Saveti i uputstva

Započnite zajednički život brzo i lako – saveti za selidbu

Ako ste već dugo u vezi i želite da živite zajedno započnite zajednički život brzo i lako i bez stresa. Veoma je važno da u ovom trenutku imate saveznika a to može biti agencija sa iskustvom u selidbama. Moja Selidba će Vam lako i brzo spakovati stvari i pripremiti za život koji Vas čeka. Ne brinite, ovo je početak jednog lepog zajedničkog života kakav zaslužujete.
Dvoje u prirodi

Zabavljanje je lepo, ali i život u dvoje ima svojih čari

Definišite očekivanja

Pre nego što počnete sa pakovanjem, najpre oboje razmislite o onome što Vas čeka. Odredite gde i kako ćete živeti ali i koliko će sve morati da košta. Važno je da znate da je ovo tek jedan korak u Vašoj vezi pa nemojte previše brinuti kada nešto krene naopako.

  • Pre nego što počnete definišite koliko će sve koštati i koliko novca imate – to će Vam uštedeti znatno vreme kasnije;
  • Ovo je trenutak kada ćete preispitivati Vašu vezu na mnogo načina – spremite se i za emocije ali možda i neku malu svađu;
  • Važno je da odredite prostor u kome ćete živeti i pronađete najbolje mesto za oboje – ali i odredite gde će čija stvar stajati;
  • Imaćete mnogo stvari da selite i premeštate pa je najbolje da unajmite dobru agenciju koja organizuje selidbe Beograd duže vreme;
  • Sama selidba uvek je stresna, a ovde imate i problem oko organizacije stvari i spajanja sa delom tuđeg života pa je dobro da imate dobar plan i pripremu.

Izaberite dobru agenciju

Ovo će biti vreme velikog stresa i nervoze pa se potrudite da sebe poštedite gde god možete. Agencija koja profesionalno organizuje kombi prevoz robe svakako je pravi način da ovaj proces prođete bezbolnije. Ne zaboravite da je dobar oslonac ono što će Vam pomoći i u detaljima na koje ne biste obratili pažnju. Ima toliko toga što može da pođe naopako, ne prepuštajte ništa slučaju.

Ovo je prekretnica u vezi

Budući da počinjete zajednički život, onda je sigurno da ste napravili jedan značajan korak napred. Važno je znati da je useljenje u zajednički stan promena koja će uticati na oboje. Posebno trenutak kada shvatite da ćete morati da se odreknete nekih stvari. U tom slučaju, kombi prevoz nameštaja može rešiti makar prevoz i tako Vas poštedeti dodatnog stresa.

Napravite raspored

Jasno Vam je da neće sve biti isto nakon što se preselite. Mnogo toga je novo i lepše, ali nešto Vam baš i neće biti prijatno. S obzirom da oboje imate mnogo stvari, onda ćete morati nečeg i da se odreknete. Najbolje je da napravite raspored i isplanirate gde će šta stajati pre nego što se uselite. Tako ćete uštedeti mnogo vremena. Koristite dobar i kvalitetan materijal za pakovanje, tako da ne oštetite vredne stvari.

Odredite budžet

Kada je u pitanju selidba na novu adresu, onda je teško predvideti koliko će sve koštati pre nego što počnete sa pakovanjem. Ipak, važno je da imate makar neki plan i ideju sa koliko novca raspolažete i koliko možete dozvoliti sebi. Možda će Vam biti lakše kada znate gde sve možete da prođete jeftinije i tako sebe poštedite problema.

Pakujte se polako ali sa planom i idejom

Budući da nećete moći da živite sa istim nameštajem i količinom stvari u novom stanu, neophodno je da napravite plan. Nešto će morati da ostane iza Vas i to su obično komadi nameštaja koje ne koristite. Napravite plan u novom stanu i odredite šta nosite sa sobom pre početka.

Dvoje zagrljeni

Započnite zajednički život brzo i lako i pređite na novi nivo veze

Smanjite inventar

Do sada ste oboje živeli u svojim domovima u kojima ste bili potpuno bezbedni i u kojima Vam je bilo udobno. Sada je došlo vreme da se promenite i pronađete svoj prostor u kome ćete deliti život. To može biti i stresno, jer se podrazumeva da ćete morati da smanjite nameštaj i nešto i ostavite za sobom. Sa druge strane, ovo je trenutak da naučite da delite sa osobom koju volite.

Obeležite kutije

Iako se čini jednostavnim, ipak nije lako spakovati sve što imate na jedno mesto. Osim toga, kada nosite kutije možda nećete imati dovoljno vremena da proveravate šta se nalazi u kutiji. To može dovesti do oštećenja Vaših vrednih stvari. Obeležavanje kutija zapravo je veoma jednostavno. Dovoljno je da napišete šta se u njima nalazi i koja strana je gornja, da se ne bi nešto izvrnulo i ispalo.

Unajmite skladište

Najteži deo posla neće biti sama selidba ili pakovanje, već određivanje šta ide u novi stan a šta ne. U tom pogledu nema mnogo saveta, na Vama je da odlučite šta nosite sa sobom. Ipak, imajte u vidu da ne morate da odlučite o svemu sada. Kada unajmite skladište, zapravo odlažete vreme odluke i sklanjate stvari na sigurno mesto dok se ne završi čitav proces.

Započnite zajednički život brzo i lako

Ne zaboravite da osoba sa kojom počinjete da živite sada postaje Vaš svakodnevni partner. Veoma je važno da naučite da probleme rešavate što je moguće lakše. Izbegavajte svađe i naučite da pravite kompromise i dogovore.

Naučite da pravite kompromise

Ako ste već duže vreme u vezi onda vrlo dobro znate da je neophodno napraviti kompromis onda kada se pojavi problem ili dilema. To i nije tako teško, imajući u vidu da planirate da živite sa osobom koju volite. Ipak, zajednički život sa razlogom je stresniji nego Vaša veza ranije, jer imate mnogo toga što morate da delite. Prvi savet je da naučite da napravite kompromis i popustite onda kada vidite da niste u pravu.

Pripremite se za emocije

Ovo jeste Vaš planirani potez i sigurno je da ste dugo o svemu razmišljali. Sigurno je da su emocije i komunikacija u partnerskim odnosima specifični nakon selidbe. Volite osobu sa kojom ćete započeti zajednički život i sa te strane sve je jasno. Ipak, mnogo toga neće biti lako kako ste planirali. Pre svega, ovo će biti jedan veoma stresan i emotivan period. Odvajate se od jednog dela svog života koji Vam je bio drag. Osim toga, imate mnogo novih pitanja i dilema sada kada počinjete da živite zajedno. Pripremite se i za to.

Dvoje se drže za ruke

Razgovarajte o onome što Vas čeka i što Vas plaši pre selidbe

Razgovarajte o promenama

Kao što i svaki drugi problem rešavate tako što najpre o njemu dobro porazgovarate, tako i sada pokušajte najpre da definišete svoje potrebe i probleme. Najvažnije je da oboje znate šta Vas čeka i šta ulažete u ovu vezu. Razgovarajte o dilemama i strahovima koje eventualno imate. Započnite zajednički život brzo i lako ali tek nakon što ste oboje definisali šta ste želeli.