Saveti za selidbu firme

7 Saveta za uspešnu selidbu firme i kancelarije

U toku poslovanja dolazi se do situacija u kojima je potrebna neka promena, a često su to potrebe za promenom poslovnog prostora. Promena poslovnog prostora može doneti razne benefite, ali sam proces selidbe nije toliko jednostavan.


Razmišljanje o promeni lokacije dolazi kada poslovanje ne ide baš u smeru koji želimo, pa se javlja potreba za prostorom koji je manji i nalazi se na manje atraktivnoj lokaciji. Tako se mogu smanjiti troškovi i lakše prevazići teški periodi. A dešava se i u situacijama kada se povećava obim posla i trenutni kapaciteti poslovnog prostora postaju mali za vaše potrebe.

Bez obzira u kojoj se vi situaciji nalazite, ukoliko planirate selidbu firme i kancelarije na drugu lokaciju, pročitajte naše savete koji će vam sigurno biti od koristi.

Pripremite potrebnu dokumentaciju

Svaka promena unutar firme zahteva i promenu dokumentacije, a to je slučaj i kada se menja lokacija. U zavisnosti od situacije, da li samo menjate sedište firme unutar istog grada ili menjate grad, potrebno je sve pripremiti na vreme kako kasnije ne bi imali poteškoća u poslovanju.

Kada dobijete sve informacije od knjigovođe i advokata šta je potrebno papirološki završiti kako bi se sedište firme prebacilo na novu lokaciju, tada počnite sa planiranjem selidbe.

Obavestite sve o promeni lokacije

Kada ste definitivno odlučili da preselite firmu na novu lokaciju, obavestili tim da pripreme potrebnu dokumentaciju, sledeće što je potrebno je da obavestite sve da ćete do određenog perioda poslovati na trenutnoj lokaciji, a da ćete zatim preći na novu.

Pre svega ovde mislimo na klijente i saradnike, da imaju u vidu tu promenu koja će možda zahtevati određene izmene i u njihovom poslovanju, u zavisnosti od lokacije na koju se selite, možda je to lokalna selidba u Beogradu, a možda čak i drugi grad. Takođe, na vreme obavestite i vaše zaposlene jer će sigurno nekom od njih ova promena teže pasti zbog samog dolaska, a nekima će možda i olakšati dolazak.

Isplanirajte novi poslovni prostor

Sa svojim partnerima i dizajnerom enterijera dobro isplanirajte nov poslovni prostor. To znači da odredite koja kancelarija će biti za koga, šta će vam biti potrebno od kancelarijskog nameštaja koji već imate a šta je potrebno dokupiti. To će značiti i pri donošenju paketa, da se odmah rasporede u određene prostorije za koje su namenjeni.

Ako se selite u manji poslovni prostor verovatno ćete imati deo nameštaja koji vam neće biti potreban. Takođe, ako se selite u veći prostor koji želite luksuznije da opremite, a deo vašeg trenutnog nameštaja se ne uklapa u enterijer, moraćete ga negde ostaviti. Ukoliko ne pronađete kupce za taj nameštaj do trenutka selidbe, sav nameštaj možete ostaviti u našem skladištu.

Dobro isplanirajte selidbu

Dobra organizacija je pola obavljenog posla, zato je bitno da ceo proces selidbe dobro isplanirate. Kako bi taj plan bio uspešan, savetujemo da u trenutku kada krenete da planirate selidbu pozovete nas kako bi zajedničkim snagama i iskustvom napravili plan za uspešnu i brzu selidbu.

Ukoliko se plan dobro napravi, ceo proces može biti jako brz i efikasan, a to će značiti da neće biti zastoja u vašem poslovanju i da selidbu bukvalno nećete ni osetiti.

Tokom planiranja treba odrediti vremenski period pakovanja, vreme potrebno za prenos paketa i nameštaja i vreme samog transporta do nove lokacije. Ako je firma jako velika, selidba može potrajati par dana, u tom slučaju potrebno je organizovati tako da se jedan po jedan sektor preseli na novu lokaciju, da poslovanje u tom periodu nema zastoja.

Imajte u vidu da je nakon prenosa svih stvari potrebno očistiti prostorije i odneti šut. Mi u našoj ponudi vršimo i ove usluge.

Pripremite kutije i zaštitu za nameštaj

Pre nego što dođe dan kada počne proces selidbe, morate se pripremiti za pakovanje. Za ovakav vid selidbi potrebno je zaista dosta kartonskih kutija u kojima će se pakovati dokumenta, manji kancelarijski nameštaj i aksesoari.

S obzirom da su to dokumenta koja su vam važna i koja nisu laka, potrebne su vam čiste i jake kartonske kutije koje će izdržati taj teret. Mi smo agencija koja nudi komplentu uslugu za sve vrste selidbi, zato u ponudi imamo i kartonske kutije za selidbe različitih veličina.

Uključite svoje radnike u proces selidbe

Timski duh je u tim situacijama zaista potreban, a verujemo da će im svakako dobro doći da malo odmore od svakodnevnog posla i da se posvete pakovanju. Najbolje bi bilo da svaki radnik spakuje svoju kancelariju, mislimo na deo vezan za dokumenta i sitnice koje su potrebne pri radu. Tako će znati gde su ih spakovali i biće im lakše da se raspakuju.

Radnici za selidbe Sve teže fizičke poslove obaviće naši momci, koji će demontirati na što manje delova koji će biti dobro obezbeđeni da ne bi doslo do oštećenja tokom transporta, a kasnije montirati nameštaj.

Takođe, prenos paketa i nameštaja do kamiona je takođe deo našeg posla. Imamo veliko iskustvo tako da ne morate brinuti da će se nešto oštetiti tokom selidbe, znamo koliko vam je svaki deo nameštaja i dokumentacije bitan tako da će se naši radnici prema paketima ophoditi kao da su lični.

Angažujte iskusne vozače

Džabe se sve lepo spakuje u kutije i kutije dobro poređaju u kamion kada imate neiskusnog vozača koji će uspeti da sve to uništi. Takođe, važno je da vozač poznaje dobro grad i proceni gde će u tom trenutku biti najveće gužve i kako da ih izbegne, kako bi skratio vreme transporta.

Vozači naše agencije „Moja selidba“ imaju višegodišnje iskustvo u transportu i cilj nam je da posao obavimo u što kraćem roku bez grešaka.

Transport nameštaja se obavlja potpuno ispravnim i novijim vozilom bilo da je u pitanju kamion ili kombi, u zavisnosti od potrebe. Sva vozila se redovno održavaju tako da možete biti sigurni da se neće desiti kvar tokom vožnje koji će usporiti selidbu.

Besplatna procena selidbe

S obzirom da je svaka selidba jedinstvena i da ne možemo odrediti fiksne cene, popunjavanjem formulara na našem sajtu možete zatražiti besplatnu procenu selidbe. Popunjavanjem svim potrebnih informacija moći ćemo da napravimo okviran plan i cenu selidbe.

Samo popunjavanje i zahtev za procenu vas ne obavezuje na naše usluge, a ukoliko je potrebno izazak našeg osoblja na teren radi detaljnije procene je besplatan.