Međunarodne selidbe

Pakovanje stvari za transport iz Nemačke u Srbiju

Za mnoge je pomisao na pakovanje stvari za transport iz Nemačke u Srbiju mučna. Zamišljamo da je to veoma teško i da će nam svakako oduzeti mnogo vremena. Ipak, ne mora da znači da je ovaj problem tako komplikovan. Šta više, uz agenciju Moja Selidba, sve ćete završiti daleko brže i lakše.Kamion za selidbe

Pakovanje stvari za transport iz Nemačke u Srbiju važno je i kako biste olakšali prevoz stvari

Priprema je važna za ovaj poduhvat

Kao i u svakom poslu, važno je dobro se pripremiti i spakovati stvari tako da ne gubite ništa. Imajte u vidu da je i agenciji važno da se dobro pripremite.

  • Pakovanje stvari za transport iz Nemačke u Srbiju može biti teško najviše zbog toga što su teške i kabaste;
  • Od velike je važnosti da se oslonite na profesionalan kombi prevoz Nemačka i poštedite sebe problema i grešaka;
  • Mnogi zaboravljaju da je za ovaj poduhvat neophodno organizovati sve što je brže moguće;
  • Ako se oslonite na profesionalce, možete mnogo brže i jeftinije proći nego da se spremate sami.

Zaštitite nameštaj

Svakako da ćete morati da zaštitite sve što prevozite i na manjim relacijama, ali je ovde to od najveće važnosti. Čak i ako planirate da putujete sigurnim prevoznim sredstvom, sa kompanijom koja ima znanje i iskustvo, nije uvek lako sprečiti moguća oštećenja. Zbog toga spremite dovoljno folije za nameštaj i uvijte sve što je potrebno pre nego što se počne sa pakovanjem. Vodite računa da neki delovi nameštaja, posebno oni lakirani, mogu da se oštete i folijom ako se previše snažno stegne.

Više različitih kutija

Možda imate potrebu i želju da što pre i brže spakujete stvari i u tome možete napraviti i veliku grešku. Razlog je to što su kutije posebno napravljene za više vrsta predmeta, pa su neke i veoma velike i dostupne za velike stvari. Ipak, postoje i male kartonske kutije koje služe za zaštitu manjih predmeta. Ni njih ne bi trebalo zanemariti kada se pakujete za selidbu, jer mogu imati svoju svrhu. U manjim kutijama lakše možete pratiti kako se stvari ponašaju i lakše zaštititi od oštećenja.

Rastavite nameštaj

Mnogi zanemaruju ovu stavku, misleći da je veliko vozilo dovoljno za bezbedan transport. Ipak, morate imati u vidu da je nemoguće zaštititi nameštaj ako ga niste rastavili. Kada je u jednom komadu, nameštaj je obično i veoma osetljiv, moguće je polomiti ga, a i zauzima mnogo prostora. Ne samo da ćete rastavljanjem zaštititi pojedinačne delove, već ćete i pomoći prevozniku u pakovanju i prevozu. Birajte stručnjake za rastavljanje nameštaja radi potpune sigurnosti.

Skladište

Iako Vam se u ovom trenutku ne čini tako, transport iz Nemačke u Srbiju može biti previše komplikovan. Takođe, može trajati mnogo duže nego što ste planirali, pa nećete imati vremena da se spakujete na vreme. Daleko teže je raspakovati se, jer morate što pre početi sa novim životom u Srbiji. Zbog toga stručnjaci neretko preporučuju da unajmite skladište gde ćete privremeno skloniti stvari i postepeno ih unositi u novi dom. Tako ćete i poštedeti sebe stresa i troškova.

Kauč

Vodite računa o zaštiti nameštaja od oštećenja

Pakovanje stvari za transport iz Nemačke u Srbiju

Kada se radi o pakovanju, ne morate biti posebno vešti. Ipak, neophodno je imati sistem i dobru pripremu.

Pravilo tri gomile

Kada se pakuju stvari za transport, stručnjaci se uglavnom slažu oko jedne stvari. Najteže je odlučiti šta nosite sa sobom a šta ne. U tome ne morate biti naročito spretni a ni gubiti vreme na razmišljanje. Poslušajte savet stručnjaka koji kaže da napravite tri gomile – za bacanje, donaciju i pakovanje i odmah stvari pakujte u te tri gomile. Na ovaj način nećete mnogo razmišljati o samom pakovanju i stvarima, a sigurno ćete mnogo brže spremiti sve.

Pakujte po sobama

Možda imate neki sistem pakovanja koji Vam odgovara, ali ako se već spremate za ovako dug put, možda je bolje da angažujete stručnjake. Ako ništa drugo, poslušajte njihov savet kada se radi o pakovanju. Oni savetuju da se opredelite za sistem pakovanja po sobama, jer jedino tako možete spakovati sve na jedno mesti i ne izgubiti ništa. Lakše će Vam biti i da kasnije raspakujete sve i sigurno ćete uštedeti vreme.

Obeležite kutije

Kada se radi o pakovanju, ništa nećete postići ako ih samo, bez reda, nabacate jednu na drugu. Šta više, ovim postupkom možete i oštetiti stvari unutra i produžiti vreme raspakivanja. Daleko je bolje i sigurnije da obeležite kutije i napišete šta je u njima. Navedite i koja strana mora biti gornja, ako se u njima nalaze posebno osetljive i lomljive stvari. Ne morate detaljno pisati šta je u njima, ako se radi o osetljivim stvarima ili se bojite krađe. Ali naglasite da je u kutiji nešto lomljivo ili ne.

Obratite pažnju na upozorenja

Stručnjaci se slažu u tome da je od velike važnosti da zadržite prisebnost tokom celog ovog procesa. Ovo je važno zbog toga što ćete sigurno sa vremena na vreme gubiti živce i kontrolu.

Vredne stvari

Ima više načina da spakujete vredne stvari kada se selite. Ako pakujete velike stvari, onda morate dobro zaštititi od krađe ili oštećenja. Za manje stvari ne morate biti toliko pažljivi, dovoljno je da ih stavite kod sebe. Posebno se to odnosi na nakit i porodične vrednosti. Ukoliko možete, ostavite ih u banci u sefu, makar dok traje selidba, pa se vratite po njih kasnije. U sefu možete držati dragocenosti dok ste na odmoru, takođe.

Potražite pomoć

Čak i ako mislite da Vam neće predstavljati veliki problem da se preselite sa svojim stvarima, nekada Vam okolnosti mogu prirediti neočekivano iznenađenje. Stručnjaci su i u tome jednoglasni. Daleko je bolje potražiti pomoć profesionalaca, nego prepuštati sve slučaju. Od velike je važnosti da se dobro pripremite za ovaj proces i spremite se tako da sve bude potpuno bezbedno i sigurno. Ne brinite o ceni, nekada je jeftinije platiti profesionalce nego ispravljati greške o svom trošku.

Fotelja

Prevoz iz Nemačke organizujte sa profesionalcima

Odmorite kad god je moguće

Iako želite da sve što brže završite pakovanje stvari za transport iz Nemačke u Srbiju, nekada je bolje da napravite pauzu. Možda Vam se čini da time gubite dragoceno vreme, ali stručnjaci se ne bi složili sa Vama. Šta više, neki od njih smatraju da je veoma važno da imate i vreme za odmor i razmišljanje, čak i kada mislite da kasnite. Ukoliko odmorite, možda ćete dobiti i nove ideje, ali i rešenja koja Vam na prvi pogled nisu pala na pamet. Šta god da je, imajte u vidu da je ovo najbolji način da date sebi odmor, ali i sprečite greške i oštećenja.