Saveti i uputstva

Kako istovariti kamion za selidbu?

Istovariti kamion za selidbu nikada nije lako, ali u ovom slučaju morate imati i podršku i pomoć profesionalaca. Važno je da znate koliko će Vam vremena ali i ljudi trebati za ovaj posao. Agencija Moja Selidba će Vam biti od velike koristi tokom ovog procesa.
Trake i kutije

Morate dobro spakovati kutije kako biste brzo u lako mogli istovariti kamion za selidbu

Priprema je važan deo ovog posla

Iako imate želju da sve istovarite što je pre moguće, to nije uvek lako. Morate imati plan i redosled iznošenja stvari iz kamiona.

  • Teško je istovariti kamion za selidbu jer ima mnogo detalja na koje morate obratiti pažnju;
  • Stvari koje imate u kamionu su uglavnom glomazne;
  • Važno je zaštititi stvari ali i dom tokom istovara, a naročito sebe od povreda;
  • Uvek je bolje unajmiti profesionalce, kamionski prevoz i sve koji imaju iskustva i znanja;
  • Potrebno je da se ovaj posao završi što je brže moguće što dodatno otežava posao.

Angažujte više ljudi

Kada se radi o selidbama, najbolje je angažovati profesionalce u agencijama koji imaju iskustva u ovim poslovima. Ukoliko je potrebna demontaža i montaža nameštaja, morate angažovati profesionalce sa alatom i neophodnom opremom i znanjem. Ipak, ako želite samo da istovarite kamion, ne morate uvek tražiti profesionalce. Obično je važno što pre istovariti kamion, kako ne biste zadržavali saobraćaj i tada se samo morate osloniti na fizičku snagu. Zbog toga je neophodno angažovati što više ljudi, komšija, prijatelja ili rodbine, ali sa snagom i veštinom da Vam u ovome pomognu.

Napravite plan

Iako ovo jeste trenutak kada treba biti brz, ipak nemojte raditi ovaj posao bez kontrole i plana. Neophodno je napraviti plan istovara, jer jedino tako možete kontrolisati ceo proces. Imaćete mnogo kutija za istovar, a nisu sve iste veličine i važnosti. Neki mogu da iznose male kartonske kutije bez problema, ali za velika i teška pakovanja moraćete da angažujete jače ljude. U tom smislu je bolje da imate strategiju, plan i redosled istovara i kontrolišete čitav proces od početka.

Obeležite kutije

Istovar kamiona za selidbu počinje i pre nego što upakujete kutije na staroj adresi. Od načina na koji spakujete stvari zavisi i kako će teći istovar. Pre svega je važno da detaljno obeležite kutije kako biste u svakom trenutku znali šta se u njima nalazi. Ovo će Vam i uštedeti vreme, ali i pomoći oko kontrole čitavog procesa. Takođe, znaćete koliko folije za nameštaj Vam treba i kako da sprečite oštećenja prilikom utovara i istovara kamiona za selidbu. Uz obeležavanje ćete i mnogo brže istovariti kamion.

Žena nosi kutije

Birajte pomoć ali tako da Vam zaista pomaže

Spremite se psihički za ovaj posao

Znamo da je teško imati kontrolu nad ovakvim procesima, ali nemojte da Vas to obeshrabri. Od velike je važnosti da imate psihičku kontrolu nad procesom. Nećete ništa dobiti ako se nervirate i izlažete sebe dodatnom stresu. Naići ćete na mnoge probleme i prepreke, a tokom istovara ćete morati i da razgovarate sa mnogim ljudima i pratite njihovo ponašanje. Zbog toga se pripremite od momenta kada transport Beograd preuzme Vaše stvari za mogući stres i nervozu i potrudite se da se smirite kada god možete.

Lako je istovariti kamion za selidbu ako ste organizovani

I kada počne istovar, ne smete sve raditi tek tako bez reda. Morate imati dobru organizaciju i strogo pratiti korake tokom istovara.

Očistite prilaz

Teško je prilagoditi se mnogim okolnostima, ali neke od njih nisu nimalo teške. Recimo, ako želite da istovar kamiona za selidbu prođe bez velikih problema, učinite sve što možete da omogućite olakšan prilaz. Svi znamo koliko je teško imati slobodan i čist prilaz kad su u pitanju selidbe Beograd. Jedna od stvari koju možete da uradite je da očistite prilaz. Ako imate kutije, stvari ili vozila ispred doma, biće teško iznositi. Takođe, očistite od snega ako je u pitanju zima ili od smeća i otpada. Imajte u vidu da čišćenje i preskakanje stvari tokom nošenja kutija ne samo da oduzima vreme već je i veoma opasno.

Prazna soba za stvari

Veoma je teško iznositi stvari iz kamiona i zbog toga što kutije sprečavaju iznošenje novih kutija. U jednom trenutku okruženi ste stvarima koje ne možete pakovati odjednom, pa samo stvaraju zagušenje. Stručnjaci u ovom poslu preporučuju da napravite jednu sobu u kojoj ćete imati prostora za kutije koje ste već izneli. Ona je potrebna kako biste sklanjali stvari ali i mogli da kasnije rasporedite stvari bez žurbe i zabune.

Prepustite sve što možete profesionalcima

Istovar kamiona za selidbu traje veoma kratko i cilj i jeste da se to obavi veoma brzo. U tom slučaju je najbolje da sve prepustite profesionalcima, jer oni praktično rutinski mogu da obave ovaj posao. Iako mislite da je najbolje da štedite novac i za ovu priliku angažujete prijatelje, to može biti pogrešno. Sa druge strane, oni sa iskustvom znaju šta se sve može dogoditi sa stvarima i kako se mogu oštetiti, pa na vreme da sve to spreče.

Obratite pažnju na detalje

Svaki posao sadrži i neke detalje na koje morate obratiti pažnju. Veliki je problem i ako zanemarite ono što smatrate sitnicama u ovom trenutku.

Zaštitite pod i zidove

Zbog toga što stvari iznosite na brzinu kako biste požurili sa istovarom, nemoguće je kontrolisati da li će doći do oštećenja. Kako biste sprečili probleme i moguća oštećenja, najbolje je da predvidite moguće štete i zaštitite sve što možete. Vodite računa i o ćoškovima, jer se oni lako zakače tokom iznošenja. Na podove stavite podlogu koja može da zaštiti pod od grebanja, ali pričvrstite dobro trakom da se ne bi klizali.

Birajte dane za istovar

Istovar kamiona je veoma kompleksan, ali u velikim gradovima postaje prava noćna mora zbog parkinga. Morate zadržati saobraćaj na neko vreme, što je prilično rizično i stresno. Takođe, ne možete uvek naći parking u gradu, pa je najbolje da izbegnete ovaj problem. Ako je moguće, organizujte istovar u vreme kada nema gužve, najbolje vikendom ili praznicima. Ne samo da ćete imati više prostora za parkiranje, već ćete moći da duže vreme istovarujete kutije. Na taj način možete sprečiti oštećenja.


Sklonite decu i ljubimce

Ako imate decu i kućne ljubimce, imaćete malo više posla. Kao i što bi trebalo da raščistite izlaz prilikom istovara stvari, tako bi trebalo i voditi računa o svima koji se mogu naći na putu istovara. U ovom slučaju, moguće je da kućni ljubimac ili dete može da napravi priličnu pometnju tokom istovara. Takođe, mogu se i povrediti ili doživeti traumu. Sigurno je da će i Vama biti mnogo lakše ako ih sklonite u ovom trenutku sa puta iznošenja stvari. I inače nije lako istovariti kamion za selidbu, pa nemojte dozvoliti da Vam neki detalji prave još veći problem.