Međunarodne selidbe

Najlepša mesta u Nemačkoj za ljubitelje prirode

Najlepša mesta u Nemačkoj za ljubitelje prirode su ona koja imaju prelepe pejzaže i mesta za šetnju. U Nemačkoj možete pronaći mnogo takvih, ali i mnogo lepih mesta koja podrazumevaju i više od toga. Ako želite da se preselite u Nemačku, izaberite kompaniju sa iskustvom i znanjem, kao što je Moja Selidba.
Grad u Nemačkoj

Najlepša mesta u Nemačkoj za ljubitelje prirode imaju mnogo lepih osobina

Najlepša mesta u Nemačkoj za ljubitelje prirode

Neka od ovih mesta popularna su više po tome što predstavljaju istorijski važna mesta. Zbog toga je dobro da imate želju i da obiđete takve predele.

  • Najlepša mesta u Nemačkoj za ljubitelje prirode najčešće podrazumevaju mesta za šetnju;
  • Neki vole da obilaze mesta koja su poznata u istoriji kao obeležja starih vremena;
  • Ako volite prirodu, možda je dobro da obiđete mesta na obalama reka ili jezera;
  • Većina ovih mesta ima razvijen turizam, pa ih turisti širom Evrope rado obilaze;
  • Za mnoge je lako organizovati selidbe poslovnih prostora kada znaju da se sele u mesto prijatno za šetnju.

Hajdelberg

Srednjovekovni grad, sa dugom istorijom i veoma značaj istorijski grad na obali reke Nekar. Grad je veoma zanimljiv onima koji vole srednjovekovne gradove i zamkove. Ostaci starog grada uzdižu se iznad modernog i predstavljaju impresivnu građevinu iz ovog doba. Ipak, ovo je veoma poznat grad i kao nekadašnji univerzitetski centar Evrope, ali i sedište Nacističke stranke u doba Drugog svetskog rata. U vreme rata grad je bio i mesto za smeštaj ranjenika i obolelih. Ipak, sam srednjovekovni grad predstavlja pravi biser, jer u njemu možete obići ceo grad, uskim ulicama. Pravi razlog da unajmite dobar kombi prevoz Minhen Beograd i počnete sa pakovanjem.

Šverin dvorac

Ovo je malo poznat grad u Nemačkoj, ali dovoljno zanimljiv da ga uvrstite na listu gradova koje želite da obiđete nakon što Vas kombi prevoz Frankfurt Beograd bezbedno doveze ovde. Grad je okružen velikim brojem jezera, a posetioci najviše vole Šverinsko jezero, površine 60 km2 . Skoro 30 procenata gradske površine je pod vodom, a skoro 20 procenata pod šumom. Ako volite šetnje i izlete, ovo je pravo mesto za to.

Rotenburg povrh Taubera

Ako ste nekada videli fotografiju srednjovekovnog grada, sa malim kućama od cigle i uskim ulicama popločanim kamenom, najverovatnije je iz Rotenburga. Izvorno ime znači Crveni grad, jer je prvi grad pravljen sa crvenim krovovima čiji ostaci se mogu videti na nekim mestima. Grad nema mnogo stanovnika, pa je ostao miran i skoro konzerviran u srednjem veku. Možda Vas to privuče da iznajmite povoljan kombi prevoz Študgart Beograd i promenite mesto na kojem živite. Na svakom koraku mogu se videti ostaci istorije i nesrećne prošlosti ovoga grada.

Nojšvanštajn

Ovo zapravo i nije grad, već dvorac, jedan od onih koji se nalaze na listi poznatih turističkih atrakcija stranih ali i naših agencija. Pre nego što spakujete kofere za kombi prevoz Dortmund Beograd, pogledajte šta možete da istražite i obiđete u ovoj zemlji. Dvorac je građen u 12. veku, ali je stil prilično slobodan za to vreme, što ga čini veoma originalnim. Do danas nije završen, ali je unutrašnjost uređena tako da sadrži nekoliko veoma vrednih prostorija u stilu neoromantike. Sobe su prepune ornamenata i tapiserija, sa svim mogućim ukrasima i crtežima.

Katedrala

Ima mnogo mesta koja možete da vidite u Nemačkoj

Priroda je najlepša u nekim od ovih mesta

Svakako da biste mogli da obiđete mesta koja su poznata po mestima za šetnju. Ako volite ovakva mesta, možete pronaći u Nemačkoj prava za sebe.

Ostrvo Rigen

Najveće ostrvo Nemačke, u Baltičkom moru. Na ostrvu se nalaze brojni dokazi da je ovde živelo stanovništvo još 4000 godina pre nove ere. Još od 19. veka ostrvo je poznato kao turističko mesto, odnosno, omiljeno mesto za letovanje Nemaca. Pored plaže, na ostrvu se nalaze i dva nacionalna parka i rezervat biosfere. Čak i ako niste ljubitelj mora i plaže, ovo može biti veoma zanimljivo mesto za posetu zbog raznih drugih lepota. Dovoljno da unajmite kombi prevoz iz Nemačke za Srbiju.

Muzejsko ostrvo

Ovo mesto nalazi se u Berlinu, odnosno, na severnom delu ostrva gde je koncentrisan najveći broj svetski značajnih muzeja. Pruski kraljevi, koji su muzeje gradili, trudili su se da se u njima nađe sve što je vredno iz njihove bogate riznice a što je za javno dobro Nemačke. Najstariji muzej je Stari muzej, iz 19. veka, sa vrednom kolekcijom starina. Pored njega tu je i Novi muzej, ali i Stara nacionalna galerija i mnogi drugi. Mesto je ograđeno parkom, koji predstavlja veoma lepo mesto za šetnju.

Sansusi palata

Još jedno mesto poznato po svojoj istoriji, predanju i poreklu iz srednjovekovne istorije. Slično je Versaju, ali ima manje i jednostavnije ukrase i jednostavnu arhitekturu. Na slikama možete pronaći detalje poput terasa, zastakljenih krovova, staklenika i vrtova, što predstavlja veoma privlačno mesto za šetnju. Ako volite fontane, kineske kule i letnjikovce u parkovima, ovo je pravo mesto za Vas.

Vajmar

Sigurno je da Vam je ime poznato i to po lošem istorijskom periodu. Ipak, ovo jeste mesto koje možete obići i ako volite prirodu i parkove. Takođe, u mestu ima mnogo parkova i muzeja, a posebno se ističe kultura i škole muzike. Možete obići i brojne galerije i muzeje. Što se tiče prirode, ovde se nalaze veoma lepi i privlačni parkovi, a naročito je posebno privlačna arhitektura starog grada.

Dolina reke Mozel

Iako ova reka izvire u Francuskoj, veliki deo pripada Nemačkoj, gde se uliva u Rajnu. Na obalama reke nalaze se brojne zanimljivosti, počev od vinograda, preko arheoloških nalazišta i srednjovekovnih gradova i dvoraca. Oni koji su posetili neka od ovih mesta kažu da je dolina reke zapravo najlepša u jesen, kada mnoštvo boja i lepota pokaže svoje pravo lice. Možda najpoznatije mesto je grad Trir, najstariji grad u Nemačkoj, u kojem možete videti prelepu srednjovekovnu arhitekturu ali i staru kapiju iz antičkog sveta.

Neka od mesta poznata su po zanimljivostima

Nekada nešto može postati veoma popularno upravo po tome što je trebalo da budu nešto drugo. Čak i tada, moguće je da se u nekim od ovih mesta dobro provedete.

Crkva u Nemačkoj

Neka od ovih mesta imaju prelepe srednjovekovne građevine

Olimpija park

Kada je 1972. godine građen olimpijski grad za potrebe Olimpijskih igara u Minhenu, niko nije ni slutio da će park biti poznat i 50 godina nakon izgradnje. Šta više, možemo da kažemo da spada u najlepša mesta u Nemačkoj za ljubitelje prirode. Sam park odlično je mesto za izlete i šetnju, ali na svakom koraku nalaze se podsetnici na ovaj događaj.