Saveti za pakovanje

Raspakujte se posle selidbe brzo i lako uz ove savete

Ima mnogo načina da raspakujete se posle selidbe brzo i lako. Ne samo da je to moguće, već i neophodno kako biste što pre nastavili sa normalnim životom. Naravno da to nije lako i da je potrebno usvojiti neka pravila i savete. Ipak, ako poslušate naše savete ali i sarađujete sa profesionalnom agencijom Moja Selidba, nećete imati problema.
Pakovanje kutije

Raspakujte se posle selidbe što je moguće brže

Pakovanje je od velike važnosti

Možda mislite da je raspakovanje posao za sebe, ali nije tako. Pravilno i brzo raspakovanje počinje pakovanjem. Drugim rečima, ako se dobro spakujete, lako ćete i brzo sve raspakovati nakon selidbe.

  • Prilikom i pakovanja i raspakovanja važno je da budete efikasni i što manje vremena trošite na ovaj posao;
  • Kada već govorimo o brzini, možete je postići na više načina, ali je najbolje kada imate sistem koji Vam olakšava posao;
  • Raspakujte se posle selidbe brzo i lako tako da se ništa ne ošteti ili izgubi;
  • Sigurno je da želite da se odmah nakon selidbe raspakujete i krenete u novi život;
  • Ako koristite dobar sistem pakovanja i kvalitetan kamionski prevoz trebalo bi da bude lakše i da se raspakujete.

Spakujte pravilno

Kada počnete sa pakovanjem i selidbom, najmanje Vam je u glavi šta ćete raditi nakon što se sve to završi. Čini Vam se da to i nije tako važno i obično samo nabacate stvari u kutije i torbe. Ipak, ako želite da i nakon selidbe brzo i pouzdano otpakujete sve što imate, važno je da sve spakujete na pravi način. U ovom slučaju je takođe neophodno da koristite dobar i pouzdan materijal za pakovanje i kutije različitih dimenzija.

Obeležite kutije

Jasno je da morate na neki način označiti šta je u kutijama. Ne samo da će Vam pomoći tokom utovara i radi zaštite stvari, već i zbog raspakovanja. Najlakše je da nakon selidbe napravite neki svoj sistem i raspored i raspakujete stvari prema nekom kriterijumu. Čak i kada imate male kartonske kutije za vredne stvari, neophodno je da zapišete šta se tačno nalazi u njima. Sve ovo trebalo bi da Vam olakša težak period nakon selidbe pa nemojte smatrati to bespotrebnim naporom.

Raspakujte se posle selidbe brzo i lako

Važno je da znate da je način pakovanja od velike važnosti za sigurnost i tokom puta i nakon njega. Zbog toga morate poslušati savete onih koji su u ovom poslu profesionalci.

Pakujte prvo obavezne stvari

U mnogim situacijama može nam se učiniti da imamo bolji raspored koji nam može olakšati selidbu, ali je u ovom slučaju bolje poslušati stručnjake. Pre svega, spakujte prvo ono što je obavezno da ponesete. U ovom trenutku bićete daleko koncentrisaniji i pažljiviji. Zbog toga ćete i bolje označiti kutije ali i zapakovati sve na pravi način, uz profesionalne folije za nameštaj. Ono što budete pakovali kasnije možda će biti drugačije spakovano, kada već izgubite strpljenje i volju.

Pakujte prvo kuhinju

Deluje kao ne baš pametan izbor ali kuhinjske stvari će Vam trebati prve i nakon selidbe. Kako su ovo predmeti koji inače obeležavaju Vaš svaki dan, morate biti posebno pažljivi. Zbog toga je najbolje da krenete prvo od ovih stvari, jer ćete imati i više strpljenja i volje. Na ovaj način pripremićete sve za transport Beograd daleko brže i jednostavnije. Tek onda krenite u pravo pakovanje.

Spavaća soba

Iako spavaća soba važi za mesto gde i nema mnogo sitnica i detalja, nemojte odmah odbacivati ovu prostoriju. Upravo zbog stvari koje nisu naročito skupe i lomljive, morate se posebno posvetiti njoj kako biste je što ranije prebrinuli. Nakon toga, vodite računa da svaki detalj i ukras bude i dobro zaštićen jer jedino tako možete biti sigurni u bezbednost.

Kutije

Od načina pakovanja pre selidbe zavisi i kako ćete se raspakovati

Kupatilo

Većina predmeta u kupatilu zapravo je potrošna, pa je možda i dobra ideja da sve bacite pre selidbe. Na kraju krajeva, šta će Vam polupune boce šampona i gelova za tuširanje? Isto važi i za sunđere za tuširanje ali i sredstva za održavanje higijene. Zbog toga je preporuka da kupatilo pakujete nešto kasnije, jer nećete imati mnogo toga o čemu bi trebalo voditi računa. A ako renovirate kupatilo pogledajte najnovije trendove.

Nameštaj

Kada se radi o nameštaju, mnogo toga morate uraditi pre pakovanja. Najpre morate rastaviti nameštaj na manje delove, zaštititi svaki deo i potruditi se da ne izgubite šrafove i ostale delove. Sa druge strane, morate imati dobre i čvrste kutije i zapakovati sve na pravi način. Kada sve to završite, onda ćete morati da unajmite radnike da utovare kamion. Sve ovo morate uraditi u obrnutom smeru nakon selidbe.

Poslednji je podrum i tavan

Budući da su ovi delovi doma uglavnom prepuni nepotrebnih stvari, ne morate posebno žuriti sa pakovanjem. Problem zapravo nastaje kada počnete da odvajate stvari prema onome što ćete koristiti. Moguće je da imate dosta stvari koje zapravo i ne želite da nosite. Zbog toga Vam to može odneti mnogo vremena. Ipak, sve ovo je dobra prilika da se pripremite i za pakovanje ali i novi život koji Vas čeka nakon selidbe.

Neki trikovi Vam mogu pomoći

Iako imate mnogo toga na umu kada se preselite, kutije Vas čekaju da se prvo njima posvetite. Mogu Vam pomoći neki saveti koje su profesionalci pripremili za Vas.

Napravite listu inventara

Pravljenje jedne detaljne liste stvari koje imate u podrumu veoma je važno iz više razloga. Najpre morate napraviti listu na kojoj će biti sve stvari koje pakujete, ali i mesto gde ćete ih spakovati. Ovaj postupak značajno menja način na koji se spremate za selidbu, jer Vam daje uvid u to šta sve nosite sa sobom. Takođe, možete na ovaj način lakše i brže raspakovati stvari, bez traženja i preturanja po kutijama.

Koferi

Ne birajte sredstva i načine da spakujete što više stvari pred selidbu

Napravite sistem

Na kraju, svako bi mogao da Vam da savet kako da se najbrže raspakujete, ali je konačna odluka na Vama. Napravite svoj sistem pakovanja, ali tako da odgovara Vašim potrebama. Možda Vam je lakše da to bude pakovanje prema vrsti sobe ili upotrebi. Isto tako, možete odrediti prioritet kutijama koje jesu potrebne odmah i tako ih i označiti. Kako god, raspakujte se posle selidbe brzo i lako zahvaljujući planu koji ste sami napravili.