Beogradske selidbe

Vodič za selidbu sa malom decom

Ako želite da organizujete uspešnu selidbu sa malom decom, morate biti dvostruko spremni. Ne samo da morate sve uraditi što je brže moguće, već morate voditi računa da njima sve bude potaman. Izaberite agenciju sa iskustvom i znanjem kao što je Moja Selidba i čitav proces će biti daleko lakši.
Deca na stepeništu

Pred selidbu sa malom decom morate se pripremiti na dodatni stres

Organizujte selidbu sa malom decom na pravi način

Od organizacije zavisi kako će se sve sprovesti. Najvažnije je da imate plan i znate šta je sve potrebno Vašem detetu kako biste izbegli nervozu.

  • Deca su nervozna i inače, a posebno će biti takva prilikom selidbe;
  • Selidbu sa malom decom otežava i činjenica da su ona radoznala i sve bi da vide;
  • Putovanje može biti takođe teško pa izaberite pouzdan transport Beograd.

Što brže organizujte

Možda zvuči logično, ali mnogi zapravo ne spremaju selidbu najbrže što mogu. Neki čak i odugovlače, pripremajući decu za ono što će se dogoditi, često bez razloga. Najveći razlog zbog čega će deca biti nervozna je čekanje i odugovlačenje. Deca ne vole takve situacije i sigurno će im biti teško da se priviknu na taj napor. Rešenje je da unajmite dobar i brz kombi prevoz Beograd i krenete sa pakovanjem i spremanjem što pre.

Dadilja

Idealno je da decu sklonite od gužve, kutija i pakovanja. Šta više, može se dogoditi i da se povrede, ili nešto oštete. Sigurno je da će i Vama biti lakše da ne morate da brinete o njima ili da li će se negde saplesti ili nešto uraditi. Stručnjaci savetuju da pre selidbe Novi Beograd unajmite dadilju ili neku drugu pomoć. Deca bi trebalo da budu na nekom drugom mestu, što dalje od čitave gužve. Ovo se posebno odnosi na manju decu koja i inače ne mogu da Vam pomognu.

Držite se rutine

Deca ne vole promene, a ako na to dodate i svu gužvu koja će nastati tokom selidbe Beograd, mogu biti veoma iznenađena svime što se dešava. Nema drugog rešenja nego da im stvorite okolnosti što je moguće bliže uobičajenoj situaciji. U tom slučaju, obroci, užine, igranje i sve ostalo bi trebalo da bude kao i u normalnim situacijama. Takođe, trudite se da se igraju istim igračkama, spavaju u svojim omiljenim pidžamama. Deluje kao veoma teška situacija, ali je to jedino što možete uraditi u ovom slučaju.

Pakovanje neka bude brzo i efikasno

Kada se inače pakujete za selidbu, morate biti brzi i efikasni. U ovom slučaju daleko je važnije da dete ne bude zbunjeno niti nervozno jer će Vam samo otežavati.

Pakujte igračke kada spavaju

Ako se radi o malom detetu, moguće je da imate mnogo igračaka koje možda i ne biste želeli da zadržite. Čak i ako planirate sve da ih spakujete i ponesete, deci ovo može biti veoma stresna situacija. Daleko je bolje i lakše za njih da ne vide šta se pakuje. Malo dete ne razume da će igračke poći sa Vama na novu adresu. Kada vidi da ih stavljate u kutiju može pomisliti da ih bacate, što može izazvati teške situacije. Kako biste sve ovo izbegli, jednostavno ih pakujte kada spavaju, ali ostavite njihove omiljene slobodne kako bi ih nosili sa sobom.

Torba za hitne slučajeve

Znate i sami da je i obično putovanje sa decom stresno i zahteva dugu pripremu. Morate imati kod sebe bukvalno sve što im može trebati, od hrane do vlažnih maramica i hitnih lekova. Ne zaboravite vodu, ali i ono što ih zabavlja, poput bojanki ili stripova. Sve ovo potrebno je kako biste sačuvali svoj i detetov mir tokom puta, ali i kako biste imali na dohvat ruke hitne predmete.

Dečak sa igračkom

I sami znate da sve omiljene igračke morate poneti na put

Pravite pauze

Putovanje sa decom uvek je stresno, ali takođe i ne može biti brzo. Morate se spremiti za to da će putovanje trajati duže i unapred biti spremni na česte pauze. Ne samo da će detetu biti potrebno da pravi pauze za toalet. Deci se često dešava da im bude loše od puta ili jednostavno im bude dosadno. Iz svih tih razloga putovanje bi trebalo da bude relaksirano, bez žurbe i sa pauzama na mestima koja mogu i da zabave dete.

Torba sa lekovima i hranom

Pored torbe za hitne slučajeve, kod sebe obavezno morate imati i lekove i hranu. I sami znate da se sa decom mogu dogoditi razne situacije, od povraćanja do povreda. Dete može imati i probleme sa toaletom, dehidrirati a svakako da neće baš biti raspoloženo da jede kao inače. Stručnjaci savetuju da kod sebe imate i njihove omiljene slatkiše ali i laganu hranu, koju će moći lakše da konzumiraju. Ponesite i vodu, sokove, ali i ono što vole da jedu.

Gledajte da put bude lak i udoban

Sigurno je da biste i Vi želeli da putovanje bude što je moguće jednostavnije. Ipak, najpre se potrudite da tako bude deci, jer će to sigurno smanjiti nervozu.

Što udobnije putovanje

Naravno da je i Vama potrebno da Vam putovanje bude udobno i lako ali znate da morate da se prilagodite situaciji. Kod dece, međutim, u tome nema kompromisa. Deca ne vole nikakva iznenađenja i žele da im se što manje kvare svakodnevne navike. Posebno im teško pada putovanje u skučenoj sedalici, vezanim, u jednom položaju. Neophodno je da imate nešto što će ih razonoditi, jastuče na koje mogu da spuste glavu kada dremaju (postoji posebna navlaka za pojas) i morate praviti pauze. Ovo je trenutak kada im možete puštati i crtane filmove na tabletu, jer je bolje da budu mirna.

Igračke za put

Svako dete ima svoju omiljenu igračku sa kojom se igra tokom celog detinjstva i igračke su važne za razvoj dece. I sami znate da bez te igračke neće želeti ni da pođe na put. Ovo je trenutak kada bi trebalo da iskoristite tu mogućnost i omiljenu igračku koristite kao zabavu za dete. pored toga, ponesite i ostale igračke, one koje dete inače voli i sa kojima se može igrati u autu.

Deca na motoru

Put tokom selidbe mora biti udoban za decu

Ponesite zabavu

Kao i sve gore navedeno, stvari koje zabavljaju dete Vaši su glavni aduti. Ovo nije situacija u kojoj bi trebalo brinuti šta je za dete dobro. Znate da grickalice nisu dobre, ali ovo je samo jedan dan, a one mogu značajno pomoći. Slično je i sa crtanim filmovima ili igricama. Šta god je potrebno da dete lakše pregura putovanje, naročito ako dugo traje. Olakšajte selidbu sa malom decom, jer i Vama će tako biti lakše.