Saveti za pakovanje

Kako da spakujete i preselite butik u Beogradu?

Neće biti lako da spakujete i preselite butik u Beogradu, ali ako je to Vaša odluka ili potreba, onda je nemojte odlagati. Veoma je važno da znate da butik nije samo odeća na vešalicama, već i inventar i razni drugi dodaci. U tom smislu ne smete zaboraviti da je se svaki od tih detalja mora posebno i profesionalno zaštititi. Najbolje je da se oslonite na profesionalce koji znaju svoj posao kao što je agencija Moja Selidba sa kojima nećete imati nikakvih nedoumica.
Butik

Potrebno je da spakujete i preselite butik u Beogradu što je moguće brže

Organizujte selidbu što je moguće profesionalnije

Iako je potrebno da ovaj proces prođe brže kako posao ne bi čekao, nemojte previše žuriti. Važno je da zaštitite stvari i organizujete sve pažljivo. Ne zaboravite da pored garderobe imate i inventar i razne druge predmete koji takođe moraju biti zaštićeni.

  • Inventar je važan deo Vašeg butika i neophodno je da ga zaštitite od lomljenja i gubitka tokom selidbe;
  • Budući da je odeća u butiku skupa i osetljiva, najbolje je da se oslonite na agenciju koja ima iskustva u organizovanju selidbe Beograd;
  • Ne zaboravite da su Vaši radnici deo porodice i da imaju pravo ali i obavezu da u ovom procesu učestvuju ravnopravno sa Vama;
  • Obavestite klijente da planirate da spakujete i preselite butik u Beogradu jer će većina želeti da nastavi da kupuje kod Vas;
  • Potrebno je da imate brz i pouzdan prevoz jer Vaš posao ne sme da čeka – oslonite se na profesionalce koji imaju znanje i iskustvo.

Zaštitite sve

I sami znate da je ova selidba visokog rizika po Vašu robu, pa ćete se verovatno i sami ponašati u skladu sa tim. Ipak, vodite računa da zaštita stvari ne sme biti samo ograničena na garderobu, već i na inventar i pomoćne stvari poput vešalica. U tome naravno ne morate biti sami jer postoji veoma mnogo opreme kao što je folija za nameštaj koja štiti sve što Vam je važno tokom selidbe.

Birajte kompaniju od poverenja

Nije dovoljno samo da imate svoje radnike i prijatelje kako bi ste na najbolji način organizovali selidbu. Potrebno je i da se oslonite ne profesionalce koji imaju opremu, alat i posebna vozila za prevoz. Agencije koje organizuju kombi prevoz robe imaju sve što je potrebno ali i još više. Imaju iskustva u selidbama, pa ćete se najlakše osloniti na njih u ovom poslu.

Uključite i radnike

Sigurno je da će Vaši zaposleni i sami imati svoja zaduženja tokom selidbe, ali se od Vas očekuje da napravite dobar plan i raspored. Nije dovoljno samo da pakujete stvari, potrebno je napraviti i dobar raspored, zaštititi ih i organizovati prevoz. Za veće komade nameštaja i inventara najbolje je unajmiti agencije koje već imaju iskustva u organizovanju selidbe specijalnih tereta. Takve poslove i nije pametno da radite sami.

Napravite raspored u novom prostoru

Pre nego što se preselite, najpre morate napraviti dobar raspored inventara. Možda je selidba u veći prostor i bila jedan od razloga što ste i započeli ovaj proces. U svakom slučaju, neophodno je da imate ideju gde će sve stajati, kako ne biste gubili dragoceno vreme i resurse kasnije. Ne zaboravite da je vreme za selidbu ograničeno. Ukoliko smatrate da je nešto višak, agencija će lako organizovati odnošenje starog nameštaja umesto Vas.

Garderoba

Neophodno je zaštititi tkanine tokom selidbe

Kako da spakujete i preselite butik u Beogradu na najbolji način?

Sama selidba ne razlikuje se mnogo od selidbe kuće ili magacina. Morate najpre spakovati sve a onda i transportovati. Mnogi prave grešku jer smatraju da treba samo zaštititi odeću, ali tu su i mnogi drugi detalji na koje ne smete zaboraviti.

Koristite originalna pakovanja

Daleko je bolje i korisnije da koristite originalne kutije i pakovanja gde god je to moguće. Sigurno je da i sami čuvate već sve kod sebe, ali sada je važno da sve pakujete što je moguće pažljivije. Ukoliko Vam pakovanja ili inventar zauzimaju mesta, zakup skladišnog prostora nije skup a veoma je koristan. Imaćete prilike da sklonite privremeno ono što Vam smeta i tako uštedite vreme.

Sredite magacin

Možda Vam se čini da će Vam to oduzeti dragoceno vreme, ali ovo jeste jedna od stvari koja je od velike koristi. Pre nego što počnete bilo šta najpre sredite prostor oko sebe. Magacin je uvek taj prostor u kojem je gužva i nered. To će Vam oduzeti mnogo vremena tokom pakovanja, pa odvojte vreme za sređivanje.

Zaštitite tkanine

Kada se govori o zaštiti robe, najviše pažnje bi trebalo posvetiti tkaninama od kojih je ona napravljena. Obično se radi o osetljivoj robi a ona se može na više načina i to veoma lako oštetiti. Čak i ako ste zaštitili u kutijama robu, ona se može obojiti ili izgužvati tokom transporta. Zato posebnu pažnju posvetite ovom delu i naravno, isplanirajte dobro peglanje nakon što se selidba završi.

Organizujte posao tokom selidbe

Ma šta bio razlog selidbe, posao ne sme da stoji. Nemojte dozvoliti da Vaši klijenti ne znaju da ste se preselili ili da ne znaju gde ste otišli. Čak i kada se selite na drugi kraj grada, klijenti će voleti da kupuju kod Vas.

Butik

Uključite i radnike ali i kupce u proces selidbe

Informišite klijente

Vaši kupci možda znaju a možda i ne gde će biti novo prodajno mesto. Bez obzira na to, Vaš zadatak je da ih informišite o tome i to mnogo ranije nego što selidba počne. Sa tim počnite dok još uvek radite na starom mestu, tako da redovni kupci znaju šta se sprema. Naravno, informišite klijente i preko društvenih mreža i plakata što i sami znate iz psihologije prodaje.

Promenite inventar

Šta god da je razlog selidbe, promena može biti i nov početak u Vašem poslovanju. Iskoristite tu promenu da unesete svežinu i u Vaš prostor. Lako je da spakujete i preselite butik u Beogradu, mnogo je teže zadržati stare kupce i posao i nakon toga. Zato osvežite prostor, ali ne previše. Zadržite neke svoje prepoznatljive detalje tako da se kupci osećaju kao da su na starom mestu.