Saveti za pakovanje

7 stvari koje ne staju u kombi

Bez obzira koliko se trudili, postoje stvari koje ne staju u kombi, čak i uz najveći napor. Ili zauzimaju mnogo prostora, ili su jednostavno previše teške. U nekim situacijama je jedino dobro da unajmite dobru agenciju kao što je Moja Selidba da Vam pomogne oko pakovanja i prevoza. Zato ne oklevajte kada se spremate za put.Dnevna soba

Lampa takođe spada u stvari koje ne staju u kombi

Kojih je to 7 stvari koje ne staju u kombi

Među stvarima koje ne staju u kombi svrstali smo i one koje su inače velike, ali i one koje zahtevaju posebnu pripremu. Neke od njih možete spakovati ali uz predugo rastavljanje i zaštitu. Sve to oduzima vreme i novac, pa nije vredno toga.

  • Previše velike i glomazne stvari nisu da ih vozite u kombiju – nekada je bolje ostaviti ih kod kuće;
  • Svakako da ćete lomljive stvari posebno zaštititi tokom prevoza, ali nekada ni to nije dovoljno, posebno ako su previše velike;
  • Možda i nemate velike stvari ali ih imate mnogo pa je za kombi prevoz Beč jednostavno nemoguće da sve prevezu bezbedno;
  • Neke stvari koje ne staju u kombi i nisu inače rizične, ali za duža putovanja jesu pa uzmite i to u obzir;
  • Na dugim putovanjima od velike je važnosti i koliko brzo se putuje i kakav je put do nove adrese, što sve utiče na to šta ćete staviti u kombi.

Kauč

Kao jedan od najvećih komada nameštaja koje imamo, sigurno da i nije predviđen za vožnju kombijem. Čak i profesionalni transport Beograd neće prihvatiti da preveze kauč na bilo koju adresu i to iz više razloga. Pre svega, kauč ne možete rastaviti na manje delove, a svaki pokušaj da ga unesete može oštetiti materijal. Sa druge strane, ako i uspete da stavite kauč u kombi, nećete imati mesta za ostale stvari, ili ćete rizikovati da ih oštetite.

Ormar

Jasno je da ormar i nije predmet od koga bismo očekivali da se može spakovati u kombi, ali neki smatraju da se može rastaviti na delove. Tačno je da od ormara uglavnom možemo odvojiti vrata, police i slične dodatke, ali on je i dalje veliki i glomazan. Da ne spominjemo činjenicu da je i veoma težak, zbog čega lako može oštetiti ostale stvari u kombiju. Sve ovo su razlozi zbog kojih retko koja kompanija organizuje kombi prevoz Austrija Srbija u koji možete staviti i velike komade nameštaja.

Stona lampa

Mada su lampe inače male, one su teške za transport zbog bezbednosti. Lako se polome, a nisu baš ni stabilne. Međutim, lampe koje stoje na podu su veoma komplikovane za transport. Ne samo da su dugačke, već obično imaju više manjih lampi i abažura, zbog čega nije lako zaštititi ih. Skoro da ne postoji dovoljno dobar materijal za pakovanje koji će zaštititi sijalice i abažure od lomljenja. Zbog svega toga je bolje da je ostavite.

Fotelja

Ko ne bi želeo da spakuje omiljenu fotelju kada se seli i ponese sa sobom u novi stan? Kada se naviknemo na neke komade nameštaja, posebno one koji nam pružaju udobno dremanje posle ručka, teško je odreći se njih kada se selimo. Ipak, fotelja je veoma teška za prevoz jer se ne rastavlja, a glomazna je. Ako imate fotelju koju biste poneli sa sobom, radite se odlučite za kamionski prevoz.

Trpezarijski sto

Ima više vrsta i veličina trpezarijskih stolova, pa je teško reći koliko je teško spakovati ih u kombi. Neke možete lako rastaviti na manje delove, dok su neki i sami veoma mali. Ipak, nije lako spakovati veliki sto, koji je pritom i veoma osetljiv u prevoz kakav je kombi. Osim toga, on zauzima mnogo prostora, a tokom puta se može i oštetiti. Zbog svega toga je bolje da odustanete od ove vrste prevoza.

Ormar

Ne postoji način da spakujete ormar u kombi

Bela tehnika

Mada ima mnogo malih uređaja koje svakodnevno koristimo u domaćinstvu i većinu njih možemo spakovati, nisu svi za selidbu. Čak i među onima koji su mali i zgodni za pakovanje ima onih koje ne možemo tek tako da ponesemo sa sobom. Sa druge strane, većina je i osetljiva na putovanja, truckanja i slične moguće probleme. Ukoliko se selite, razmislite o tome da jednostavno ostavite stvari kod kuće a u novom domu kupite nove stvari.

Bračni krevet

Možda bračni krevet odlazi u istoriju, ali dok se to ne desi, moramo ga transportovati prilikom selidbe. Kreveti se danas prave od različitih materijala, imaju različit izgled i dizajn, a na sve to treba dodati i dušek čija cena se kreće u velikom rasponu. Veoma je teško spakovati bračni krevet čak i u kamion, jer se neki delovi jednostavno ne razdvajaju. Iz tog razloga mnogi smatraju da je bolje ostaviti krevet i kupiti nov na novoj adresi. Čak i ako uspete da spakujete krevet u kombi, nećete tako lako moći da ponesete dušek, pa je ipak bolje kupiti novo.

Zašto je teško spakovati stvari u kombi

Iako su na našoj listi stvari koje inače nisu velike, imajte u vidu da nije samo veličina razlog za ostavljanje prilikom selidbe. Neke stvari jednostavno ne možete spakovati bezbedno za prevoz.

Rastavljanje

Većina stvari koje ne možemo staviti u kombi su glomazne ali se ne mogu rastaviti na manje delove. Jednostavno je nemoguće rastaviti ih tako da ih možete bezbedno spakovati i zaštititi. Ipak, nemojte se nadati da ćete i sa rastavljanjem uspeti da spakujete nešto u kombi. Kada rastavite predmet, on jeste manji, ali i dalje zauzima mnogo prostora i težak je.

Veličina

Svaki predmet koji fizički zauzima više prostora nego što je gepek kombija jednostavno ne može stati u kombi. Trebalo bi da je tako jednostavno zaključiti kada se spremamo za selidbu. Ipak, neki smatraju da je dovoljno rastaviti na delove, pa onda skratiti predmet tako da lakše stane u kombi. Imajte u vidu da i ti delovi zauzimaju prostor, zbog čega nećete imati mesta za druge predmete.

Koje je moguće rešenje?

Ako ste ipak rešeni da ponesete omiljene komade nameštaja sa sobom, obratite pažnju na moguće probleme. Neki su rešivi, ali za neke jednostavno nema rešenja, pa ih ostavite za sobom.

Spavaća soba

Ima mnogo stvari koje možete staviti u kombi ali nije bezbedno da ih tako transportujete

Zaštita

Čak i kada uspete da spakujete predmete u kombi, i dalje se postavlja pitanje zaštite tih predmeta. Ako niste u stanju da stvari koje ne staju u kombi zaštitite od lomljenja i gubitka, onda nema svrhe pakovati. Osim toga, imajte u vidu da ćete imati i druge predmete koje takođe morate zaštititi. Nemoguće je voditi računa o svemu tokom putovanja, pa izbegnite sve situacije koje mogu trajno oštetiti Vaše predmete.