Međunarodne selidbe

Kako spakovati nameštaj za selidbu u Nemačku?

Ako se spremate za selidbu, onda je najteže pitanje kako spakovati nameštaj za selidbu u Nemačku. Ne samo da imate mnogo toga da ponesete, već ćete morati i da zaštitite nameštaj od lomljenja. Ponekad je ipak najjednostavnije ostaviti stari nameštaj za sobom. S obzirom da se spremate za novi život bolje je da i nameštaj bude nov. Ako niste u mogućnosti da kupujete nove stvari, tu je agencija Moja Selidba da Vam pomogne u prevozu stvari. Pogledajte kako je najbolje da spakujete nameštaj tako da ga sačuvate od oštećenja.
Stolica

Morate se dobro pripremiti da se spakujete nameštaj za selidbu u Nemačku

Priprema je najvažnija kada želite spakovati nameštaj za selidbu u Nemačku

Kao i kod svakog posla, najvažnije je pripremiti se na pravi način i napraviti plan. U ovom slučaju imate mnogo toga što će Vas mučiti. Pre svega, morate pronaći dobar prevoz. Onda morate spakovati i zaštititi stvari tokom puta. Konačno, morate imati sva dokumenta za prenos nameštaja preko granice. U tom smislu najpre se raspitajte šta Vam je od dokumenata potrebno kako ne biste imali neprijatne situacije.

  • Veličina nameštaja je od velike važnosti – teško je spakovati nameštaj za selidbu u Nemačku kada zauzima mnogo prostora;
  • Pre nego što krenete raspitajte se oko carinskih propisa – mnogo toga ćete morati da uradite u skladu sa njima;
  • Pakovanje morate organizovati i u skladu sa prevozom – i unajmite najbolji kombi prevoz za Nemačku jer će Vas poštedeti muka;
  • Potpuno je opravdano da se bojite za nameštaj i da li će se oštetiti – zato ga zaštitite pravim materijalom;
  • Nema ničeg lošeg u tome i da nešto ostavite za sobom kada se spremate za selidbu – jasno je da Vam nešto i neće trebati ili ćete želeti da kupite novo.

Razmislite da li želite da nosite sa sobom

Prvo što morate uraditi je da napravite listu stvari koje posedujete i odlučite da li ćete ih poneti. Potpuno je opravdano i da ne ponesete sve sa sobom. Iako su to stvari koje ćete koristiti i kasnije, možda im nije mesto u novom domu. Naravno, za sve što poželite da ponesete tu je agencija koja organizuje selidbe Srbija Nemačka koja će svakako preneti sve što želite.

Prevoz

Iako Vam je prva asocijacija za prevoz stvari u Nemačku kamion, za ovu priliku je možda bolje da unajmite kombi prevoz. Ne samo da je lakše voziti i parkirati, već možete za manje novca poneti dovoljno stvari sa sobom. Ako dobro rastavite nameštaj i spakujete uz pomoć profesionalaca, onda neće biti problema. Uz dobru agnciju sasvim Vam je svejedno da li se selite iz Beograda ili nekog drugog grada.

Potrebno je više radnika

Kada organizujete međunarodni kombi prevoz, tu ništa ne sme biti prepušteno slučaju. Dobra agencija ima dovoljno radnika koji mogu organizovati pakovanje i zaštitu na pravi način. Ne zaboravite da je potrebno i rastaviti nameštaj tako da se ništa ne izgubi ili ošteti. Isto tako, potrebno je više radnika koji će brže preneti sve do vozila i nazad.

Kako spakovati nameštaj za selidbu u Nemačku?

Pakovanje je zapravo tek drugi korak u ovom slučaju. Najpre morate rastaviti nameštaj na manje delove koji neće biti glomazni. To će Vam uštedeti prostor ali i sačuvati nameštaj od oštećenja. Ne zaboravite da je ova situacija specifična i zbog carine. Proverite kako glase carinski propisi i šta je potrebno spremiti od dokumenata kada se spremate za ovaj put.

Zaštitite na pravi način

Teško je reži šta je najbolje uraditi za zaštitu nameštaja tokom prevoza. Ne možemo predvideti sve okolnosti koje se mogu dogoditi tokom puta. Zato je najbolje unajmiti agenciju koja ima pravi materijal za zaštitu. Isto tako, važno je sačuvati sve sitne delove i obeležiti kutije kako biste ih lakše raspakovali kada stignete.

Obeležite kutije

Jedna od stvari koju morate uraditi pre putovanja u Nemačku je da napravite listu inventara, obeležite kutije i navedete u kojoj se svaki predmet nalazi. To je zahtev carine, ali će i Vama dosta pomoći. Za sve informacije potražite informacije na sajtu ambasade Nemačke.

Rastavite na manje delove

Sigurno je da ćete prilikom pakovanja gledati da sve smanjite na što manje delove, ali to nije dovoljno. Ljudi obično zaborave na police, fioke, ručke. I njih morate skinuti i staviti na bezbedno mesto. Možda Vam se čini da je to preveliki trud i da će Vam oduzeti mnogo vremena, ali nije tako. Na kraju će Vam sačuvati stvari od gubitka i lomljenja.

Komoda

Kada pakujete nameštaj nemojte zaboraviti fioke, police i ručke

Zaštitite staklene delove

Komode i stolovi sa staklenim delovima prava su noćna mora za pakovanje. Ne mora biti tako, ako imate pomoć prave agencije. Pre svega je važno da odvojite staklene delove a onda ih zasebno dobro zaštitite. Vodite računa da ih uvijate u mekani papir ili tkaninu koji ne ostavljaju tragove i fleke.

Uglovi i ramovi

Kada su u pitanju veliki delovi nameštaja, obično je njihov najopasniji deo ugao i ono što može oštetiti drugi komad nameštaja. Obično zaboravimo na njih, pa nije loše da obratite pažnju i na njih. Najbolje je da ih uvijete u sunđer ili stiropor i zalepite dobro trakom. Vodite računa da ta traka ne ostavi fleke od lepka.

Upozorenja kada želite spakovati nameštaj za selidbu u Nemačku

Teško je pakovati nameštaj i za kraće selidbe, a kamoli kada se selite u inostranstvo. Postoje mnogi detalji na koje treba da obratite pažnju. Pre svega, ne zaboravite da možda i nećete putovati zajedno sa svim stvarima. To znači da morate obeležiti kutije. To će Vam biti potrebno i zbog carine. Sa druge strane, važno je zaštititi nameštaj od oštećenja.

Carinski propisi

Pored toga što morate imati listu inventara i propisno obeležene kutije i sam izbor kutija ne sme biti slučajan. Carinski propisi tačno definišu kako paket sa delovima nameštaja treba da izgleda i toga se morate pridržavati. Osim toga, važno je i kako ćete transportovati električne uređaje koji podležu garanciji i carinjenju. Sve ovo pitajte unapred i pripremite se.

Nameštaj

Veoma je važno da ispoštujete carinsku proceduru kada pakujete nameštaj

Birajte dobru kompaniju

Mnogo posla može biti urađeno jednostavnije i brže ako sarađujete sa dobrom kompanijom. Ona mora imati iskustva ali dobro sarađivati sa klijentom. Birajte kompaniju koja već ima iskustva u putovanju u inostranstvo, poznaje propise i ima dobra i moderna vozila. Tako ćete rasteretiti sebe najtežeg posla.