Saveti i uputstva

Kako da se preselite iz Niša za Kragujevac sa partnerom?

Možda Vam se čini da će biti teško da se preselite iz Niša za Kragujevac sa partnerom, ali to i ne mora biti tako teško. Pre svega je važno da imate dobar plan, ali i sve rešavate sa svojim partnerom. Kada je u pitanju sama selidba, Moja Selidba će lako i brzo spakovati i preneti Vaše stvari na novu adresu.
Dvoje se drže za ruke

Ako odlučite da se preselite iz Niša za Kragujevac sa partnerom to će biti veliki test za Vašu vezu

Priprema za selidbu

Pre nego što uopšte počnete da pakujete stvari, najpre dobro razgovarajte sa svojim partnerom. Ovo je velika promena u životu oboje, a nije dobro započinjati promenu bez dogovora. Možda će ono što odgovara Vama biti velika poteškoća za Vašeg partnera.

  • Svaka selidba iziskuje određenu sumu novca pa ne zaboravite da najpre napravite dobar budžet i isplanirate troškove;
  • Mnogi odlučuju da se presele zbog posla, ali u ovom slučaju oboje morate imati dobar razlog za selidbu;
  • Pripremite se za stres koji će Vas sigurno pratiti kada odlučite da se preselite iz Niša za Kragujevac sa partnerom;
  • Napravite zajednički plan selidbe i ne odstupajte od njega pre nego što se dogovorite sa partnerom o tome;
  • Najteže će Vam biti ako organizacija selidbe Kragujevac ujedno i početak zajedničkog života – mnogo toga je na probi a oboje se morate navići i na nov način života.

Dogovorite se o uslovima

Bez obzira da li već živite zajedno ili će ova selidba biti početak Vašeg zajedničkog života, najpre morate definisati neke stvari. Budući da se selite u drugi grad, oboje morate imati posao i karijeru, što znači da se morate prilagoditi ovoj situaciji. Sa druge strane, ne smete birati samo mesto koje odgovara Vama, a zanemariti svoj partnera. Važno je i da lokacija novog stana odgovara potrebama oboje. O svemu ovome morate se dogovoriti pre selidbe Niš.

Posao za oboje

Obično se selidbe u Srbiji organizuju zbog posla. U tom slučaju je preseljenje dobra ideja, ali samo ako odgovara i Vašem partneru. Nije dovoljno samo naći posao, Vaš partner mora naći zadovoljstvo u novom mestu kao što ga imate i Vi. Drugim rečima, dozvolite svom partneru da pronađe za sebe ono što mu odgovara, pa čak i ako se razlikuje od Vaših planova. Sve ovo morate dogovoriti pre nego što uopšte počnete da pakujete kofere.

Birajte nov stan zajedno

Ima mnogo razloga zašto ovaj posao morate uraditi isključivo zajedno. Počev od lokacije koja ne sme odgovarati samo Vama, pa do drugih detalja. Možda Vašem partneru više odgovara stan u suterenu, ili bi želeo bolji prilaz za dečja kolica? U svim tim slučajevima morate imati dogovor i birati ono što neće poremetiti Vaš zajednički život.

Kako da se preselite iz Niša za Kragujevac sa partnerom bez stresa?

Da li je uopšte moguće preseliti se a da ne naiđete ni na jednu prepreku? Teško da će to biti moguće, pa se odmah pripremite i za svađu i rešavanje krupnih problema.

Napravite plan

Budući da imate duplo stvari da pakujete, onda ne smete ništa prepustiti slučaju. Morate zajedno napraviti plan pakovanja, ali i cele selidbe. Stavite na papir sve što mislite da morate uraditi, onako kako se setite. Lako ćete posle dopunjavati ovaj spisak, ali za početak naglasite delove koje smatrate da morate uraditi. U ovom slučaju ćete i lakše primetiti eventualne nedostatke i probleme koji se mogu javiti.

Pakujte svako svoje

Možda će jedan od najvećih problema i biti pakovanje stvari. Parovi imaju mnogo zajedničkih stvari i teško se odriču svog dela. Kada se pakujete sami, lako ćete nešto i baciti i ostaviti, ali to ne možete očekivati od svog partnera. Zbog toga je važno da odredite granice do kojih nosite stvari. Recimo, svako neka ima određeni broj kutija ili može poneti samo određene stvari. Tako će Vam biti lakše i u slučaju eventualnih problema.

Napravite žurku

Ovo je najbolji način i da se opustite ali i pozdravite sa prijateljima. Napravite veliku žurku na koju ćete pozvati baš sve sa kojima želite da se pozdravite. Odličan je način i da eventualno poklonite nešto svojim prijateljima i tako izbegnete bacanje. Isto tako, Vašim prijateljima će biti lakše da se rastanu od Vas i možda sačuvaju kontakt sa Vama.

Dvoje

Ovo može biti početak Vaše dugogodišnje veze

Uredite nov stan zajedno

Svakome je teško da započne nov život nakon što su ostavili stari. I sami znate da je početak težak, ali Vi imate u tome i malo olakšanje. Sada možete da se oslonite na svog partnera i zajedno sa njim uredite nov stan. Ovo će ujedno biti i veliki test za Vašu vezu, jer će se sada otkriti mnoge mane ali i prednosti Vašeg partnera. Trudite se da budete kompromisni i razumete željne svog partnera.

I nakon selidbe su mogući problemi

Svi znamo da je nakon selidbe veoma teško navići se na promenu. Zbog toga je neophodno da se pripremite i za izazove u tom pogledu.

Dajte vremena za navikavanje

Nakon selidbe svakome je teško da se navikne na nov život. Nemojte žuriti i dajte vremena i sebi i svom partneru da se prilagodi. Odvojte vreme za sebe i svoj partnera. Možete šetati, istraživati novo mesto ali i provoditi vreme nasamo. U svakom slučaju, imajte razumevanja za potrebe i probleme onog drugog, jer ovo jeste jedna od stresnijih situacija u životu. Naučite i kako sačuvati vezu od stresa. 

Prijatelji

Sigurno je da ćete imati potrebu da pronađete nove prijatelje i u tome će Vas podržati i partner. Ipak, nije dovoljno samo upoznavati nove, naročito kada se selite na ovako malu razdaljinu. Zadržite kontakt i sa starim prijateljima. Niste daleko, jer Kragujevac i Niš su na veoma maloj razdaljini. Možete povremeno putovati i nazad, provesti vikend i sa starim društvom. I njima neće biti teško da Vas posećuju, pa nemojte odmah prekidati sve veze i kontakte.

Venčanje

Ako uspete u ovoj selidbi, možda to znači da ste rođeni jedno za drugo

Pronađite nove prijatelje što pre

Nakon selidbe je veoma važno da se uklopite a to ćete moći jedino ako imate nove prijatelje. Potrebno je da naučite u kakvom mestu živite, kakve su navike i običaji. Sve to moguće je jedino kada se družite sa ljudima koji tu već žive. Zato, najpre se upoznajte sa ljudima na poslu, a onda krenite i u traženje novih prijatelja na drugim mestima. Može Vam pomoći da se naviknete na nov život nakon što se preselite iz Niša za Kragujevac sa partnerom.