Saveti za skladište

Kako osvežiti ukrase za jelku nakon skladištenja?

Pre nego što krenete sa ukrašavanjem najpre morate osvežiti ukrase za jelku nakon skladištenja. Bez obzira kako dobro ste čuvali ukrase i kakvo skladište bilo, nemoguće je sprečiti oštećenja i prašinu. Zbog toga je važno da dobro operete i očistite sve, što važi i ukoliko se u međuvremenu selite. Za pravu i profesionalnu selidbu obratite se agenciji Moja Selidba i oslonite se na profesionalce.
Jelka i ukrasi

Ima mnogo načina na koje možete osvežiti ukrase za jelku nakon skladištenja

Priprema je veoma važna za ukrašavanje

Vaš prostor u kojem živite svakako će doživeti pravo zadovoljstvo tokom ove zime. Imaćete mnogo toga da stavite kako biste učinili svoj dom lepšim.

  • Prašina je obično najveći problem kada su ukrasi u pitanju, pa je najvažnije da ih sačuvate od nje i očistite pre upotrebe;
  • Ukoliko želite brzo i jednostavno osvežiti ukrase za jelku nakon skladištenja, najpre ih sačuvajte od vlage i prljavštine tokom godine;
  • Uklonite sitna oštećenja i ogrebotine a polomljene jednostavno bacite kao što se radi sa viškom stvari kod internacionalne selidbe;
  • Razne trake i srme mogu imati i brojna oštećenja zbog čega su ukrasi posebno osetljivi na skladištenje;
  • Kada već govorimo o skladištenju onda je od velike važnosti i da skladištimo na pravi način zaštićeno od oštećenja.

Bacite polomljeno

Znamo da svi imaju svoje omiljene ukrase koje vole da čuvaju i koji ih podsećaju na detinjstvo ili dane radosti. Ipak, kada izvadimo ukrase iz kutije ne bi trebalo da ih čuvamo ako nisu celi. Ne samo da time ne postižemo ništa, jer će se dalje kruniti tokom godina, već možemo oštetiti i ostale ukrase. Takođe, moguće je povrediti se, jer su ivice polomljenih ukrasa veoma oštre. Ukoliko ste unajmili kombi prevoz Nemačka za selidbu, svakako ćete čuvati prostor za važnije stvari. Računajte to kao neku vrstu tradicije, bacite staro i kupite ponešto novo svake godine.

Popravite što može

Ne morate baciti baš sve, jer ni nameštaj ne bacate na mali kvar ili lom. Dovoljna je dobra montaža nameštaja koja u svakom slučaju pomaže prilikom popravke i montiranja nakon selidbe. Isti slučaj je i sa ukrasima koji svakako mogu biti veoma važni za Vaš dom i proslavu Nove godine. Ukoliko se radi o malom kvaru ili tek ponekoj ogrebotini, popravite i sačuvajte ono što čini uspomene Vašim blagom.

Novi ukrasi

Kada već popravljate ukrase, onda ste sigurno spremili i mogućnost da sačuvate sve što možete. Ipak, stalno stavljanje istih ukrasa može Vam pokvariti raspoloženje i učiniti praznik pomalo dosadnim. Zbog toga se preporučuje da svake godine kupite i ponešto novo i tako obeležite ovu Novu godinu na pravi način. Svakako da ćete time stalno povećavati količinu ukrasa koje imate, ali isto tako ćete se odricati i starih. Skladište Beograd je dobra ideja za čuvanje viška stvari, pa i ovih sezonskih ukrasa za kuću.

Kako osvežiti ukrase za jelku nakon skladištenja?

Skladištenje ukrasa, kao i svakog drugog predmeta, zahteva posebnu pripremu. Ipak i kod najboljeg skladištenja dešavaju se problemi. Zbog toga je važno najpre osvežiti ukrase pre kićenja jelke.

Očistite od prašine

Koliko god dobro čuvali ukrase od prašine teško je u potpunosti zaštititi ih. Zbog toga se dešava da kada izvadite ukrase iz magacina ili kutije budu pomalo prašnjavi. Ništa strašno, jer većina ukrasa pravljena je od plastike ili stakla, pa ih možete dobro sačuvati i obrisati. Najpre uradite to, očistite od prašine kako biste izbegli kućnu prašinu i grinje. Onda se možete posvetiti ukrašavanju jelke.

Jelka sa trakama

Trake i srme su leglo prašine i grinja

Odmrsite sve što je umršeno

Pored ukrasa, jelku krase i razne trake, sijalice i srme koje su veoma nezahvalne za skladištenje. Razlog je jednostavan, one se lako umrse, pa ih morate posebno rasplitati pre kićenja jelke. U tome možete izgubiti prilično vremena, ali je važno da uradite pre kićenja. Ukoliko ih samo bacite na jelku u takvom stanju imaćete velikih problema sa odlaganjem posla a i sama jelka neće izgledati impresivno.

Dodajte šaru ili boju

Iako su ukrasi pravljeni da budu privlačni sami po sebi, ima mnogo toga što možete i sami dodati. Jedna od stvari svakako je i boja ili nova šara koja može napraviti ukras potpuno drugačijim. Važno je da vodite računa o tome šta je dovoljno bezbedno za Vaše ukrase, odnosno, kako će Vaši ukrasi biti ukrašeni bez oštećenja. U radnjama imate i veštački sneg i belu boju koja zaista daje novi sjaj Vašim ukrasima.

Nove kanape i končiće

Kada ste kupili ukras on je došao sa novim kanapima ili končićima koji su zaista delovali privlačno. Ipak, nakon mnogo godina oni se pohabaju i mogu da puknu dok je ukras na jelci. Mada to nije neka velika šteta, jer će se ukras svakako naći na podu, ali napraviće Vam mnogo nervoze. Zato sve uradite pre nego što stavite ukrase na jelku i tako zaštitite od lomljenja. Naravno, novi končići takođe mogu biti srebrni ili zlatni kao i njihovi originali.

Zašto je važno osvežiti ukrase?

Pored estetskog efekta, ukrasima je potrebno dodatno osvežavanje pre kićenja i iz bezbednosnih i zdravstvenih razloga. Pogledajte koje korake morate preduzeti.

Srma je obično puna prašine

Kada već govorimo o prašini, moramo naglasiti da svaki ukras ima podjednaku količinu prašine ali na nekima od njih se ona skuplja malo više. Razne trake, jelkice i naročito srme mogu biti pravo leglo prašine i prljavštine. Neki kupuju svake godine nove trake upravo iz ovog razloga, ali Vi ne morate raditi to. Ono što možete je da istresete srmu dobro i ostavite da se izluftira na terasi. Trebalo bi da bude dovoljno za temeljno čišćenje.

Sijalice ne rade

Kada govorimo o sijalicama, one mogu trajati zaista mnogo godina, ali i biti veoma kratkog veka. Razlog je što su napravljene na veoma jednostavan način, zbog čega su i osetljive na skladištenje i čuvanje. Kada već proveravate ukrase i srme, proverite i sijalice i odmah bacite one koje ne rade. Tako ćete napraviti prostor i uštedeti sebi vreme. Naravno, možete kupiti i nove koje će dati posebnu draž Vašoj jelci.

Crveni ukrasi

Sređena jelka svakako će Vam ulepšati dom

Zgužvani venčići i trake

Ako ste dobro skladištili ukrase, ne bi trebalo da bude velikih oštećenja i gužvanja. Na žalost, nije uvek lako zaštititi sve i dešava se da nešto bude i zgužvano. Venčići su obično veoma veliki, pa vire i stavljamo ih negde sa strane, što dovodi do oštećenja. Kada želite osvežiti ukrase za jelku nakon skladištenja, trebalo bi da krenete od ovih malih oštećenja. Sledeće godine budite obazriviji sa čuvanjem ukrasa.