kombi već morate angažovati i vozača. Sve to na kraju može koštati i mnogo više. Najbolje rešenje je profesionalna agencija i saradnja sa najboljima.

Žena vozi kamion

Čak i ako unajmite prevoz, morate imati i dobrog i pouzdanog vozača

Dobra agencija

Slično kao i kod prevoza, može se dogoditi da Vas angažovanje agencije koša daleko manje nego što ste planirali. I ne samo to, agencija će pronaći sve moguće načine da uštedi novac i na kraju Vam da manji račun. Najvažnije je, ipak, da uz uštedu dobijete sigurnost i efikasnost, a u tome je najbolje osloniti se na profesionalce. Sigurno je da ćete imati mnogo razloga da platite ono što će Vam na kraju uštedeti novac.

Istražite mesto

Nije dovoljno samo da znate kakvo je mesto na koje idete. Od velike je važnosti da dobro istražite i samu destinaciju, što uključuje i parking i prilaz. Sve je dovoljno dobro ako imate mesto gde ćete parkirati kamion i imati vremena da na miru istovarite svoje stvari. Moći ćete da uštedite pri međunarodnoj selidbi ako ne gubite dodatno vreme na parkiranje i traženje mesta za istovar.