Međunarodne selidbe

Kako da odaberete stan na daljinu?

Ako želite da odaberete stan na daljinu, najpre morate obratiti pažnju na nekoliko važnih stvari. Neophodno je da dobro ispitate agenciju ili vlasnika stana, a zatim i sam stan i mesto na koje se selite. Srećom, zahvaljujući internetu, danas sve možete ispitati ranije i online. Što se tiče same selidbe, tu ne morate brinuti, jer Moja Selidba ima sve što Vam treba.Čovek bira stan na internetu

Možete da odaberete stan na daljinu na mnogo načina zahvaljujući internetu

Kako da odaberete stan na daljinu?

Ima nekoliko koraka koje bi trebalo da napravite pre nego što kupite stan na daljinu. Ipak, nemojte da Vas ovakva kupovina uplaši, jer se radi o veoma praktičnom načinu kupovine.

  • Kovid je mnogo toga promenio pa i selidbe u nov stan;
  • Ako već živite u inostranstvu, biće Vam teško da se preselite u nov stan bez mogućnosti izbora na daljinu;
  • Dobro je da možete na ovaj način da ispitate više ponuda i uporedite cene – naročito kod selidbe poslovnog prostora;
  • Kupovina stana na daljinu je svakako daleko praktičnije i brže;
  • Zahvaljujući ovom načinu kupovine možete da odaberete stan na daljinu sa bilo kod kraja planete bez selidbe i putovanja.

Istražite prvo ceo kraj

Kada je u pitanju kupovina stana, nije dovoljno samo pogledati stan. Neophodno je proveriti i kako izgleda čitav kraj u kojem ćete živeti. Nekada i najbolje sređen stan može biti loš izbor ako morate da prelazite nezgodne puteljke do asfalta ili nemate parking. Zbog svega toga je neophodno da i kombi prevoz Minhen Beograd bude profesionalan, jer će Vam trebati pouzdan partner. Zahvaljujući internetu danas možete proveriti sve.

Raspitajte se o zgradi

Sama zgrada obično može biti dobrog izgleda i na dobroj lokaciji, ali ponekad nešto može kvariti sliku o njoj. Recimo, ako je zgrada stara ili ima problem sa vlasništvom. Neće Vam biti prijatno ni ako je zgrada nenaseljena ili ima problematične stanare. Pre nego što angažujete dobar kombi prevoz Frankfurt Beograd raspitajte se kakav je prilaz i izgled hodnika, jer Vam to može značajno promeniti useljavanje.

Kakav je put do posla ili škole

Internet danas nudi brojne mogućnosti, počev od Google Maps do pravih pogleda na raskrsnice i saobraćajnice preko kamera. Osim toga, možete na forumima i društvenim mrežama proveriti kako izgleda određeni kraj grada i šta sve nudi. Ne zaboravite da je i putovanje do posla ili škole sastavni deo Vašeg dana i može Vam napraviti brojne probleme i svakodnevni stres. Budući da je kombi prevoz Študgart Beograd skup i zahtevan, nemojte unajmljivati pre nego što rešite ovaj problem.

Uporedite cene u oglasima

Kao i kod svake druge kupovine, neophodno je da pronađete najpovoljniju ponudu. Sam stan ima jedinstvenu cenu koju možda možete spustiti direktno sa vlasnikom. Ipak, cene stanova u određenom kraju kreću se u određenom rasponu cena, zbog čega morate uporediti cene i utvrditi da li Vaš izbor košta preskupo. Slično se morate ponašati i kada ugovarate kombi prevoz Dortmund Beograd jer i on ne mora biti skup a i dalje kvalitetan.

Drugarice biraju stan na internetu

Zahvaljujući internetu možete birati stan sa prijateljima

Organizujte i lokalni obilazak

Kupovina stana na daljinu ne mora od početka do kraja biti takva. Možete organizovati obilazak ovih mesta i pronaći ono što Vas interesuje.

Pronađite nekoga lokalno

Iako tražite stan na daljinu, to ne znači da morate u svakom slučaju biti odvojeni od mesta u koje se selite. Šta više, verovatno i imate rodbinu ili prijatelje koji stanuju u blizini mesta u koje se selite. Ovo je prilika da angažujete i njih, odnosno, da se povežete sa njima radi potrage za stanom. Naravno, nemojte ih angažovati za neke preteške i previše odgovorne poslove. Dovoljno je da se raspitaju ili potraže pouzdanu agenciju. Što se tiče same selidbe, nemojte brinuti, kombi prevoz Srbija Nemačka od vrata do vrata nudi sve što Vam je potrebno po povoljnim cenama.

Pripremite novac

Čak i ako ne žurite sa kupovinom stana, ne odugovlačite ono što možete uraditi odmah. Jasno je da u trenutku kada vidite najbolju ponudu nećete moći odmah da uplatite novac. Zbog toga možete izgubiti dobru priliku. Stručnjaci savetuju da najpre odredite budžet i regulišete sa bankom koliko Vam novca treba. Možete čak i uraditi neke pripremne radnje, prikupiti dokumentaciju i odrediti do koje sume biste mogli da uzmete kredit. Ne čekajte poslednji trenutak za ove detalje.

Potražite virtuelnu turu

Mada je naše tržište nekretnina prilično jednostavno i zasniva se na običnim koracima, to ne znači da naši agenti nisu modernizovali način rada. Jedan od najboljih načina da Vam predstave novu stambenu zgradu ili stan u njoj je virtuelna tura. Obično je to 3D prikaz stana sa svim detaljima i pojedinostima, rasporedom prostorija i sličnim stvarima. Vodite računa da Vam predstave pravu sliku, jer nekada se uzima jedan stan kao reprezentativni primerak, dok Vaš izbor može biti malo drugačiji.

Budite krajnje obazrivi

Na žalost, u današnje vreme morate biti obazrivi čak i kada kupujete stan uživo. Što se tiče kupovine na daljinu, tu ima nekoliko stvari na koje morate obratiti pažnju.

Istražite ima li nečeg sumnjivog

Kao i kod svake kupovine, morate otvoriti četvore oči. Pored toga što ćete ispitati vlasništvo i slične pravne pojedinosti, važno je da reagujete na sve sumnjive pojedinosti. Ako Vam vlasnik traži novac unapred ili ne daje sve informacije koje tražite trebalo bi da posumnjate u ispravnost. Isto tako, vodite računa da Vam prodavac, agencija ili vlasnik izlože sve pojedinosti i moguće probleme na vreme, jer kasnije nećete moći da odustanete od kupovine. Ukoliko Vam bilo šta nije sigurno odmah se povucite iz kupovine.

Potražite dokumentaciju od vlasnika

Na žalost, u današnje vreme prevare su moguće, a i dešavaju se veoma često. Čak i uz svu kontrolu, mogući su problemi sa vlasništvom ili dokumentacijom. Pre kupovine obavezno idite kod notara i u katastar i proverite ko je vlasnik stana. Takođe, vodite računa o mogućem duplom vlasništvu, jer su se slične prevare dešavale ranijih godina. Zgrada mora imati i nastojnika zgrade kome je povereno upravljanje zgradom, što je takođe važno za kupovinu i održavanje.

Stan sa cvećem

Na kraju ipak i obiđite stan uživo

Obiđite stan i uživo pre kupovine

Imate pravo da, bez obzira što želite da odaberete stan na daljinu, pre kupovine i obiđete stan lično. Pre svega, ovo je i Vaša obaveza, jer je nemoguće sve regulisati na daljinu. Iskoristite i mogućnost obilaska stana, ali i priliku da se upoznate sa krajem u kojem se nalazi stan. Mnogo toga utiče na cenu, pa nije loše da se uverite u ono što stan i mesto nude.