Saveti i uputstva

Šta jesti na dan selidbe?

Mnogi zaboravljaju da moraju i jesti na dan selidbe pa ovo ostave za kraj. Ipak, velika je greška ostaviti pripremu hrane i konzumaciju za dan kada nećete imati mnogo vremena za razmišljanje. Daleko je važnije da u ovom trenutku imate kod sebe sve što je potrebno da Vam dan bude lakši, a ujedno i praktično za pripremu. U svakom slučaju, unajmite dobru agenciju za selidbe Moja Selidba jer ćete barem ovaj deo posla moći da prepustite njima.
Tanjir zdrave hrane

Bilo bi idealno jesti na dan selidbe samo zdravu hranu

Šta jesti na dan selidbe?

Ima mnogo namirnica i hrane koju možete planirati za selidbu jer su veoma praktične i korisne. Ipak, vodite računa o tome da hrana bude što je moguće praktičnija i da lakša za konzumaciju. Takođe, pitajte svoje radnike šta bi voleli da jedu tokom selidbe.

  • Važno je da ne jedete previše hrane tokom selidbe – čak i ako mislite da je to neophodno zbog energije jer će Vam samo smetati prejedanje;
  • Iako mnogi posežu za lakim rešenjima, izbegavajte previše masnu hranu – svakako će Vam smetati i stvarati gorušicu;
  • Ukoliko smatrate da će Vam u nekom trenutku biti potreban šećer slobodno uzmite – ali nemojte previše šećera jesti na dan selidbe;
  • Bez obzira koliko dobar transport Beograd unajmili za dan selidbe ovo nije trenutak da spremate duga jela i dugo jedete;
  • Uvek sa sobom treba imati vodu čak i tokom selidbe – to je pravilo koje uvek morate imati u glavi.

Spremite praktičnu hranu

Hrana koja se sprema za put i selidbe mora biti praktična i za pripremu ali i konzumiranje. Veoma je teško spakovati za put nešto što se jede iz kutija. Zbog toga najpre spremite sve tako da zauzima što manje prostora, a u isto vreme i tako da se lakše konzumira. Ovako možete i lakše spakovati sendviče u kutije, ali i kese, pa jesti kada imate vremena. Ako unajmite radnike i vozača za kombi prevoz Beograd, sigurno će i njima biti lakše da ovako konzumiraju hranu.

Ketering

Nekada je najlakše angažovati nekog drugog da Vam obezbedi hranu. U ovom slučaju to su firme za ketering koje imaju dovoljno iskustva i sa selidbama. Naglasite im da Vam je hrana neophodna za selidbu, jer će i njima biti lakše da Vam pripreme praktičan obrok. Što se tiče izbora firme, birajte one koje su u blizini Vaše adrese. Ako organizujete selidbe Novi Beograd, angažujte firmu iz ovog kraja.

Hrana za radnike

Bez obzira da li ste angažovali profesionalnu kompaniju za selidbe Beograd, ili se oslanjate na svoje prijatelje, važno je da pripremite hranu. Ona može biti i jednostavna u vidu pica ili sendviča ili celih obroka koje ćete jesti u pauzi. Ukoliko imate radnike, pitajte ih za hranu koju jedu ili ne. Neko od njih možda ima i alergiju na određenu vrstu hrane ili im ne prija da konzumiraju neke namirnice. Svakako se o ovome dogovorite sa njima.

Spremite i piće

Svakako da će Vašim radnicima ali i Vama prijati da se povremeno osvežite nekim napitkom. I ovde treba biti obazriv, jer nije svako piće za ovu situaciju. Nikako nemojte služiti alkohol, ali možete poslužiti kafu ili čaj. Vašim radnicima možda će prijati i sok ili neki sličan osvežavajući napitak. Najvažnije je da obezbedite što veću količinu vode i služite je što češće.

Šta treba izbegavati tokom selidbe?

Iako je ovo samo jedan dan, može se dogoditi da tokom selidbe konzumiramo namirnice koje i nisu baš praktične za selidbu. Zbog toga nemojte praviti previše sendviča i hrane, najpre vodite računa o tome šta je najpametnije za ovaj dan.

Izbegavati kvarljive namirnice

Iako ćete hranu svakako pojesti tokom selidbe, neke namirnice ipak ne bi trebalo stavljati u sendviče. Posebno se to odnosi na kvarljive namirnice, poput jaja i majoneza. U letnjim mesecima postoji velika opasnost od salmonele, zbog čega je važno izbeći koliko god je moguće namirnice sa jajima. Sa druge strane, kada spremate meso, najbolje je da bude dobro prerađeno ili suhomesnato. Držite sve u frižideru ili bilo gde na hladnom do konzumacije.

Jaja

Nemojte spremati kvarljivu hranu poput jaja

Slatkiši

U jednom trenutku sigurno je da ćete osetiti krizu i posegnuti za slatkišima. Stručnjaci savetuju da i u ovom slučaju koristite samo zdravu hranu. Dakle, ako je potrebno, uzmite slatkiše samo onda kada osetite krizu odnosno pad šećera. Izbegavajte čokoladice i visoko kalorične slatkiše. Zadržite se na onome što Vam samo trenutno popravlja nivo šećera.

Brza hrana je rizična

Iako je veoma praktična, brza hrana može predstavljati veliki rizik. Ima mnogo razloga zašto je ipak bolje da se zadržite na namirnicama koje su daleko jednostavnije za konzumaciju. Recimo, umesto pljeskavica i sendviča uzmite zamenu sa više povrća i salata, jer će Vam duže vreme držati sitost. Takođe, neke salate sadrže i meso i dobre kalorije, a pružiće Vam energiju za ceo dan. I u ovom slučaju treba birati što zdraviju zamenu.

Neophodno je dobro se organizovati

Selidba je sama po sebi veoma stresna, zbog toga je važno dobro se organizovati. Iako ćete imati mnogo toga drugog u glavi, ne zaboravite da pripremite i hranu za selidbu.

Spremite ranije

Iako sigurno imate pune ruke posla i ne znate gde ćete pre, ovo je trenutak kada treba planirati i ishranu. Spremite što više možete ranije, tako ćete izbeći moguće probleme. Važno je da imate dobar plan, ali i ideju šta ako nešto ne bude po planu. Najvažnije je da isplanirate tako da iskoristite ono što već imate u frižideru i što biste bacili. Na taj način uštedećete sebi mnogo vremena i truda.

Koristite frižider

Ovo je trenutak kada treba biti i praktičan ali i najpre brinuti o zdravlju. Iako ćete spakovati sve što možete, ostavite frižider što je duže moguće uključen. Ukoliko to nije moguće, pozajmite od prijatelja manji frižider ili koristite ručni frižider. Šta god je potrebno samo da u svakom slučaju imate dobru zaštitu od trovanja i eventualnih problema sa hranom.

Ćufte

Ukoliko Vam je teško da spremate oslonite se na ketering

Prihvatite kao nužno zlo

Imajte u vidu da u danima selidbe nećete imati mnogo vremena za planiranje i razmišljanje. Ovo je trenutak kada treba biti praktičan. Zbog toga ne razmišljajte mnogo šta jesti na dan selidbe, već se držite jednostavnih i praktičnih rešenja. Uzmite ono što će Vam pružiti jednostavnu konzumaciju, a lako ćete se kasnije vratiti zdravoj hrani kada sve prođe.