Međunarodne selidbe

Preselite se u BIH sa porodicom brzo i lako

Sigurno je da nije jednostavno da se preselite u BIH sa porodicom, ali nije ni teško ako imate pravog saveznika u ovom poslu. Agencija Moja Selidba ima iskustvo i znanje da organizuje ovaj put tako da Vam ova selidba bude najuzbudljivija avantura u životu. Pogledajte nekoliko saveta koje profesionalci daju i spremite se za ovaj put što je moguće lakše.
Porodica

Ako želite da se preselite se u BIH sa porodicom spremite se na vreme

Priprema za selidbu mora biti brza i efikasna

Kao i u svakom poslu, najpre je neophodno da imate dobar plan selidbe i pripremite sve što je potrebno unapred. To ne podrazumeva samo pakovanje, već i pripremu dokumentacije i prevoznog sredstva.

  • Pakovanje je uvek problem kada je u pitanju selidba, pa je najbolje da se pripremite na vreme uz dobar plan;
  • Nije lako da se preselite u BIH sa porodicom najviše zbog dokumenata koji su Vam potrebni ali oni nisu tako velika prepreka kao što se čini;
  • Selidba sa decom uvek je komplikovana, što može dodatno iskomplikovati situaciju, ali selidbe BIH ne moraju biti tako teške uz dobru agenciju;
  • Veoma je važno da ovaj proces organizujete što je moguće brže kako ne biste gubili vreme i volju odugovlačenjem;
  • Dajte sebi vremena i nakon selidbe za adaptaciju jer će Vam trebati da se priviknete na novu sredinu.

Počnite na vreme

Nije dovoljno samo da imate dobar plan, ideju i listu stvari koju morate spakovati. Kada su selidbe u inostranstvo u pitanju, neophodno je da ne odugovlačite sa pakovanjem i počnete što je moguće ranije. To će Vas poštedeti muka oko pakovanja, ali i dodatnog stresa. Posebno je važno imati u vidu situacije kada jednostavno ne možete sprečiti komplikacije i nepredviđene okolnosti. Ako ništa drugo, barem možete napraviti kratak plan i spremiti se za ovaj posao ozbiljno.

Pripremite decu

Ma koliko Vam se činilo da je Vaša situacija bezizlazna, ne zaboravite da je Vašoj deci u ovom trenutku najteže. Verovali ili ne, oni imaju toliko toga na umu, čak i kada Vam se čini da su nezainteresovani. Za decu je svaka promena uzbudljiva, ali i teška, jer se moraju prilagoditi situaciji koja im ne deluje tako jednostavno. Takođe, sve ono što im je nepoznato čini ih nervoznim. Ono što možete je da unajmite agenciju koja organizuje selidbe kamionom uspešno i spremiti se za put.

Raspitajte se

Ovo ne mora biti tako težak put ako znate makar delimično šta Vas čeka. Zato nije loše raspitati se oko onoga što Vas čeka, dokumentacije i mogućih problema. Možete istražiti i grad u koji idete. U vreme interneta ne bi trebalo da to predstavlja veliki problem. Ako Vam se čini da ćete imati mnogo posla, unajmite dobar kombi prevoz Beograd Sarajevo da makar oko tih pojedinosti nemate problema.

Pakujte se tako da izbegnete nervozu

Pakovanje je jedan od najvažnijih koraka u ovom trenutku ali je u isto vreme i najteži. Neophodno je da imate dobar sistem i plan. Na taj način imaćete vremena i za ispravljanje grešaka ili rešavanje nepredviđenih problema.

Odredite prioritete

Pakovanje i za kratko putovanje ume da bude komplikovano. Možete zamisliti kakav Vas posao sada čeka. Ipak, to zapravo i ne mora da bude tako težak posao ako se pripremite na vreme i radite po etapama. Drugim rečima, ne pokušavajte da sagledate čitav posao odjednom, već postupno. Krenite od najvažnijih stvari pa redom.

Pakujte se dok deca spavaju

Ako imate manju decu, onda sigurno i sami znate da je pakovanje nemoguća misija sa njima. Takođe, pakovanje njihovih omiljenih predmeta nikada nije lako, pa ćete i tu imati mnogo problema. Deca ne razumeju da se njihove stvari samo sele na drugo mesto, već ovo doživljavaju kao da njihove omiljene stvari bacate. Rešenje je vrlo jednostavno, pakujte dok spavaju. Tako ćete moći da spakujete i njihove omiljene igračke a da ih ne uznemiravate.

Veća deca mogu da učestvuju

Ako imate veću decu i tinejdžere ne zanemarujte pomoć koju Vam mogu pružiti. Oni umeju veoma lepo da se organizuju a sve ovo doživljavaju i kao svojevrsnu avanturu. Ne zaboravite da je i njima važno da Vam pomognu, ali i da imaju kontrolu nad ovim procesom. Ako su previše mali za pakovanje, uključite ih u organizaciju ili neka obeležavaju kutije svojim crtežima.

Sklonite sve koji smetaju

Kada trenutak pakovanja počne, sve što Vam je na putu samo će predstavljati veliki teret. Ne samo da će Vas usporavati, postoje situacije kada učestvovanje dece može biti i opasno, naročito ako su deca mala. Izbegnite taj problem tako što ćete decu jednostavno skloniti negde. Tog dana ih odvedite kod prijatelja ili unajmite dadilju. Isto važi i za kućne ljubimce koji mogu da se povrede ako se nađu na putu dok se nose teške kutije i nameštaj.

Deca i pas

Kada je u pitanju pakovanje pred selidbu svi koji smetaju moraju da se sklone

Pre nego što se preselite u BIH sa porodicom istražite šta ona nudi

Veoma je važno da se za ovaj put pripremite pre nego što počnete sa pakovanjem. Pre svega istražite ovu državu i ono što nudi. Pogledajte i šta Vam je potrebno od dokumentacije.

Spremite dokumentaciju

Budući da se selite u susednu državu, neophodno je da se upoznate i sa dokumentacijom koja će Vam biti potrebna za put. U BIH možete ući i sa ličnom kartom, ali vodite računa da je transport stvari ipak malo komplikovaniji. Morate spremiti prateća dokumenta za električne uređaje i velike komade nameštaja. Raspitajte se u agenciji šta Vam je sve potrebno za put.

Istražite o BIH pre puta

Sigurno i sami znate da je BIH podeljena na tri entiteta, što ne pravi neki naročiti problem u samom putovanju ali Vam može biti prepreka kada se organizujete za putovanje. Svaki deo ima svoje lepote i lepo je da se upoznate sa svakim od njih. Neki gradovi u ovoj državi poznati su i širom sveta, poput Sarajeva, dok neke divlje pejzaže možete i sami otkriti. Takođe pogledajte i koji su uslovi ulaska u BIH povodom Covid-19 pandemije.

Žena sa decom

Pre svakog putovanja i selidbe najpre istražite mesto u koje idete

Istražite šta sve novo ova država nudi

Ako se spremate da se preselite u BIH sa porodicom onda sigurno imate mnogo pitanja na umu. Ipak, ništa od ovoga nije komplikovano niti teško da se istraži. Važno je da imate dobru volju i želju da otkrijete nove predele i mesta. Utvrdite i sami šta je to novo što ovo mesto nudi za Vas i Vašu porodicu a šta je ono što će Vam biti isto kao i u dosadašnjem životu i prema tome se prilagođavajte.