Saveti za skladište

Kako da pripremite posteljinu i ćebad za skladište?

Kada pripremite posteljinu i ćebad za skladište praktično ste veliki deo posla završili. Ovo jesu stvari koje su mekane i ne mogu se slomiti, ali imaju svojih zahteva kada je pakovanje u pitanju. Pre svega, to su velike stvari i mogu biti veoma teške. Zbog toga nemojte olako shvatati ovaj posao. Najbolje je da unajmite agenciju Moja Selidba jer će Vam njihovo iskustvo biti od velike koristi.
Ćebad

Važno je da dobro pripremite posteljinu i ćebad za skladište

Dobro pakovanje će pomoći da pripremite posteljinu i ćebad za skladište

Kada se već pripremate za selidbu, znate i sami da će biti potrebno da dobro spakujete stvari. U ovom slučaju potrebno je da obratite pažnju na više stvari.

  • Posteljina je mekana zbog čega je moguće da napravimo grešku kada je pakujemo jer ne posvetimo pažnju zaštiti;
  • Možete koristiti posteljinu i ćebad za zaštitu drugih stvari tokom selidbe jer su mekane;
  • Kada pripremite posteljinu i ćebad za skladište ne morate voditi računa o jednoj stvari a to su lomljenja, ali su moguća oštećenja;
  • Iako su lake, zauzimaju mnogo prostora;
  • Unajmite profesionalan kombi prevoz za Nemačku i ne morate brinuti o oštećenjima.

Držite se pakovanja po sobama

Posteljina je uvek lična stvar i uvek znamo ko kakvu posteljinu koristi. Iako to za samu selidbu i nije tako važno, biće Vam lakše da je tako pakujete. Cilj je da pakujete posteljinu tako da uvek znate raspored i čemu šta pripada. Drugim rečima, možete je dobro obeležiti i kasnije lakše otpakovati. Lakše ćete je i zaštititi a konačno, važno je i iz higijenskih razloga. Pre nego što dođe kombi prevoz Srbija Slovenija potrudite se da sve spakujete i obeležite pravilno.

Velike kutije

I sami pretpostavljate da ćete zbog ovih stvari morati da obezbedite i velike kutije i više prostora u vozilu. Koliko god dobro spakovali, ćebad i posteljina zauzimaju mnogo prostora i nemoguće je smanjiti ih. Isto tako, ovo su ipak osetljive stvari koliko god bile robusne. Zbog toga je važno da ih dobro spakujete i zaštitite, folijom i posebnom vrstom zaštite. Kada se radi demontaža i montaža nameštaja, delovi će stajati u kombiju i opet mogu oštetiti sve što im se nađe u blizini. Sve su ovo razlozi da dobro razmislite o pakovanju ovih predmeta.

Male jastuke pakujte u komode

Nema razloga da kod pakovanja stvari, a pogotovo ovako velikih ne iskoristite nameštaj koji već imate. U ovom slučaju prazne fioke komode mogu biti od velike koristi. Stavite u njih jastučiće i manje čaršave, jer će svakako morati da se stave u neku kutiju. Ako unajmite kombi prevoz Beograd Skoplje imaćete manje prostora pa koristite sve što možete da pakujete.

Nešto bacite

Iako se radi o stvarima koje su skupe (a neke i nasleđujemo od starijih) u ovom slučaju je važno i to da nešto i nije za novu kuću. Iskoristite ovu priliku da se otarasite svega što ste do sada odlagali da bacite. Sigurno je da imate neku staru ćebad, posteljinu kojoj je rašiven neki rub ili slično što zapravo i ne treba da se nosi. Ukoliko niste sigurni da li da bacite unajmite skladište Beograd cena može biti i nešto niža za manji prostor. Kasnije se vratite i odlučite šta bacate a šta ne.

Obeležavanje i zaštita su važni

Iako se radi o mekanim stvarima, ne zaboravite da se i one mogu oštetiti. Moguće je i da nešto izgubite ili se pocepa. Zbog toga je zaštita i dalje važna.

Zaštitite dno kutije

Često zaboravimo da je potrebno zaštititi i posteljinu. Čini nam se da su to mekani predmeti koji ne mogu da se oštete. Tačno je da ne mogu da se polome, ali svakako se mogu pocepati ili izgubiti. Nemojte rizikovati da se tokom puta dogodi neka veća šteta, već ih zaštitite na vreme. Najbolje je da na dno stavite foliju a onda je i dobro izlepite trakama.

Čaršavi

Vodite računa da posteljinu ne izgužvate tako da se ošteti

Zalepite kutije

Kao i kod prethodnog, stranice kutija u kojima stoji posteljina svakako su veoma osetljive. Ako već smatrate da je potrebno da ih sačuvate i ponesete sa sobom u novi dom, onda bar vodite računa o njima. Zalepite kutije sa svih strana i posebno ojačajte trakama. Znate i sami da je potrebno da sačuvate sve tokom utovara i istovara kada popusti pažnja i moguće su greške.

Obeležite kutije

Deluje kao nevažna informacija, ali obeležavanje je važno čak i kada pakujete posteljinu i ćebad. Iako se radi o mekanim stvarima koje ne mogu da se razbiju, radnicima koji pakuju kamion za transport ovo može biti od velike važnosti. Znajući da mogu ovu kutiju da stave ispod drugih kutija, jasno je da ćete im uštedeti mnogo vremena. Isto tako, vodiće računa da ne stave ovu kutiju pored hemikalija ili tečnosti.

Obratite pažnju na upozorenja

Ima mnogo razloga zbog kojih se ovaj proces može produžiti. Neki od razloga su loše pakovanje i nedostatak materijala za pakovanje.

Mogu da postanu teški

Na prvi pogled lako je poneti jedno ćebe i jorgan, pa nam se čini da će i transport i utovar biti laki. Ipak, nemojte se prevariti na prvi pogled. Jorgani i ćebad mogu vrlo brzo i lako postati teški, naročito ako ih spakujete u kutije. Zbog toga je preporuka da ih nosite pojedinačno ili da barem budete svesni njihove težine. Ovo je posebno važno kada pakujete posteljinu u kutije, jer je važno da ojačate dno.

Uvijte kutiju u papir

I kada spakujete ove stvari u kutije i dalje niste sve zaštitili. Budući da je moguće da se oštete i kada su u kutijama, neophodno je da i same kutije uvijete u papir. Ovo će biti i koristan znak radnicima u agenciji da vode računa o predmetu u kutiji. Ipak, nemojte da uvijate u novine ili štampani papir jer može ostaviti fleke. Uzmite pak papir koji je baš predviđen za ovu namenu.

Posteljina

Ne dozvolite da Vas prevari to što je posteljina meka, ona može biti veoma teška

Zaštitite od insekata

Iako sama selidba traje kratko i realno je očekivati da sve ostane celo i neoštećeno tokom selidbe, moguće su nepredviđene okolnosti. Možda ćete privremeno odložiti kutije i otvoriti ih kasnije. Zbog toga je bolje da zaštitite stvari unutra od insekata koji vrlo brzo mogu da napadnu vunu. Kada pripremite posteljinu i ćebad za skladište onda ubacite i neko od sredstava koje štite od moljaca i drugih insekata.