Saveti za skladište

Kako održavati skladište u Beogradu?

Mada deluje komplikovano nije teško održavati skladište u Beogradu. Od velike je važnosti pratiti neke smernice i kontrolisati ono što držimo u skladištu. Takođe, neophodno je da odaberemo dobru kompaniju od koje ćemo iznajmiti prostor, jer oni čuvaju skladišta na pravi način. Agencija Moja Selidba ima više vrsta skladišta za sve namene.
Uređeno skladište

Moguće je održavati skladište u Beogradu

Očistite i spremite skladište za stvari

Najpre je važno napraviti dobar raspored, kako biste mogli održavati prostor čistim i uvek u dobrom stanju. U ovom slučaju je takođe važno da napravite sistem po kome ćete stvari pakovati i čuvati na jednom mestu.

  • Kako biste lakše mogli održavati skladište u Beogradu napravite dobar raspored stvari i držite se njega;
  • Izbegavajte jake hemikalije u skladištu, jer će Vam smetati kada otvorite prostor nakon nekog vremena;
  • Sve što je lomljivo i podložno oštećenju sklonite od vrata jer na taj način čuvate od moguće štete;
  • Kao i kod internacionalne selidbe i u ovom slučaju je važno da donirate ili bacite višak i tako stalno pravite mesta za nove stvari;
  • Kada stavite stvari u skladište nemojte ih zaboraviti tamo već ih obilazite često.

Napravite dobar raspored

Čak i kada je skladište samo napola popunjeno, moguće je napraviti nered i to vrlo lako. Zbog toga je uvek od najveće važnosti da se skladište dobro organizuje i sredi, kako biste uvek znali gde se i šta nalazi. Pre nego što unajmite kombi prevoz Nemačka, najpre odredite šta ćete držati u skladištu i napravite okvirni plan. Na taj način lako ćete dodavati predmete i praviti novi raspored onako kako želite. Takođe, odredite i mesto gde ćete odlagati stvari koje češće koristite kako bi Vam bile lako dostupne.

Obeležite kutije

Možda Vam se sada čini da će sve biti jasno i na svom mestu, ali nakon nekoliko meseci nećete ni znati gde se šta nalazi. Tada se prave greške i ono što biste stavljali u kutije jednostavno neće moći da se stavi tu. Zbog toga je moguće da se jave i problemi ali i nov nered, jer ćete stalno dodavati kutije a kada tražite stare moraćete da pomerate stvari. Ukoliko smatrate da je demontaža i montaža nameštaja pametna stvar, sigurno ste i rastavili velike komade. Ipak, sada je vreme da ih dobro obeležite kako se ne bi desilo da ih jednostavno pomešate i zaboravite gde su.

Dodajte nove stvari pažljivo

Lako nam je da u skladište trpamo sve što nam padne na pamet. Ipak, u tome moramo biti obazrivi, jer tako pravimo veći nered.

Zaštitite osetljive stvari

Iako ćete sve držati na jednom mestu u mirovanju, nemojte zanemariti mogućnost da se sve ošteti tokom stajanja. Ima mnogo načina za to, pa pre nego što se raspitate kolika je za skladište Beograd cena pogledajte i kako su skladišta čuvana. I onda kada mislite da su dobro očuvanja, moguće je da se dogodi nesreća, da negde se pojavi vlaga ili oštete se ulazna vrata. U tim slučajevima je neophodno da sačuvate stvari od oštećenja, bez obzira koliko dugo planirate da budu u skladištu.

Mesto za nove stvari

Nemojte ostavljati skladište prepunim, čak i ako ne planirate da dodajete još stvari. Uvek je bolje da ostavite jedan deo, četvrtinu ili čak trećinu, kako bi ostavili mesta za eventualne nove stvari. Na taj način nećete praviti nered čak i ako dodajete nešto novo, a uvek ćete sa lakoćom održavati prostor čistim. Kasnije možete i vratiti nešto u skladište kada procenite da ima još dovoljno mesta.

Skladište

Neophodno je da napravite dobar plan i raspored stvari u skladištu

Napravite sezonski raspored

Ukoliko nameravate da povremeno uzimate stvari iz skladišta, napravite sistem po kome ćete ih pakovati tamo. Nije dovoljno samo da imate prostor gde ćete stavljati predmete. Važno je da u njemu postoji raspored prema upotrebi, kako biste uvek znali gde se šta nalazi. Ne morate se organizovati prema sezoni, ali ako u njemu držite skijašku opremu, na primer, onda je jasno da je morate vaditi samo u određeno doba godine. Ovo takođe znači da skladište treba i čistiti i obilaziti sezonski.

Ostavite malo praznog prostora

Pored toga što ćete u skladištu uvek ostaviti prostor za eventualne nove stvari, morate u njemu imati mesta i za nešto novo. U ovom slučaju to znači da imate mesta za eventualne manevre i rotaciju velikih kutija i predmeta, jer one zauzimaju prostor. Vodite računa da imate prostora i pored vrata, odnosno, da nikada ne ostavljate stvari preblizu, jer će Vam otežavati ulazak.

Povremeno očistite skladište

Deluje kao veoma zahtevan posao, ali čišćenje jeste veoma važno za održavanje higijene Vašeg prostora. Nemoguće je držati sve u dobrom stanju ako povremeno ne očistite prašinu i oribate. Takođe postoji mnogo toga što morate redovno kontrolisati, čak i ako ne nameravate da koristite stvari iz skladišta duže vreme. Dobro je povremeno obići prostor, provetriti i očistiti, tako da ništa ne ostane sumnjivo. Na taj način sprečićete deblji sloj prašine i paučine koji će biti teško očistiti.

Nije teško održavati skladište u Beogradu

Kada ste sve napravili kako treba onda više nije teško održavati sve čistim. Od velike je važnosti da se držite sistema i pratite uputstva i za ubuduće.

Hemijska sredstva

Poznato je da postoji opasnost sredstava za čišćenje. Izbegavajte da pri čišćenju skladišta koristite prejaka sredstva za čišćenje, pogotovo ne jaka sredstva za ribanje. Pored toga što možete napraviti velika oštećenja na metalnim površinama, rizikujete da oštetite i svoje stvari. Na kraju, ne zaboravite da će skladište biti zatvoreno duže vreme, bez provetravanja, što može biti i opasno kada nakon nekog vremena uđete tamo. Zbog svega toga je bolje da koriste blaga sredstva i čak neke stvari ribate samo vodom sa malo sapunice.

Bacajte višak povremeno

Ako ste zatvorili skladište na neko vreme i stvari u njemu niste koristili niti su Vam bile potrebne, možda bi trebalo da razmislite o tome da ih bacite. Ako ih niste koristili i setili se da ih imate u dužem vremenskom periodu, nema svrhe da ih uopšte više čuvate. Mnogo je bolje da povremeno organizujete dvorišnu prodaju ili jednostavno donirate stvari koje Vam ne trebaju. Suvišno je podsećati koliko će Vam ovo pomoći u sređivanju i stvaranju dodatnog prostora za stvari.

Vrata skladišta

Nemojte držati stvari pored vrata od skladišta, jer ćete ih tako zaštititi

Sklonite stvari od vrata

Već je rečeno da je potrebno da napravite prostor u skladištu u kome neće biti stvari, radi lakšeg prenošenja i otvaranja prostora. Ipak, ako već pravite prostor u skladištu, neka to bude onaj koji je bliži vratima i to iz više razloga. Lakše ćete održavati skladište u Beogradu ako je prostor oko ulaza otvoren, posebno za utovar i istovar. Na taj način i štitite stvari od oštećenja, padova i lomljenja. Ovo se posebno odnosi na police sa stvarima, ali i kutije u kojima su lomljive stvari.