Međunarodne selidbe

Selidba iz Beograda za Zagreb – brzi vodič

Selidba iz Beograda za Zagreb ne mora biti stresna niti teška kako na prvi pogled deluje. Naprotiv, moguće je organizovati čitav proces brzo i bez odugovlačenja. Neophodno je da imate dobar plan, ali i da sarađujete sa agencijom sa iskustvom kao što je Moja Selidba. Sa profesionalcima čitav proces će biti lakši i brži, a Vaša selidba jednostavnija i bez prevelikog stresa.
Centar Zagreba

Selidba iz Beograda za Zagreb može biti veoma zanimljivo iskustvo

Priprema za selidbu je veoma važna

Kao i u svakom drugom slučaju, selidba zahteva dobru pripremu i prilagođavanje novim uslovima. U tom slučaju od velike je važnosti da imate dobar plan, ali i pripremite dokumenta i kutije za pakovanje.

  • Najpre ćete morati da se pripremite sa pravne strane odnosno moraćete da prikupite sva dokumenta za selidbu;
  • Ne zaboravite da Vam selidba iz Beograda za Zagreb pre svega zahteva kvalitetan prevoz sa svim potrebnim dozvolama i dobrim vozačem;
  • Od velike je važnosti da pronađete kompaniju koja ima iskustva u ovom poslu ali poseduje i folije za nameštaj kako biste zaštitili sve pre selidbe;
  • Biće Vam potrebno neko vreme za organizaciju selidbe ali i čitav proces preseljenja pa se pripremite unapred i za to;
  • Važno je prilagoditi se novoj sredini što je pre moguće zbog čega je dobro i da date sebi vremena za ovaj proces.

Dokumenta

Svaka selidba u inostranstvo zahteva posebnu pripremu naročito dokumentacije. Osim nekoliko zemalja u našem susedstvu, sve druge traže neku vrstu vize. U zavisnosti od toga gde i zbog čega se selite, vize mogu biti različite. Što se tiče Hrvatske, u njoj važe ista pravila kao za svaku državu Evropske unije. Ona podrazumevaju da imate ili radnu i boravišnu dozvolu ili osobu kod koje ćete boraviti dok ne pronađete posao. Tek nakon toga unajmite dobar Beograd Zagreb kombi.

Viza i novac

Agencija će Vam naglasiti šta je potrebno za internacionalne selidbe i kako da se pripremite za put. Viza koja je potrebna za život u Hrvatskoj zapravo je radna ili boravišna dozvola koja Vam omogućava život i rad u ovoj zemlji. Ima mnogo načina da dođete do nje, mada je najčešći i najlakši način da se pronađe posao pre selidbe, nekada to i nije moguće. U svakom slučaju, raspitajte se dobro o uslovima koje morate ispuniti ako želite da se preselite u ovu državu i ne krećite bez potrebnih dokumenata.

Električni uređaji

Sigurno je da ćete sa sobom poneti električne uređaje koji Vam predstavljaju važan deo pokućstva. Problem je što u svakom slučaju morate poneti i dokumenta koja dokazuju Vaše vlasništvo ali i dodatne detalje. Svaki uređaj mora imati garanciju, račun kao dokaz o kupovini i slične detalje. Isto tako, vodite računa o garanciji, jer neke firme ne priznaju garanciju ako ste uređaj nosili preko granice.

Odgovorno vozilo

Bilo da se odlučite za kombi ili kamionski prevoz, neophodno je da pribavite sve dozvole. U ovom slučaju to su najpre dozvole za prevoz stvari preko granice, a onda i neophodni tehnički pregledi. Konačno, vozač koji vozi vozilo mora imati međunarodno priznatu dozvolu. Sve zajedno predstavlja neophodne pripreme ako želite da se bezbedno i bez zadržavanja prevezete preko granice.

Agencija

Sve navedeno obezbediće Vam dobra agencija za selidbe. U slučaju da nešto od toga ne može da Vam omogući, svakako će Vas uputiti gde i kako da pribavite sami. Poslušajte njihov savet i budite istrajni u tome da se pripremite za selidbu na pravi način. Ne zaboravite da je sve ovo samo Vaša obaveza, ali svakako ćete imati podršku od strane profesionalaca.

Centar grada Zagreba

Spremite se za stresnu selidbu i pripremu dokumentacije

Pakovanje mora biti posebno profesionalno

Kada se selite u inostranstvo onda morate pripremiti sve što je potrebno daleko obazrivije nego inače. Posebno je važno da imate dobru zaštitu ali i spakujete što je više moguće u vozilo.

Folije za zaštitu nameštaja

Svaka selidba zahteva dobru pripremu i zaštitu predmeta od lomljenja i oštećenja. Ipak, kada se selite u inostranstvo, morate biti dodatno spremni. Sve što pakujete može se oštetiti kako tokom utovara, tako i kasnije, kada se iznosi nameštaj u novi dom. Srećom, dobre agencije imaju kvalitetne materijale za pakovanje a i iskustva u pakovanju za ovu vrstu posla.

Rastavite nameštaj

Nemoguće je preneti sve, pogotovo na ovako dalek put, u jednom komadu. Neophodno je da imate dobar materijal za pakovanje, ali i da sve dobro zaštitite. Čak i uz najbolju organizaciju i prevoz ne možete predvideti sve moguće probleme i oštećenja. Zbog toga je najbolje da rastavite nameštaj i onda delove dodatno zaštite. Na taj način štedite prostor a štitite svaki deo nameštaja na pravi način.

Skladište

Veoma je važno da sklonite nameštaj koji ne planirate da ponesete sa sobom na sigurno mesto. Možda imate stan prijatelja u kojem imate prostora da privremeno nešto sklonite, ali nemojte se previše oslanjati na to. Sa druge strane, niste ni sami sigurni koliko ćete se dugo zadržati i kada ćete moći da prenesete ostatak. Zbog toga je uvek dobro da se oslonite ne skladište, jer ono ima sve što Vam treba u dužem vremenskom periodu.

Selidba iz Beograda za Zagreb može biti i prijatna

Ne zaboravite da se selite u potpuno novu državu i da će Vam biti potrebno vreme za navikavanje. Suludo je očekivati da ćete moći ovaj proces da obavite sami i jednostavno. Zato se pripremite ali i relaksirajte kada vidite da postaje teško.

Odmorite kada je potrebno

Sigurno je da ne možete tek tako na pola puta stati i praviti pauze, ali sam proces selidbe ne obuhvata samo put. Imaćete obaveze koje će trajati danima i teško je održati ritam sve vreme. Zbog toga se mogu dogoditi razni problemi, jer nakupljeni hronični stres može biti poguban po Vaše zdravlje. Stručnjaci savetuju da uvek zastanete i napravite pauzu, bez obzira na kom stupnju selidbe se nalazite. Dajte sebi odmora i vremena da se oporavite.

Katedrala

Dajte sebi priliku i da odmorite

Dajte sebi vremena na navikavanje

Selidba u novu sredinu uvek je poseban izbor, a posebno selidba iz Beograda za Zagreb. Ima mnogo toga što će Vam biti drugačije, pa je potrebno vreme da se na sve naviknete. Srećom, Zagreb nudi mnogo lepih mesta na kojima se možete i odmoriti i relaksirati i svakako će Vas privući svojom lepotom. Ne oklevajte već dajte sebi priliku da se naviknete i na ovaj grad, dok će rastavljanje stvari moći i da sačeka.