Saveti za pakovanje

Zašto je važno napraviti detaljan popis stvari pre selidbe?

Postoji mnogo razloga zašto je neophodno napraviti detaljan popis stvari pre selidbe. Neki od njih su jednostavni, poput organizovanja pakovanja. Drugi su ipak nešto teži, kao što je raspakivanje i organizacija prevoza. Kako god napravili ovu listu, vodite računa da napišete sve što treba kako bi agencija Moja Selidba mogla lakše i brže da Vas preseli.
Dnevna soba

Ima mnogo razloga zašto je važno napraviti detaljan popis stvari pre selidbe

Priprema za pakovanje

Sama priprema za pakovanje zavisi i od ove liste koju ćete napraviti. Postoji mnogo razloga za to, ali najvažnija je organizacija same selidbe.

  • Kod selidbe je od velike važnosti voditi računa o bezbednosti kako Vas tako i Vaših stvari a ovaj popis pomaže u tome;
  • Jedan od razloga zašto je važno napraviti detaljan popis stvari pre selidbe je i organizacija rada jer će Vam biti lakše kada znate šta sve imate;
  • Neophodno je da imate kontrolu nad svojim stvarima kako biste izbegli gubitke, krađu i oštećenja;
  • Iako možda pre selidbe ne mislite na to, popis stvari će Vam pomoći i kod raspakivanja jer ćete tačno znati šta imate;
  • Zahvaljujući agenciji koja organizuje Beograd Trebinje kombi prevoz možete lako spremiti stvari za selidbu ali i materijal potreban za pakovanje.

Pakovanje

Mnogima se čini da je najlakši način da se spakuju da jednostavno popakuju sve u što više kutija i kesa. Ipak, takav način je potpuno pogrešan, jer tako ne postižete ništa. Naprotiv, samo možete napraviti još veći nered i trošiti mnogo kutija. Isto tako, ako unajmite kombi prevoz Srbija Slovenija možete izgubiti dragocen prostor ako niste dobro spakovali stvari. Zbog toga je najbolje da napravite listu stvari i tako napravite plan pakovanja i selidbe.

Pakovanje nameštaja

Ako imate velike komade nameštaja moraćete da rastavite nešto kako bi stalo u prevoz. Možda će biti potrebno i da se organizuje montaža nameštaja. U svim ovim slučajevima od najveće je važnosti da imate ideju šta sve morate spakovati. Popis će Vam pomoći da se organizujete na vreme i unajmite radnike tamo gde je potrebno.

Bezbednost

Neophodno je tokom selidbe sačuvati bezbednost i sigurnost predmeta u kutijama. Takođe, važno je da se pobrinete i o svojoj bezbednosti i radnika koji učestvuju u selidbi. Sve to teško možete postići ako nemate makar okvirno uvid u ono što imate od stvari. Možete na vreme i pripremiti pakovanje u kombi prevoz Beograd Skoplje i tako sačuvati bezbednost stvari.

Kontrola

Selidba je stresna najviše zbog toga što ima mnogo problema oko kontrole samog tovara koji imate. Teško je predvideti sve što se može dogoditi ako nemate jasnu sliku šta sve nosite. Najteže je što ne možete reagovati u slučaju da nešto krene naopako jer jednostavno nemate dovoljan uvid u ono što nosite sa sobom. Svakako će Vam biti lakše da se organizujete kada znate šta sve imate u svojim kutijama.

Vreme potrebno za pakovanje

Možda Vam se čini da će pakovanje ići mnogo brže ako počnete što pre i spakujete se bez odlaganja. Ipak, ušteda vremena za pravljenje liste zapravo će Vam dodatno oduzeti vreme. Ni sami niste svesni koliko brže ćete spakovati sve ako imate listu po kojoj morate postupati. Zbog toga je najbolje i najbrže da spakujete stvari tako da imate dobar uvid u sve što nosite sa sobom.

Dnevna soba

Sastavite inventar listu stvari koje planirate da ostavite u skladištu

Morate napraviti detaljan popis stvari pre selidbe kako biste se lakše organizovali

Ima mnogo toga što morate uraditi pre selidbe, zbog čega organizacija celog procesa nije nimalo laka. Upravo je to razlog zbog koga se preporučuje da se ovaj proces organizuje uz pomoć popis liste.

Materijal za pakovanje

Najteže kod pakovanja je proceniti koliko Vam treba kutija i folija za uvijanje. Mnogi pribegavaju najjednostavnijim rešenjima a to je spakovati što je više moguće na jedno mesto. Ipak, nemoguće je proceniti koliko toga da spremite, a pošto je kvalitetan materijal i skup, može Vas koštati mnogo više nego što je potrebno. Kako biste sve to izbegli najpre napravite listu stvari i onda spakujte sve što treba.

Organizacija radnika

Kada se radi o pakovanju onda je najvažnije da se spremite za selidbu tako da što više njih učestvuje na pravi način. Takođe, važno je da svi Vaši pomagači budu iskorišćeni, tako da niko ne stoji besposlen, ali i da ne unajmljujete previše radnika odjednom. Ako Vas brine i kako izaći na kraj sa majstorima, najpre se pozabavite njihovim iskustvom i znanjem koje imaju. Zbog toga će Vas lista stvari koje pakujete za selidbu spasiti i ovih problema. Takođe, lakše ćete organizovati rad ako znate koliko njih je potrebno i za koju namenu.

Prevoz

Mada ćete sigurno unajmiti dobar prevoz i agencija će Vam pomoći u organizaciji, sigurno je da će i Vama biti potrebno da se organizujete sami. Vodite računa da spakujete stvari na pravi način, tako da uštedite i vreme i prostor. Prevoz može biti i praktično iskorišćen ako ne pravite povratke i ako nije potrebno dodatno se angažovati oko prevoza većih ili dodatnih stvari. Čak i ako je nešto od ovoga potrebno to će sigurno biti lakše organizovano kada imate dobru organizaciju i popis stvari.

Šta ćete uraditi posle selidbe?

Mnogi zaboravljaju da je i period posle selidbe veoma važan. Ipak, ovo jeste važno ako želite da se dobro organizujete i započnete nov život.

Kauč

Lista inventara će Vam pomoći i kada se budete raspakivali

Raspakivanje

Ovo je jedno od najtežih stvari kod selidbe a mnogi zaboravljaju da uopšte postoji. Dok se spremamo za selidbu najvažnije nam je da počnemo sa tim procesom i ne mislimo mnogo na ono što se dešava posle. Ipak, ovo jeste jedan od najvažnijih procesa, jer i to nam oduzima vreme. Popis je potreban kako bismo imali uvid u stvari koje nosimo sa sobom, tako da sve raspakujemo brzo i bez odlaganja.

Odmah odlučite gde šta ide

Kada se spremate za selidbu onda razmišljate samo o pakovanju kutija i ne brinete o tome šta će biti posle. Ipak, ovde je takođe važno da se odmah pripremite i za ono što dolazi posle. Najvažnije je da imate uvid u to šta i gde ćete pakovati i gde treba staviti stvari nakon selidbe. Zato je dobro napraviti detaljan popis stvari pre selidbe, jer tako odmah možete isplanirati gde šta treba staviti. Popis će pomoći i da se organizujete oko samog raspakivanja ali i organizacije stvari nakon selidbe.