Međunarodne selidbe

10 razloga da se odselite u Makedoniju sa porodicom

Postoji mnogo razloga i načina da se odselite u Makedoniju sa porodicom. Neki od njih podrazumevaju da naučite sve što možete o istoriji ove zemlje. Isto tako, istražite sve što možete o njoj pre nego što spakujete kofere. A kada ih spakujete, Moja Selidba će uraditi sve što treba da Vas bezbedno preseli tamo.Ohridsko jezero

Priroda u Makedoniji je prelepa i dovoljan je razlog da se odselite u Makedoniju sa porodicom

Priroda je jedan od razloga da se odselite u Makedoniju sa porodicom

Ima mnogo lepih mesta koje možete posetiti kada dođete u ovu zemlju. Ne oklevajte i ne gubite vreme, jer ovo jeste mesto koje vredi videti.

  • Ako tražite makar jedan od razloga da se odselite u Makedoniju sa porodicom, krenite od Sunca – ono je i na njenoj zastavi;
  • Makedonija je veoma povoljna za život pa Vam neće teško pasti da ovde izdržavate porodicu;
  • Istorija Makedonije je impresivna i u njoj možete naučiti mnogo o istoriji Balkana pa i Srbije;
  • Priroda je neverovatna u ovoj maloj državi – dovoljno da unajmite kombi prevoz Beograd Skoplje još danas;
  • Standard je, sa druge strane, veoma nizak što može biti i prilika za napredak u poslu i struci ali i jednostavan život.

Možda niste imali prilike da vidite šta sve nudi Makedonija od svojih lepota, ali sada je prilika da se uverite u to da je jedna od najlepših zemalja Balkana. Nepravedno zapostavljena od strane okolnih zemalja, Makedonija kao da se tek sada budi. Ona nudi prelepe pejzaže, naročito pored reka i jezera, čistu i netaknutu prirodu i prostranstva za šetnju. Budući da ima i lepu klimu, lako je navići se na život ovde. Možda je vreme da se raspitate za agenciju koja organizuje selidbe Makedonija, jer će Vas privući sve što ona nudi.

Ohrid

Teško da ima nekoga kome prva asocijacija na Makedoniju nije Ohrid. Ne samo da je poznato kao jezero, ono ima veliki broj pravoslavnih crkava na maloj površini. Kažu poznavaoci da je teško obići ih sve tokom jednog godišnjeg odmora. Sa druge strane, ovo je mesto na kojem možete kupiti potpuno jedinstvene bisere koje stvaraju školjke samo u ovom delu Balkana. Sve to može biti i razlog da se preselite ovde, uz dobar kombi prevoz nameštaja.

Klima je prijatna

Možda se sećate svih onih predela pored auto-puta na kojem su se videle osunčane njive i nisko rastinje. Razlog je što je Makedonija topla i osunčana, sa velikim brojem sunčanih dana. Na žalost, odlikuje je i višemesečna suša, ali se to poslednjih godina kontroliše. Svakako da je život u toploj državi nešto što Vas može privući, pa ne oklevajte previše oko selidbe.

Skoplje

Mada je kao glavni grad često zapostavljen, Skoplje je veoma ponosan i istorijski poznat grad. Cela Makedonija, uključujući i njen glavni grad poznata je po istorijskim događajima i ličnostima. Nije teško otkriti šta je sve gradilo ovu državu i ovaj grad i to već na samom trgu. Državu je izgradio slavni Aleksandar Makedonski, veliki vojskovođa i vladar. Skopljani su mu odali priznanje velikim spomenikom na trgu. Osim toga, ovde možete videti i brojne muzeje, kao svedoke ovog doba.

Istorija Makedonije je impresivna

Makedonija je zbog svog položaja delila sudbinu svih balkanskih naroda tokom istorije. Ipak, ona je veoma stara država sa neverovatnim istorijskim preokretima i događajima.

Istorija

Makedonija je imala burnu prošlost, koja se produžila i do današnjice. Ipak, ako volite istoriju, onda ovo treba da bude grad u kome ćete živeti. Najstariji sačuvani podaci o ovoj državi datiraju još od Ilira i Tračana, nakon čega je zauzimaju Antički Makedonci, da bi deo pao i pod Rimsku vlast. Konačno, u srednjem veku bila je deo Vizantije, a onda i Bugarskog carstva, da bi je konačno pokorile Osmanlije. I do danas se oko Makedonije vode razni sporovi, naročito zbog njene nezavisnosti, koju joj neke države osporavaju.

Skoplje

Skoplje je grad koji svedoči burnoj istoriji ove zemlje

Evropska unija

Makedonija želi, baš kao i ostale zemlje Balkana, da postane deo Evropske unije i na tome ubrzano radi poslednjih godina. To je razlog zbog kojeg je prihvatila niz uslova, ali i zbog kojeg menja zakone kako bi se prilagodila evropskim. Sve to ukazuje da kao država radi na tome da poboljša standard i uslove života, a to je ono što će Vam pomoći da lepše živite na njenoj teritoriji.

Grčka i ime

Svakome ko živi na Balkanu poznato je kakav problem sa imenom ima Makedonija. Zbog istorijskih razloga, povezanih sa nastankom države i Aleksandrom Makedonskim, država je morala da promeni ime, kako ne bi vređala istoriju Grčke. Danas je njeno pravo ime Severna Makedonija, čime se priznaje da je samo deo velike Makedonije koju je osnovao veliki vojskovođa. Priznanje ovog imena samo je jedno od koraka koje je država povukla kako bi se približila EU.

Život je pomalo neobičan u ovoj državi

Ako volite miran život, bez mnogo promena i trzavica, onda je ovo država za Vas. Nemojte odbacivati mogućnost da se ovde preselite čak i zbog toga.

Standard

Ako želite da živite u Makedoniji, sigurno će Vas zanimati kakav je standard i način života. Ovo je država sa veoma niskim standardom i problemima koje odlikuju siromašnije države. Ipak, ona ima razvijenu poljoprivredu i industriju zbog čega predstavlja pristojno mesto za život. Povoljne cene života mogu biti samo prednost ako želite da živite ovde.

Zaposlenje

Na žalost, očekujte da ćete ovde malo teže pronaći posao, jer Makedonija još uvek nije razvila svoju ekonomiju. Ipak, ona je predstavljena kao povoljno mesto za radnike na internetu, ili digitalne nomade, najviše zbog niskih cena i potpunog oslobađanja poreza. Ukoliko se bavite ovim poslom, razmislite da li je Makedonija pravo mesto za Vas. Blizina i povoljne cene života svakako deluju primamljivo.

Zastava Makedonije

Ovo je zemlja Sunca što pokazuje i njena zastava

Blizu je Srbije

Konačno, preseljenje u ovu državu neće Vam biti teško, jer se radi o državi koja je veoma blizu Srbije. Za samo nekoliko sati možete stići do Skoplja, što znači da kada se preselite tamo nećete imati problema oko obilaska porodice i prijatelja. Ovo je i država Balkana, pa deli njene probleme i izazove. Nećete ni osetiti da ste u inostranstvu, čak ni zbog jezika koji je sličan srpskom. Ovo je samo jedan od razloga da se odselite u Makedoniju sa porodicom.