Saveti i uputstva

Kako da pripremite stvari za transport?

Ako želite da pripremite stvari za transport na pravi način, najbolje je da pitate profesionalce za savet. Ne samo da će Vam oni objasniti šta je potrebno, već će Vam preporučiti i koje materijale da koristite za pakovanje i načine za najbolju zaštitu. Najbolji način ipak je da se oslonite na kompaniju kao što je Moja Selidba, jer ona ima sve što je potrebno za Vaš put. Njima možete verovati i biti sigurni da ćete brzo i lako transportovati stvari na pravu destinaciju.Traka za lepljenje

Važno je da dobro i sigurno pripremite stvari za transport

Kako da pripremite stvari za transport

Od velike je važnosti da imate plan i ideju kako će ceo ovaj proces biti sproveden. Nije dovoljno samo da spakujete sve u kutije. Nekada je neophodno i zaštititi predmete od lomljenja i gubitka.

  • Zaštita stvari tokom utovara i transporta je od velike važnosti ako želite da sačuvate predmete od lomljenja i oštećenja;
  • Ako želite da pripremite stvari za transport, ne zaboravite da ih morate dobro zaštititi;
  • Cena selidbe i transporta ne sme da utiče na kvalitet – selidbe iz Nemačke za Srbiju moraju biti kontrolisane od iskusnih profesionalaca;
  • Važno je da pronađete agenciju sa iskustvom jer je ono nezamenljivo u ovim situacijama;
  • Kabaste predmete najbolje je transportovati u odgovarajućim pakovanjima i bez mnogo odlaganja jer zauzimaju mnogo prostora.

Napravite listu predmeta

Pre nego što počnete sa bilo kakvim pakovanjem, najpre bi trebalo da napravite mali inventar ili popis inventara. Obično već imamo u glavi sve što nosimo sa sobom, makar uopšteno ili po kategorijama. Kada pakujete stvari za transport, međutim, važno je da imate uvid u sve što nosite, kako biste izbegli gubljenje stvari uz put. Takođe, to je jedini način da potražite odštetu od agencije ili prevoznika kada se putovanje završi. Kako biste izbegli sve moguće probleme, za svaki slučaj angažujte dobru agenciju koja organizuje kombi prevoz Nemačka i oslonite se na njih.

Pripremite dobrar materijal za pakovanje

Bez obzira što ste sve spakovali u velike kutije, Vaše stvari nisu ni izbliza dobro zaštićene kao što ste mislili. Naprotiv, to može biti velika varka, jer se stvari u kutiji mogu istumbati i oštetiti. Pripremite dobar materijal za pakovanje i onda ga iskoristite na svim predmetima, posebno onim lomljivim. Ne samo da ćete se zaštititi, već će Vaše stvari ostati cele i nakon putovanja, sve dok ne raspakujete.

Izaberite dobru agenciju

Nije dovoljno reći samo da Vam je potrebna dobra agencija. Morate naći kompaniju koja ima iskustva, znanje i opremu za sve vrste putovanja i transporta. Za mnoge to podrazumeva i istraživanje i razgovor sa ljudima koji su se nedavno preselili. Neke stvari možete zaključiti i sami. Dobra agencija ima plan Vaše selidbe, dobru opremu i organizaciju, a nije preterano skupa.

Napravite plan

Kada se spremate za veliki posao kao što je selidba, ne smete prepustiti ništa slučaju. Šta više, morate imati i rezervni plan, u slučaju da dođe do nepredviđenih problema ili odlaganja. Zato je dobro da makar na papiru napravite plan po stavkama i sve ono što je potrebno da uradite kako biste uvek imali mogućnost da popravite stvari. Osim toga, to će Vas unapred smiriti, jer ništa nije bolje nego kada znate da sve držite pod kontrolom.

Spakujte stvari na pravi način

Kada je u pitanju transport, tu ne smete praviti mnogo grešaka. Najvažnije je da naučite kako da zaštitite stvari od lomljenja i oštećenja. Ne zaboravite da će Vam biti potrebno da dobar materijal ali i strpljenje oko pakovanja.

Kutije

Samo pouzdana agencija može Vam obezbediti dobar materijal za pakovanje

Spremite više veličina kutija

Već smo spomenuli da je jedna velika kutija veoma loš izbor kada je u pitanju pakovanje za put. Daleko je bolje spremiti više manjih pakovanja, odnosno, raznovrsnih veličina, tako da sve možete pakovati prema potrebi. Na taj način zaštitićete i stvari od lomljenja i oštećenja, a u isto vreme, uštedećete mnogo na prostoru. Ne brinite oko kutija, sve ih možete naći u dobroj agenciji.

Spremite pakovanja za specifične predmete

Nije dovoljno samo da imate kutije za pakovanja. Kada se spremate za transport, onda je veoma važno zaštititi predmete koji su posebno lomljivi, osetljivi i kabasti. Ne samo da će Vam to biti teško za pakovanje, već ćete stalno razmišljati o tome da li su na sigurnom tokom putovanja. Važno je da sve stvari spremite unapred, jer nećete imati mnogo vremena za nabavku materijala kasnije.

Zaštitite osetljive predmete

Mada svaka kompanija za transport vodi računa o kutijama i predmetima, na Vama je da ih posebno zaštitite tokom putovanja. Mnogi smatraju da je zaštita tokom transporta komplikovana i da je moraju obaviti profesionalci. U tome ima malo istine, naročito ako se radi o posebno vrednim predmetima. Ipak, možete sve to uraditi i sami, samo je potrebno da imate dobru organizaciju i materijal koji štiti predmete od lomljenja i oštećenja.

Kako izgleda utovar?

Konačno, došao je i kamion i Vi unosite svoje stvari u kamion. Iako Vam se čini da ste uradili sve što možete, to nije kraj. Ostalo je da se pobrinete i za predmete dok se pakuju u kamion.

Dočekajte kamion spremni

Kamionski transport obično podrazumeva veliku organizaciju oko polaska i dolaska, jer drugačije ne može funkcionisati. Poštujte to vreme i vodite računa da i sami budete što je bolje organizovani. Važno je da imate plan i određeno vreme za pakovanje i utovar. Dajte sebi malo fleksibilnosti, ali nemojte ni previše odugovlačiti. Ipak, najvažnije je da kada kamion stigne, ne čeka ni minut duže nego što treba. Spakujte sve ranije i sačekajte prevoz bez odlaganja.

Obeležite kutije

Ovo bi trebalo da bude jedna od prvih stvari koju ćete uraditi kada čekate prevoz. Bez obzira što mislite da tačno znate šta sve imate u kutijama, ne čekajte prevoz bez obeleživača. Važno je da i Vi ali i radnici u kompaniji znaju šta se nalazi u kutiji kako bi se prema tome ponašali tokom utovara. Takođe, obeležite koja je strana gornja a koja donja, kao i sve druge detalje.

Materijal za pakovanje

Ne zaboravite da nećete moći da pratite svoje stvari tokom transporta

Pratite utovar

Šta god da je razlog za pakovanje stvari, nemojte sve prepustiti kompaniji i nestati. Veoma je važno da pratite svaki trenutak utovara i istovara i znate u svakom trenutku šta se dešava. Jedino tako ćete imati kontrolu nad procesom i pratiti svaki minut. Pripremite stvari za transport na vreme i kontrolišite utovar bez mešanja u posao profesionalcima.