Međunarodne selidbe

Kako da spakujete i transportujete teške predmete?

Iako mnogi smatraju da nije teško da spakujete i transportujete teške predmete, to je daleko teže nego što mislite. Mnogi se pripreme za nošenje velikih komada nameštaja, ali nisu pripremljeni za eventualno rastavljanje predmeta. Iz tog razloga je bolje da se oslonite na agenciju Moja Selidba i njihove vredne radnike.
Kauč

Potrebno je da angažujete profesionalce kada želite da spakujete i transportujete teške predmete

Pripremite se da spakujete i transportujete teške predmete na pravi način

Priprema je u ovom poslu, kao i u svakom drugom, veoma važna. Možda ste spremni za pakovanje, ali niste svesni svih koraka koje morate preduzeti. Zato je dobro da napravite plan i postupate po njemu kada se pripremate za ovaj transport.

  • Prevoz je obično veliki problem u ovim situacijama, jer je neophodno da pronađete dovoljno veliko vozilo ali i transportujete predmete kada nema gužve na putu;
  • Veoma je važno da se u ovoj situaciji oslonite na profesionalce čak i ako mislite da će Vam biti lakše – samo oni znaju kako da spakujete i transportujete teške predmete bez problema;
  • I sami znate da je u ovim situacijama važno poštovati bezbednost Vas i ostalih koji učestvuju u ovom procesu;
  • Zaštita predmeta je ono što agencije znaju i na to obrate pažnju pre svega ostalog;
  • Mnogi se plaše da će kombi prevoz Beograd biti preskup ali to ne mora da bude slučaj – ono što ste sačuvali mnogo je vrednije u svakom slučaju.

Rastavite nameštaj

Kada selite nameštaj, najbolje je da angažujete agenciju za selidbe kamionom, jer će Vam biti potreban veći prevoz. Ipak, to nije uvek dovoljno. Neke komade nameštaja nećete moći da nosite, pa čak i ako imate više pomagača. Jednostavno, ne mogu da prođu kroz prozor ili vrata ili je nemoguće nositi ih u liftu. Iz tog razloga je mnogo praktičnije da rastavite nameštaj na delove i onda ga lakše transportujete. Ukoliko ste se odlučili za ovaj korak, nemojte nikako rastavljati nameštaj sami. Najbolje je da unajmite majstora koji ima iskustva i zna kako da zaštiti sve od lomljenja i gubitka.

Agencija je velika pomoć

Čak i u situacijama kada mislite da možete organizovati sve sami, mogu se dogoditi nepredviđene okolnosti. Nekada nećete umeti da odreagujete na sve što se dešava, pa možete imati i ozbiljne probleme. Situacija je još teža ako se selite u inostranstvo. Sve su to razlozi da unajmite agenciju za kombi prevoz Nemačka jer ona ima iskustva i znanje u ovoj oblasti. Zahvaljujući iskustvu mogu sprečiti nepredviđene okolnosti.

Zaštita

I sami znate da je za organizovane selidbe neophodno da dobro zaštitite svoje stvari. Ne samo da morate imati materijal koji štiti predmete, već je neophodna i specijalna folija za nameštaj. Ona ima sve što je potrebno za osetljiv lak i polituru Vašeg nameštaja, a opet štiti od svih spoljnih uticaja. Ne zaboravite i na detalje, poput šrafova i sitnih delova.

Kesa za sitne predmete

Kada rastavite nameštaj, ostaće Vam veliki broj šrafova i eksera koje takođe morate zaštititi. Tokom puta može se dogoditi da to jednostavno negde ispadne ili da zaboravite gde ste ih odložili. Profesionalci savetuju da spremite posebnu kesu ili plastičnu kutiju u koju ćete stavljati sve šrafove na jedno mesto. Zalepite i poklopac za svaki slučaj i obeležite dobro šta je u njoj.

Kauč

Važno je da imate i dobar alat ali i prevoz za velike predmete

Angažujte radnike

Ovo nije vreme da se štedi ni na jednom detalju. Samo iskusni radnici mogu Vam pomoći da pametno i bez odlaganja rastavite i transportujete svoj nameštaj. Ako ste i Vi jedan od onih koji imaju stare i vredne komade nameštaja, onda morate angažovati agenciju sa iskustvom. Koliko god da košta, ovo je zapravo zaštita mnogo veće vrednosti.

Ne zaboravite na prevoz

Nemojte se tek tako osloniti na velika vozila kada transportujete teške predmete. Nekada je daleko važnije da dobro spakujete te predmete ali i da ih zaštitite. Videćete na koliko detalja morate obratiti pažnju u ovom slučaju.

Prevoz

Mnogi smatraju da je prevoz kamionom dovoljan za velike komade nameštaja i tako se ponašaju. Angažuju veliko vozilo i sve spakuju u prikolicu. Ipak, čak i najveća vozila možda neće moći da prevezu sav Vaš nameštaj odjednom. Sa druge strane, ovo može biti i potencijalno rizičan potez, jer ćete imati mnogo nameštaja na velikom prostoru tako da se mogu lako oštetiti. Vodite računa da nameštaj dobro fiksirate.

Saobraćaj

Kada već znate da prevozite velike komade nameštaja, onda Vam je jasno da je to i velika odgovornost. U isto vreme, moguće je da se suočite sa gužvom u saobraćaju ali i ostalim problemima. Profesionalci preporučuju da organizujete prevoz teških predmeta u vreme kada nema saobraćajne gužve, recimo, izvan vikenda i praznika. Isto tako, ispitajte kraj u koji vozite svoj nameštaj, pa će te moći da isplanirate pravo vreme za selidbu.

Obratite pažnju i na upozorenja

Kada prevozite teške predmete, suočavate se sa brojnim neplaniranim okolnostima. Jedna od njih je i problem sa mogućim povredama i oštećenjima, zbog čega ne smete zanemariti zaštitu. Srećom, uz agenciju sve ovo će Vam biti mnogo lakše.

Povrede

Ima mnogo razloga zašto ovom problemu morate pristupiti profesionalno i bez grešaka. Transport velikih komada nameštaja obično je veoma komplikovan i zbog toga što su moguće povrede. Ako niste baš spretni ili nemate iskustva u tome, najbolje je da ne organizujete ovo sami. Posebno je važno da izbegnete povrede leđa kada podižete velike komade nameštaja, pa prestanite ako osetite bol u donjem delu leđa. Daleko je bolje unajmiti profesionalce za to.

Dnevna soba

Morate i dobro zaštititi velike predmete kada transportujete

Oštećenja nameštaja

Sigurno ne biste voleli da završite ovaj proces sa ogrebotinama na nameštaju i oštećenjima. Iz tog razloga se i predlaže da unajmite agenciju koja će nameštaj dobro zaštititi. Osim toga, neka sitna oštećenja mogu vrlo brzo prerasti u velika, tako da nemate vremena da ih sprečite. Izbegnite ovaj problem tako što ćete unajmiti agenciju.

Odmorite kada god možete

Obično je transport teških predmete posao za ceo dan, pa ćete imati i vremena i mogućnosti i da napravite pauzu. To važi i ako ste unajmili profesionalce da Vam pomognu da spakujete i transportujete teške predmete. I njima, kao i Vama, biće potreban odmor sa vremena na vreme. Iskoristite taj odmor i da ručate ili se jednostavno relaksirate.