Međunarodne selidbe

Kako pripremiti prilaz i ulaz za dolazak agencije za selidbu?

Veoma je važno pripremiti prilaz i ulaz za dolazak agencije za selidbu, jer će radnicima biti potrebno da imaju dobar prolaz i put za Vaše stvari. U ovom slučaju morate imati dobru pripremu, ali i napraviti plan koji će sprečiti sve moguće probleme i oštećenja. Sa dobrom agencijom kao što je Moja Selidba sve će biti mnogo lakše.
Razrušen dom

Morate pripremiti prilaz i ulaz za dolazak agencije za selidbu kako biste izbegli oštećenja u domu

Kako pripremiti prilaz i ulaz za dolazak agencije za selidbu?

Ima mnogo načina na koje možete pripremiti prilaz ali i put kojim ćete iznositi stvari. Samo poslušajte nekoliko saveta li i Vi sami odlučite šta Vam je važno.

  • Od velike je važnosti pripremiti prilaz i ulaz za dolazak agencije za selidbu jer ćete tako izbeći moguće povrede i oštećenja nameštaja;
  • Kada već govorimo o oštećenjima nameštaja, jasno Vam je da oni mogu da se oštete tokom nošenja, pa je važno da makar put bude čist i bez prepreka;
  • I u Vašem domu ali i kancelariji ako ste organizovali selidbe poslovnog prostora mogu se dogoditi razni lomovi i oštećenja tokom iznošenja nameštaja;
  • Znate i sami kako deca vole da budu uvek tu negde kada se rade važni poslovi, pa je najbolje da ih sklonite negde u ovim danima;
    Slično pravilo važi i za ljubimce koje je još teže čuvati i držati na oku u ovo vreme.

Napravite plan

Iako Vam se čini da je sve jednostavno, nekoliko velikih stvari i par malih kutija, ipak ima mnogo toga što morate isplanirati. Pre svega, morate voditi računa o tome kojim redosledom ćete ih pakovati i gde odneti. Važno je da znate da svaka kutija i predmet koji iznosite mora biti na mestu i bez grešaka. Ukoliko iznesete pogrešan predmet, on može blokirati ostale, pa ćete opet imati problema. Svakako je pre dolaska agencije koju ste angažovali za kombi prevoz Minhen Beograd važno da ovo spremite.

Rastavite šta možete

Čak i ako mislite da imate malo stvari a veliki kamion ili kombi prevoz Frankfurt Beograd ipak je uvek bolje da smanjite veličinu tereta. Zbog toga se savetuje da rastavite sve što možete na manje delove i tako lakše pakujete. Na ovaj način ćete lakše iznositi stvari i svakako imati mnogo više mesta za nove. Takođe, nećete oštetiti pod i ostale delove nameštaja.

Napravite put

Kada već sve spakujete, onda je neophodno da napravite put kojim ćete prolaziti kada nosite kutije. Ovaj put ne mora biti naročito veliki, ali je važno da bude jasno označen i uvek isti. Ukoliko unajmite dobar kombi prevoz Študgart Beograd svakako nećete morati mnogo da brinete o radnicima i njihovom rasporedu. Ipak, moguće je da i oni naprave grešku ako im nije jasno naznačeno kuda da se kreću, pa im pomozite i Vi. Tako ni Vi a ni radnici u agenciji neće lutati i potencijalno oštetiti nešto.

Soba za višak stvari

Kada selite ceo dom, onda ćete imati mnogo kutija na jednom mestu i svakako nećete moći lako da ih rasporedite u kombiju. Zbog toga se savetuje da pre nego što dođe kombi prevoz Dortmund Beograd najpre odredite sobu za višak stvari. U njoj možete držati kutije koje bi trebalo da unosite kasnije. Svakako će Vam biti lakše da na ovaj način rasporedite sve i spremite za utovar.

Zaštitite pod

Nakon što ste napravili put i angažovali dobru agenciju za kombi prevoz Srbija Nemačka od vrata do vrata, neophodno je da zaštitite pod od oštećenja. Pošto se obično velike stvari vuku pod može biti potpuno uništen nakon selidbe. Preporuka je da pronađete način da izbegnete ovakav način nošenja stvari, ali to nije dovoljno. Zaštitite pod krpom ili kartonima koje ćete dobro pričvrstiti.

Radnici

Dobro zaštitite podove i zidove od oštećenja

Priprema za iznošenje

Kada ste napravili prolaz već ste uradili dobar deo posla. Ipak, posao još uvek nije završen. Veoma je važno da se pripremite i za ovaj proces tako da sve bude na svom mestu.

Napravite raspored iznošenja

Mada Vam je u ovom trenutku najvažnije da iznesete sve što imate što brže, ovo nije najbolji način. Važno je da napravite raspored pre nego što dođe do istovara, jer tako imate mnogo više vremena za iznošenje. Takođe, ovaj način će Vam pomoći da iznesete stvari na pravi način i zaštitite sobe i ostale prostorije, a i samo iznošenje će trajati kraće.

Neka neko od ukućana vodi utovar

Neophodno je da u kući uvek bude neko od ukućana koji će voditi istovar. Činjenica je da je ovaj način najlakši i najbolji, a i svakako ćete moći da korigujete nešto tokom istovara. Ukoliko primetite da je jedan put previše komplikovan, jednostavno promenite ili nešto sklonite. Radnicima je svakako lakše da se kreću u kući koju poznaju, ali ako je ne poznaju tu ste Vi da im objasnite.

Vodite računa o upozorenjima

Stručnjaci savetuju da ovaj posao ne vodite bez pripreme i plana. Najpre napravite plan ali obratite pažnju i na detalje koji mogu napraviti veliki problem.

Prvo unosite manje stvari

Idealno bi bilo da iznesete manje stvari ali u drugu sobu ili ispred kuće. Tek onda iznesite velike, jer će Vam prostor i put biti raščišćeni. Na žalost, nekada ovo nije moguće, ali svakako možete napraviti takav raspored da sve kutije budu iznošene tako da ostavljaju prostora za velike predmete i pakovanja.

Deca i ljubimci

I sami znate kako deca i ljubimci mogu napraviti veliki problem tokom iznošenja stvari. Dokazan je uticaj stresa kod ljubimaca na samopouzdanje. Njima je dosadno a time je i teže kontrolisati njihovo ponašanje. Sigurno je da će se motati uvek negde oko nogu ili na mestu gde iznosite stvari. Iz tog razloga se preporučuje da uvek sklonite sve koji su višak, pa i one kojima je dosadan ovaj proces. Najbolje je da ih odvedete kod nekoga na čuvanje.

Mačka i pas

Posebno vodite računa o ljubimcima tokom selidbe

Dogovor sa majstorima

Nije ništa strašno u tome da pitate radnike u agenciji za savet ili eventualno razrešite neku dilemu. Svakako da će Vam njihovo iskustvo biti od pomoći kada treba pripremiti prilaz za ulaz i dolazak agencije za selidbu. Isto tako, dogovarajte se sa njima oko toga šta Vam je potrebno i kako biste neki problem rešili. Videćete koliko je lakše kada imate ovakvog saveznika.