Saveti i uputstva

Kako preseliti firmu iz Beograda u Niš brzo i lako?

Možda Vam deluje da nije teško preseliti firmu iz Beograda u Niš brzo i lako, ali imaćete mnogo koraka koje morate napraviti tokom ovog procesa. Pre svega nemojte tek tako skočiti u ovaj proces bez dobrog plana. Najpre razgovarajte sa zaposlenima i istražite tržište. Samu selidbu lako ćete organizovati uz pomoć agencije Moja Selidba.
Dogovor sa zaposlenima

Možete preseliti firmu iz Beograda u Niš brzo i lako ako sarađujete sa zaposlenima

Priprema je važna ako želite preseliti firmu iz Beograda u Niš brzo i lako

Važno je da imate dobru ideju i pripremu pre nego što uopšte počnete ovaj proces. U tome Vam mogu pomoći i Vaši zaposleni.

  • Selidba firme uvek je veliki izazov, pa je dobro imati dobar plan i ideju kako će sve izgledati;
  • Ne zaboravite da nećete preseliti firmu iz Beograda u Niš brzo i lako ako nemate saradnju sa zaposlenima;
  • Klijenti su uvek veoma važni a za firmu koja se seli od presudne važnosti kako ćete im prići;
  • Pre selidbe pripremite kutije za selidbe;
  • Nakon selidbe možda ćete promeniti poslovanje ili način rada.

Obavestite zaposlene

Jasno Vam je da ćete najpre morati da obavestite svoje zaposlene o preseljenju, ali je važno i kada i kako im to saopštavate. Najpre imajte u vidu da Vaši zaposleni sada moraju u potpunosti da promene svoje poslovanje, čak i ako se ne sele sa firmom u Niš. Samo preseljenje će biti lako, jer agencija za selidbe firmi organizuje taj proces brzo i lako. Ukoliko planirate potpuno preseljenje tamo, onda je situacija daleko teža. Njima će svakako biti veoma teško da se uklope, jer će morati u potpunosti da promene život. Neće svakome biti drago zbog ove promene.

Niš je manji grad

Mnogim firmama je veoma teško da se presele u drugi grad zbog organizacije posla, nabavke ili kontakta sa dobavljačima. Sa druge strane, upravo to i može biti razlog da se firma preseli. Šta god da je Vaš razlog, najpre morate razmisliti o tome kako da se prilagodite saobraćaju. Ako unajmite dobar kombi prevoz Beograd Niš nećete imati mnogo problema oko preseljenja. Stvari postaju teže kasnije, kada morate da se svakodnevno navikavate na ovaj problem. Srećom, Niš je veliki grad, ali je saobraćaj dosta dobro organizovan bez velikih gužvi, što će svakako biti lakše za svakodnevnu nabavku.

Lokacija koja odgovara svima

Kada je u pitanju selidba firme teško je pronaći rešenje koje odgovara svima. Najpre morate imati lokaciju koja će Vam olakšati svakodnevno dovoženje robe ili materijala. Dalje, organizujte se prema klijentima, odnosno, konkurenciji, jer će Vašim klijentima biti važno da Vas izdvoje u masi drugih ponuda. Konačno, pitajte i svoje zaposlene o tome šta im odgovara, jer nije u redu da u tome ne napravite kompromis.

Promena adrese znači i promena poslovanja

Važno je da znate da svaka promena donosi i veliku promenu u samom poslovanju. Ne zaboravite da Vaši klijenti zaslužuju da znaju za ove promene na vreme.

Porezi i doprinosi

Postoje dažbine koje inače plaćate državi gde god da se nađete. Oni obuhvataju plate, socijalno i zdravstveno osiguranje. Sa druge strane, postoje dodatni porezi koji se plaćaju u gradu u kojem imate firmu. Njih određuje lokalna samouprava, zbog čega je najbolje da se o tome informišete nakon selidbe. Još je bolje ako znate i povlastice koje svaki grad pruža svojim građanima i firmama.

Cene lokala

Kada ste sve završili oko papirologije, pronašli makar okvirno deo grada u koji biste preselili firmu, sledi izbor poslovnog prostora. Ne samo da je važna lokacija, već i njegova površina ali i dodatne sadržaje koje nudi. Možda će Vam biti potrebno stovarište ili poseban ulaz za kamione. Kako god da se organizujete, imajte u vidu da se cene mogu veoma razlikovati u zavisnosti od ovih uslova, pa se organizujte prema tome.

Sastanak sa zaposlenima

Napravite strategiju pre nego što organizujete selidbu

Klijenti

Nakon što ste započeli posao, morate se približiti klijentima. Mnogi od njih najverovatnije i ne znaju da postojite, pa ćete morati da se približite na pravi način. Jedan od tih načina je da istražite svoju ciljnu grupu, šta ih interesuje, kakve sadržaje traže. Nakon toga organizujte svoje aktivnosti tako da imate dobru reklamu, ali i pokažete da razumete svoje klijente i njihove potrebe.

Istražite potrebe tržišta

Veoma je važno da saznate kakva je atmosfera na tržištu čak i pre nego što počnete da pakujete kutije za selidbu. Pre svega, kompanija mora da se navikne na ono što će klijenti tražiti od nje, poput dobre usluge ili kvaliteta. Možda će Vašim klijentima biti potrebnija jedna vrsta proizvoda i usluge, pa nije loše da se o tome informišete na vreme. Jedino tako ćete imati na vreme pripremljene aktivnosti i organizovati sve kako treba.

Reklamiranje mora biti agresivno

Možda deluje kao preterivanje, ali kada pogledate kako je teško započeti poslovanje možda i ima logike. Najpre je važno da se organizujete tako da što više i češće reklamirate firmu ili usluge koje nudite. Morate se približiti klijentima do te mere da samo o Vama pričaju. Razlog je očigledan, jedino tako možete imati dobar početak i privući pažnju na tržištu koje je veoma teško. Ne zaboravite da u Nišu posluje veliki broj firmi i poslovnih kompanija, pa je moguće da imate dosta posla i oko reklamiranja ali i organizacije posla. Ipak, ne zaboravite da je najvažnije da se približite klijentima na pravi način onim što im je zaista potrebno.

Selidba je uvek teška

Kao što je teško pripremiti se za selidbu stana ili kuće, tako je teško preseliti i firmu. Zato je važno imati plan, ali i uključiti ostale u ovaj proces.

Pakovanje

Kao i u svakoj selidbi, pakovanje je najvažniji deo posla. Ima mnogo razloga zašto je važno da se dobro organizujete, ali i spremite stvari tako da budu spakovane na pravi način. Ne zaboravite da ćete morati što pre da se vratite poslu nakon selidbe, zbog čega i pakovanje mora biti praktično i dobro organizovano. Isto tako, zaštitite sve što treba kako ne biste imali neplanirane troškove.

Kancelarija

Važno je da nakon selidbe reklamirate firmu na novoj adresi

Uključite zaposlene

Sve ovo je velika promena za Vas, ali i dobra prilika da se kao firma reorganizujete. Zbog toga je selidba samo jedan korak, dok je dobra organizacija daleko važnija. Ne zaboravite da je za Vaše zaposlene ova promena veoma velika, pa ih uključite u nju na sve moguće načine. Potrudite se da razumeju šta se oko njih dešava i kako će ove promene biti organizovane. Takođe, istražite nove mogućnosti zajedno sa njima, jer preseliti firmu iz Beograda u Niš brzo i lako može biti veliki izazov.