Međunarodne selidbe

Najbolja mesta u Nemačkoj za porodice

Ako ste od onih koji planiraju da se uskoro presele u Nemačku, sigurno će Vas zanimati koja su to najbolja mesta u Nemačkoj za porodice. Svako od nas ima neka svoja pravila i uslove, pa nije loše da se najpre sami definišete u tom pravcu. Možda ste zabrinutiji za školovanje dece, ili Vas više brine standard? Šta god da je razlog, nemojte se na ovaj put seliti sami. Moja Selidba je agencija sa iskustvom koja Vas može lako i brzo preseliti u bilo koji grad u Nemačkoj.
Škola

Kada birate mesta u Nemačkoj za porodice, krenite od škola

Metodologija je važna ako želite da pronađete mesta u Nemačkoj za porodice

Za svakoga od nas je najvažnije da izabere dobru metodologiju kada određuje mesto za život. Iako je svakome od nas najvažnije da ima posao i finansijsku sigurnost, život sa decom ima i neka druga pravila. Za našu listu pratili smo istraživanja koja pokazuju najbolje gradove za život u celom svetu. Sa te liste uzeli smo gradove u Nemačkoj.

  • Ako tražite mesta u Nemačkoj za porodice i lep život najpre definišite šta zapravo tražite – novac i zarada nisu uvek najvažniji kada se spremate za selidbu;
  • Raspitajte se kakvi su vrtići i škole u mestu u koje odlazite – mada svi u Nemačkoj imaju određeni standard, nije loše raspitati se unapred šta Vas čeka;
  • Svakome ko se negde seli da živi sa porodicom bezbednost je na prvom mestu, ali koji god grad u Nemačkoj da odaberete nećete pogrešiti – a dobar kombi prevoz za Nemačku rešiće ovaj problem i na putu do tamo;
  • Standard je svakako jedan od razloga zbog kojih se selite u Nemačku ali ako već možete da birate, ispitajte i ovu činjenicu;
  • Svakome su uslovi za život na prvom mestu pa tako mora biti i Vama – ne oklevajte da pitate ljude koji već žive tamo za neke detalje.

Uslovi

Ako želite da utvrdite koja su najbolja mesta u Nemačkoj za porodice, krenite od uslova koje tražite za život. Dok je za neke najvažnija cena stanova, drugima je važnija socijalna zaštita. Lista koju je napravila agencija za istraživanje polazi od više uslova i faktora, koji kombinovani zajedno daju najbolju sliku. Pored gore spomenutih tu je i standard, kvalitet vazduha i ekološka svest. Ako odlazite u Nemačku sa decom, onda će Vas interesovati i kakav je njihov položaj i kako je organizovana integracija u društvo. Pre nego što angažujete agenciju za selidbe Srbija Nemačka, krenite od uslova života nakon selidbe.

Kako je napravljena lista najboljih mesta u Nemačkoj za porodice

Metodologija kojom su se koristili časopisi koji su istraživali ovu temu uzela je mnogo uslova u obzir. Najvažnije je to da su oni napravili listu najboljih mesta u celom svetu, sa koje smo uzeli ono što je potrebno za nas. Imajte u vidu da su na listi i gradovi iz celog sveta, a na njoj je prvi grad koji je iz Nemačke je tek na 4. mestu.

Prvi na listi

Pre nego što unajmimo kombi prevoz i preselimo se u jedan od najboljih gradova u Nemačkoj, najpre moramo videti koja su to mesta najbolja u Evropi i svetu. Sa te liste uzećemo gradove koji su u Nemačkoj. Prvi na listi, međutim, nije iz Nemačke, već Finske. Prema komisiji, Helsinki je prvi na listi gradova koji su najbolji za porodice u svetu.

Države koje imaju najbolje gradove

Mada bismo to želeli ako već planiramo selidbu u Nemačku, na listi gradova koji su prvi za život sa porodicom nisu najbrojniji gradovi iz Nemačke. Najviše ih ima iz Kanade, a onda Švedske. Uopšte, gradovi Evrope su najviše zastupljeni na ovoj listi, dok u svetu među prvima su gradovi iz Kanade. Dovoljan razlog da se raspitamo za najbolji međunarodni kombi prevoz i spakujemo stvari.

Koja su najbolja mesta u Nemačkoj za porodice?

Konačno, koja su to mesta koja su najbolja za porodice u Nemačkoj. Odgovor je teško dati, posebno ako znamo da svako od nas ima neka svoja pravila i uslove po kojima bira mesto za život. Ipak, ne zaboravite da ćete konačnu odluku doneti Vi sa svojom porodicom. To znači da ćete možda odluku morati da donesete na osnovu nekih čudnih uslova, kao što je lepota parkova ili dostupnost sportova za decu.

Štutgart

Mada nije baš uvek bio na listi gradova koje naši stanovnici vole, ovo mesto veoma brzo je izgrađeno nakon što je u njega preseljen finansijski centar Evrope. Nakon Bregzita i velikih promena u politici i ekonomiji ovo mesto postalo je jedan od centara političkih događaja. Ako to nije dovoljan razlog za preseljenje, ne zaboravite da je u njemu i veliki broj sportskih klubova za decu.

Berlin

Iako je ovo lista za one koji bi se preselili u Nemačku sa porodicom, odlučili smo da na nju stavimo i Berlin, mada nije jedan od tih gradova. Razlog je veoma jednostavan, gde god živeli u Nemačkoj ne možete preskočiti Berlin. Važi za pravi hipsterski grad, poslednjih decenija centar turizma, ali u isto vreme veoma raskošan, šarenolik i mističan. Imaćete mnogo razloga da ga posetite, ali ako i odlučite da u njemu živite nećete se pokajati.

Park

Za porodicu je važno da imaju mesta za šetnju pa ne zaboravite taj detalj kada birate mesta u Nemačkoj za porodice

Drezden

Ako Vam je ime ovog grada poznato ne grešite. Učili smo iz istorije, baš kao i o Berlinu, o ovom gradu dosta. Danas, međutim, ovaj grad poznat je po veoma povoljnim cenama stanovanja, ali i povoljnom standardu. Osim toga, veoma je lep i atraktivan i za turiste, što ga čini još interesantnijim za preseljenje. Ako volite prirodu i lep ambijent, ne oklevajte da se preselite ovde.

Frankfurt

Poznat možda i više po reci Majni na kojoj leži, Frankfurt je još jedan od onih gradova koji su osetili ekonomske prednosti nakon političkih promena u Evropi. U njemu se nalazi i finansijski centri Evrope ali i brojne organizacije. Sve to dovoljno je da postane jedan od najtraženijih gradova za preseljenje sa porodicom. Ako se dvoumite, pogledajte samo kako izgledaju fotografije iz ovog grada i biće Vam sve jasno.

Škola

Za decu je takođe važno da se što pre integrišu u društvo

Minhen

Prvi na našoj listi, a 4. na listi najboljih gradova na svetu je Minhen. Ovaj grad jedan je od najpoznatijih gradova koje znamo u Nemačkoj. Ako Vas zanima šta nudi, pogledajte samo fotografije iz okolnih mesta, parkova i ulica. Veoma lepo uređen, ovaj grad ima dobru infrastrukturu, dobre škole i visok standard. U njemu je lako naći posao, a ujedno su i plate visoke. Sasvim dovoljni razlozi da ovaj grad stavimo na prvo mesto liste koju čine najbolja mesta u Nemačkoj za porodice.