Međunarodne selidbe

7 razloga da se preselite u Crnu Goru ove jeseni

Ima mnogo razloga da se preselite u Crnu Goru ove jeseni. Pre svega, dogodile su se velike političke promene koje su dovele do zaokreta i u ekonomiji. Sve to ukazuje da je moguće živeti u ovoj zemlji stabilno. Isto tako, ovo je država prelepih prirodnih lepota koje morate videti uživo. Ako ste se već odlučili, onda je agencija Moja Selidba najbolji izbor za selidbu.
More u Crnoj Gori

Mada jeste najlepše, more nije jedini razlog da se preselite u Crnu Goru ove jeseni

Razlozi da se preselite u Crnu Goru ove jeseni

Jedan od najvećih razloga preseljenja je posao i život u novoj državi. Ako ste jedan od tih, onda pogledajte šta sve novo donosi ova država.

  • Posao je uvek dobar razlog da se preselite u Crnu Goru ove jeseni – čak i ako je sezona pri kraju i sve je manje turista;
  • Standard u ovoj državi je na nešto nižem nivou, ali to se ubrzano menja u skladu sa političkim promenama koje vlast sprovodi;
  • Možda Vam se čini da u ovoj državi obrazovanje je na nižem nivou ali to je samo zabluda – ova država ulaže mnogo u obrazovanje;
  • Ako se selite sa decom, onda je dobro da se oslonite na agenciju koja organizuje selidbe Crna Gora duže vreme;
  • Ovo je država u kojoj možete planirati budućnost jer sve ukazuje na to da su krenuli boljim putem.

Ugostiteljstvo

Ako Vas zanima kako možete na najlakši način da se zaposlite u Crnoj Gori, onda je najbolje da krenete od uslužnih delatnosti. Kao turistička zemlja, Crna Gora ulaže u ugostiteljske objekte širom zemlje. Rad u restoranima i kuhinjama obično i jeste razlog za selidbe u inostranstvo, ali to ne mora da bude stresan put. Dovoljno je da se oslonite na agenciju koja ima iskustva u ovim selidbama i prepustite najteži deo posla njima.

Turizam

Mada o Crnoj Gori obično znamo kao o zemlji koja ima more, ono nije jedino mesto koje posećuju turisti. Cetinje i Njegošev mauzolej jedno je od mesta koje posećuje na hiljade turista svake godine. Pored toga, tu je i glavni grad i neverovatna netaknuta priroda širom ove zemlje. Ako volite planinarenje, šetnje u prirodi i jezera, onda ne smete propustiti ovo mesto. To je i jedno od načina da nađete zaposlenje ako Vas ova grana interesuje. Konačno, međunarodne selidbe uvek su lakše sa pravom agencijom.

Put u EU

Mada Crna Gora deli sudbinu ostalih država Balkana, izgleda da je njen put u Evropsku uniju najbrži i najsigurniji. To samo znači da će u skorijoj budućnosti prihvatiti i usvojiti niz zakona koji menjaju strukturu i uređenje zemlje a to će uticati i na život pojedinca. Sa druge strane, standard neće biti previsok, što opet može biti povoljno za život. Možemo očekivati da ova država ima najbolji život u skladu sa evropskim vrednostima. Ako Vam se ta ideja dopada, onda su selidbe kamionom u ovu zemlju izvesne i očekivane.

Život i svakodnevica u Crnoj Gori

Pored prirode, ova država ima mnogo toga da ponudi novim stanovnicima. Jedna od stvari svakako je i ekološki čisti izvori, šume i prostranstva u kojima možete uživati svakoga dana.

Priroda

Jedna od stvari po kojoj se Crna Gora može pohvaliti je priroda i to na mnogo načina. Iako većina nas zna za ovu zemlju kao prestonicu morskog turizma, to nije jedino što o njoj znamo. Pre svega, ne zaboravite da je ona veoma pristupačna i zbog svojih planina, jezera i reka, a veliki deo je potpuno netaknut. Budući da država nastoji da postane ekološki čista država, to je pravi znak da je ovo mesto na kojem treba živeti.

Sveti Stefan

Crna Gora je poznata i po istoriji i prirodnim lepotama

Klima

Možda Vam se čini da je život u Crnoj Gori iz ugla klime i vremenskih uslova sličan našem, to nije uvek slučaj. Zbog specifičnog terena i razuđene morske obale ona je za nijansu toplija nego kontinentalni deo zemlje. Razuđenost obale doprinosi i toploti mora, pa je pravo zadovoljstvo letovati ovde. Sa druge strane, ona nema jake zime i mrazeve, zbog čega je preko cele godine prijatno za život i odmor.

Istorija

Ne smemo zanemariti činjenicu da je ova mala država jedna od veoma zanimljivih kada je u pitanju istorija. Ona ima mnogo toga što je označava kao značajni deo istorije Balkana, naročito ako pogledamo život pod Turcima. Jedan od njihovih vladara, Njegoš, poznatiji je kao pisac i pesnik i možda najznačajniji filozof sa ovih prostora. Dovoljno da u njoj pronađete svoj put i smisao u budućnosti.

Ugled

Budući da je država svesno i bez zadrške donela odluku da krene putem koji vodi u Evropsku uniju i položaj koji ima u svetu menja se prema tome. Ova država uživa sve veći ugled u zemljama EU ali i celom svetu, ne kvareći odnos koji tradicionalno ima sa Rusijom i Kinom. Veliki broj Rusa sa visokih položaja izgradio je vile i hotele na crnogorskoj obali, a sve to pokazuje da se u ovoj državi može mirno živeti.

Nađite najbolji izbor za sebe

Ako ste već odlučili da se preselite ovde, onda ne treba mnogo objašnjavati šta možete očekivati. Prepustite se i počnite da se pakujete za veoma uzbudljivo i privlačno poglavlje Vašeg života.

Deca

Ako se selite sa porodicom, najvažnije Vam je da deca imaju dobro vaspitanje i obrazovanje. To je moguće u Crnoj Gori, budući da je to zemlja koja sve više ulaže u ovaj sektor. Poslednjih godina ona je promenila stav prema univerzitetskom obrazovanju, pa sve više građana ostaje u Crnoj Gori na školovanju. Sa druge strane, lepa priroda i čist vazduh svakako su razlozi zbog kojih bi trebalo da razmotrite ovu zemlju za život sa porodicom.

Raspitajte se kod onih koji žive ovde

Zahvaljujući društvenim mrežama danas možete pronaći mnogo toga o svakoj državi, pa i Crnoj Gori. Dobra strana je da možete čuti informacije iz prve ruke o načinu života i prednostima koje ova država ima. Naravno, svaku informaciju uzmite sa rezervom, jer se radi o mišljenju koje osoba ima, a ne činjenicama. Sve što Vam neko kaže o svom životu u nekoj državi svakako je dragocena informacija koju možete koristiti pre selidbe.

Reka uCrnoj Gori

Netaknuta priroda krasi ovu zemlju

Prepustite se životu u ovoj državi

Konačno, niko ne može da Vam kaže da li je pametno da se preselite u Crnu Goru ove jeseni ili ne. O tome odlučujete sami, nakon istraživanja ali i ličnog utiska. Dozvolite sebi da imate i lični utisak o državi u koju dolazite, pa donesite konačnu odluku sami. Na kraju, prepustite se lepotama i dražima koje ova država ima, jer ih svakako ima mnogo. One loše strane, ako ih i primetite, ostavite po strani.