Međunarodne selidbe

Tajne uspešne međunarodne selidbe

Ako mislite da ne postoje uspešne međunarodne selidbe, razmislite o tome još jednom. Ima mnogo stvari koje ćete morati da organizujete i to nije samo pakovanje u kutije. Počev od samog preseljenje i svega što ono podrazumeva, pa do transporta, sve mora biti na visokom nivou. Agencija Moja Selidba svakako će se potruditi da sve bude po pravilima.Karta i rokovnik

Istražite dobro mesto na koje se selite i to je tajna uspešne međunarodne selidbe

Priprema uspešne međunarodne selidbe je veoma važna

Kao i u svakom poslu, neophodno je imati plan i dobro se pripremiti za selidbu. U ovom slučaju, prvenstveno je važno da imate i dobru saradnju sa profesionalcima.

  • Pripremite dokumenta pre selidbe u inostranstvo, jer od toga zavisi kako ćete započeti svoje prve dane;
  • Uspešne međunarodne selidbe podrazumevaju poštovanje pravila i zakona o kojima se morate raspitati pre nego što počnete da se pakujete;
  • Sigurno je da je pakovanje za selidbu najteži deo posla, ali može Vam biti lakši ako krenete na vreme i organizovano;
  • Imajte u vidu da je potrebno određeno vreme za selidbu, što podrazumeva i saradnju sa agencijom;
  • Kada smo već kod agencije, neophodno je da unajmite profesionalan kombi prevoz za Nemačku koji će Vam pružiti pomoći podršku.

Agencija

Možda ne očekujete da jedan od saveta o uspešnoj selidbi glasi ovako, ali svakako je najbolje osloniti se na agenciju. Ne samo da ćete imati prilike da angažujete najbolji kombi prevoz Srbija Slovenija, već ćete imati prilike i da se organizujete brže. Sa druge strane, agencija zapošljava profesionalce koji znaju svoj posao, pa ćete svakako imati prilike da se organizujete na bolji način. Ako niste sigurni šta je dobro za Vas, zaposleni u agenciji će Vas uputiti na najbolji način.

Pakujte pažljivo nameštaj

Iako ste u žurbi i smatrate da nema mnogo vremena za pakovanje i zaštitu, u ovome možete napraviti veliku grešku. Pakovanje nameštaja podrazumeva da se uradi demontaža i montaža nameštaja, ali isto tako i zaštita svih delova. Takođe, imajte u vidu da je zaštita nameštaja neophodna ne samo zbog samog nameštaja, već i zbog ostalih stvari pa i radnika koji ga pakuju. Svakako da je ovo posao koji zahteva veliki napor i pripremu.

Pouzdan prevoz

Ako je već savet da imate pomoć profesionalaca ih agencije, onda tu pomoć dopunite i dobrim prevozom. U ovom slučaju to je kombi prevoz Beograd Skoplje koji poznate put, ali i procedure koje će Vas na tom putu snaći. Od velike je važnosti i da imate pouzdanog vozača i vozilo na koje možete računati. Priznajte da je daleko bolje i lakše kada znate da Vas čeka profesionalac u svom poslu za kog ne morate brinuti. Za mnoge agencije dobar vozač je ne samo onaj koji ima dozvolu, već i iskustvo u ovakvim selidbama.

Pakovanje i smeštaj su od velike važnosti

Iako ima mnogo drugih stvari na koje morate obratiti pažnju, samo pakovanje mora biti organizovano na pravi način. Takođe, dobro je i da pripremite smeštaj ranije.

Ostavite višak

Možda Vam se ne čini baš kao popularna metoda, ali kod putovanja u inostranstvo je uvek važno da što više stvari ostavite za sobom. Ne brinite, ne mora to da bude ostavljanje zauvek. Raspitajte se gde ima dobro skladište Beograd cena može biti takođe od velike važnosti. Kasnije se možete i vratiti za njih, ili opet angažovati agenciju da ih doveze, kada se smestite i raspakujete. U ovom slučaju imaćete vremena i da se spakujete, kada znate da ne morate da se posebno zadržavate oko nekih detalja.

Kutije za selidbu

Ostavite višak stvari prilikom međunarodne selidbe

Pronađite posao ranije

Sama selidba veoma je stresna, šta god da je razlog. Još je stresnija ako nemate siguran plan i ideju šta ćete raditi nakon što se preselite. U tom slučaju možete doživeti i veliki stres jer neko vreme možete biti bez posla i zarade. Ukoliko se selite u drugu državu, nemojte dopustiti da to bude selidba bez jasnog cilja i plana. Daleko je bolje da imate dobar plan i ideju i spremite se za ovaj put na vreme. Najpre pronađite posao ili osobu na koju se možete osloniti dok se ne snađete. Nacionalna služba za zapošljavanje svakako ima poslove i u inostranstvu i zemlji. Imaćete daleko lakšu i manje stresnu pripremu a sama selidba biće lakša i brža.

Smeštaj

Jasno je da se selite u novu državu, ali je isto tako jasno da će Vam trebati i dobar smeštaj dok se sve ne završi. Kada su u pitanju međunarodne selidbe, imaćete mnogo toga na teretu, pa možda i nećete moći tako lako da pronađete smeštaj. U novom domu ne možete da se smestite od prve večeri. Poštedite sebe muka i stresa, unajmite smeštaj za neko vreme, dok traje raspakivanje. Sada i ne morate da žurite sa tim, kada imate gde da spavate.

Obiđite sve ranije

Ako ste se već odlučili za selidbu u inostranstvo, znajte da Vas čeka veliko iznenađenje. Neke stvari neće biti ni nalik Vašem prethodnom domu. Moguće je da je Vaš novi kraj specifičan po nečemu, poput saobraćaja ili specifične konfiguracije terena ili komšiluka. Sa druge strane, biće Vam potrebno da znate gde su samoposluge i parkovi i to od prvog dana. Zbog toga je najbolje da obiđete sve ranije. Sigurno je da ste videli kako izgleda stan u koji se useljavate, ali odvojte malo vremena da upoznate i okolinu.

Obratite pažnju na detalje

Svako će Vam reći da je selidba sama po sebi stresna. Ipak, mnogo toga možete sprečiti ako se dobro organizujete na vreme i poslušate profesionalce.

Dokumenta

Svaka selidba podrazumeva promenu dokumenata, ali međunarodna selidba je sigurno daleko teža. Moraćete da se pripremite za samo preseljenje, promenu adrese, ali i pripremite dokumenta za stvari koje nosite. Ako tome dodamo i specifičan prevoz, sve to zahteva dužu pripremu. Srećom, mnogo toga može uraditi agencija.

Obiđite kraj

Nakon što se preselite, nemojte se odmah baciti na otpakivanje. Dajte sebi vremena da obiđete novo mesto, možda čak i upoznate sa komšilukom. Istražite nov kraj, pogledajte gde su prodavnice, kako izgleda jedan radni dan. Biće Vam i lakše da se organizujete ali i pripremite za selidbu na jednostavan način. Svakako da će Vam od ovih prvih dana zavisiti i sve što dolazi kasnije.

Pas u kutiji

Organizujte pakovanje tako da ne usporavate selidbu

Birajte dane za selidbu

Mnogi greše u tome što očekuju uspešne međunarodne selidbe a ne planiraju vreme kada će je organizovati. Iako selidba sama po sebi ne mora biti komplikovana, niti trajati dugo, neophodno je dobro organizovati i dan kada ćete se seliti. I sami ste svesni da nije uvek gužva na putevima u isto vreme, pa je sam izbor dana za selidbu od velike važnosti. Imate priliku, takođe, da uštedite novac na samoj selidbi, ako izaberete dobar termin. U nekim danima ćete prolaziti brže, što donosi veliku uštedu u putarinama, gorivu i samoj selidbi.