Saveti za pakovanje

Uštedite na pakovanju za selidbu

Ima mnogo načina da uštedite na pakovanju za selidbu ali svaki od njih zahteva i neku pripremu. Ako se niste do sada selili, jasno je da ne znate šta Vas čeka. Zbog toga je moguće da napravite greške koje će dodatno odlagati selidbu ali i dovesti do dodatnih troškova. Zbog svega toga je neophodno da se dobro pripremite ali i unajmite agenciju Moja Selidba jer će vam pomoći na pravi način.Čovek sa koferima

Uštedite na pakovanju za selidbu tako što ćete koristiti ono što imate u kući

Agencija je od velike važnosti

Ima mnogo razloga zbog kojih se morate pripremiti za selidbu na pravi način ali je takođe važno osloniti se na profesionalce. Iako postoji mnogo toga što morate uraditi teško je da sve uradite sami.

  • Naučite da reciklirate jer jedino tako možete da uštedite na pakovanju za selidbu a i čuvaćete prirodu;
  • Iako Vam se čini kao dodatni trošak, moguće je uštedeti ako unajmite agenciju koja će Vam dati folije za nameštaj po povoljnijim cenama;
  • Sigurno je da ćete najviše uštedeti ako se spakujete brzo i bez odlaganja;
  • Mnogi biraju plastične kutije za selidbu jer su lake za upotrebu, čuvaju stvari unutra i možete ih koristiti ponovo;
  • Napravite plan selidbe jer jedino tako možete uštedeti novac na pakovanju i samom preseljenju.

Pripremite se dobro

Iako se čini da nije neophodno, teško je organizovati selidbu bez makar okvirnog plana. Neophodno je imati na papiru korake koje morate preći tokom celog procesa. Pre svega, odredite neophodne stvari koje morate uraditi tokom pripreme ali i količinu kutija i materijala za pakovanje. Tako nećete gubiti vreme ako dođe do eventualnih problema i odlaganja. Nemojte dozvoliti da Vas kombi prevoz Nemačka čeka, jer ćete izgubiti i mnogo novca odlaganjem.

Odredite budžet

Sigurno je da ćete dosta uštedeti ako isplanirate koliko Vam novca zaista treba. Pre svega, imaćete mnogo toga što morate uraditi a da u ovom trenutku i ne znate za to. Takođe, budžet će Vam pomoći da isplanirate troškove i za dodatne poslove ali i uštedeti ako već znate da će nešto koštati mnogo. U svakom slučaju, moći ćete i da odredite budžet za male kartonske kutije i materijal koji ćete koristiti za pakovanje. Tako nećete trošiti dodatni novac neplanirano.

Unajmite skladište

Selidba nije ono što je samo po sebi teško, već mnogi dodatni problemi koje u ovom trenutku i ne planirate. Zbog toga je nekada bolje da privremeno sklonite ono što Vam smeta na sigurno mesto. U ovom slučaju radi se o skladištu. Ne samo da ćete moći na miru spakujete sve stvari, već ćete moći da odložite selekciju stvari koje želite da bacite ili zadržite. Skladište ne računajte kao dodatni trošak, jer ono samo po sebi ne košta mnogo u poređenju sa koristima koje ima.

Uporedite agencije

Kao i kod svake kupovine, morate se dobro pripremiti i uštedeti gde možete. Velika je stvar kada možete da isplanirate svoje troškove do poslednjeg detalja. Ipak, najvažnije je da uporedite usluge i cene za njih. Kao i kod svake kupovine morate voditi računa šta se nudi za cenu koju Vam traže. U nekim slučajevima može se dogoditi da Vam traže nižu cenu ali da dodatno naplate troškove tako da budu veći nego što ste planirali.

Kako da uštedite na pakovanju za selidbu?

Kao i u svakom poslu, najvažnije je da se pripremite na vreme. Ipak, nije dovoljno samo to, već morate imati i pomoć i jeftinije kutije jer će Vam uštedeti vreme i novac.

Počnite na vreme

Svako odlaganje dovodi do većih troškova, zbog čega je najbolje da krenete na vreme. Pre svega, morate imati plan i vreme da sve korake sprovedete na vreme. Ipak, događaju se i neplanirane stvari, na koje ne možete uticati. Zbog svega toga je neophodno da imate vremena za eventualne ispravke i rešavanje problema. Svakako da ćete morati da se pripremite i za odlaganja ako dođe do njih.

Kutije i cveće

Ima mnogo toga što možete iskoristiti za svoje stvari

Odbacite višak

Pakovanje je samo po sebi teško, pa je svako pakovanje stvari dodatno naporno. Međutim, nemojte se počinjati sa pakovanjem bez kontrole. Najpre morate pronaći dovoljno kutija i folija i pakovati polako i na vreme. Osim toga, višak stvari Vas može usporiti a u isto vreme zahtevati i više novca za kutije. Zbog svega toga je važno da odbacite sve ono što Vam je višak. Ako niste spremni za to u ovom trenutku možete jednostavno unajmiti skladište i privremeno odložiti stvari.

Nađite besplatne kutije

Kao i kod svakog posla uvek je dobro ako možete da pronađete besplatna pakovanja. Sve što dobijete a da ne morate da platite sigurno će Vam uštedeti novac. Nije tako teško pronaći besplatne kutije, bez obzira što mislite da jeste. Razne trgovine, supermarketi i šoping molovi imaju mnogo pakovanja koje jednostavno bacaju iza u kontejnere. Birajte markete koji prodaju piće ili osetljive predmete. Njihova pakovanja su ojačana i velika.

Neki detalji takođe Vam mogu pomoći

U svakom poslu postoji mnogo toga što se može uraditi, ali neke od njih su daleko jednostavnije nego što mislite. Možete uštedeti mnogo na detaljima i to onda kada ih niste ni svesni.

Sačekajte sa selidbom ako treba

I sama selidba je komplikovana i dugo traje a ako krenete bez plana može Vas i skupo koštati. Posebno je teško pakovati stvari bez plana i dovoljno materijala za pakovanje. Zbog svega toga se preporučuje da i odložite selidbu ako mislite da u ovom trenutku niste spremni za to. Takođe, možete sačekati i sa pakovanjem dok ne pronađete dovoljno jeftinih kutija.

Ostavite stvari u fiokama

I sami shvatate koliko je komplikovano i teško spakovati stvari kada ih vadite iz ormara i ponovo vraćate u njih. Zbog toga je najlakše da ih odatle i ne uzimate. Ako već pakujete komodu od tikovog drveta za prevoz, jednostavno ostavite stvari u njima. Takođe, odeću možete ostaviti na vešalicama, što je i dodatna zaštita za njih. Vodite računa samo da se ne oštete na taj način.

Koferi

Gledajte da iskoristite sve što možete kada se spremate za selidbu

Koristite kofere i torbe

Kao i kod prethodnih saveta imajte u vidu da ćete imati veliki broj kofera i torbi koje svakako pakujete i nosite sa sobom. Dobar je savet da ove predmete iskoristite tako da u njih spakujete i odeću. Takođe, lakše će Vam biti i da se kasnije raspakujete, jer je sve spakovano na pravom mestu i zaštićeno. U svakom slučaju, možete na ovaj način da uštedite na pakovanju za selidbu bez mnogo muke.

https://unsplash.com/photos/S6OvsSwm5sE

https://unsplash.com/photos/r2jpr8MDw0I

https://unsplash.com/photos/44al1GlFVxo

https://unsplash.com/photos/5SWgIJSsVJo