Beogradske selidbe

Selidba sa Zvezdare na Palilulu

Selidba sa Zvezdare na Palilulu može biti veoma pametan i koristan potez. Pre svega, ovo je deo grada koji nudi brojne mogućnosti za rad i samostalnu zaradu. Kako zauzima veliku površinu, možete razvijati mnoge poslove zahvaljujući tome što živite ovde. Isto tako, selidba u ovaj deo grada doneće Vam i izvesnu promenu u načinu života. Ne dozvolite da Vam to bude jedan od stresnih perioda. Unajmite agenciju Moja Selidba i poštedite sebe nervoze i brige.
Srećna porodica

Selidba sa Zvezdare na Palilulu doneće mnogo radosti Vašoj porodici

Selidba sa Zvezdare na Palilulu znači i promenu načina života

Mada je svaka selidba stresna ali i lepa, ovaj vid prelaska sa jednog mesta na drugo može biti i veoma specifičan. Zvezdara ima svoje lepote i prednosti za život, pa je dobro da se prisetite šta sve ostavljate za sobom.

  • Ako se na Palilulu selite sa decom, onda će Vam biti važno da znate šta sve možete obići i videti što je zanimljivo i korisno za njih;
  • Za mnoge porodice sa decom, ali i starije, selidba sa Zvezdare na Palilulu može biti i zbog školovanja, jer ovaj deo grada ima mnogo dobrih škola i fakulteta;
  • Mada i za organizovanje selidbe Zvezdara ima mnogo razloga i Palilula se može pohvaliti odličnim mestima na kojima možete provesti slobodno vreme;
  • Istorija ovog dela grada veoma je zanimljiva i nikada neće biti previše da istražite nešto o njemu;
  • Budući da je ovaj deo grada i veoma zanimljiv novim stanovnicima, znajte da će i u budućnosti biti zanimljiv novim stanovnicima.

Zvezdara je popularnija

Svakako ste odlučili da se preselite sa Zvezdare, ali možda niste svesni činjenice da napuštate deo grada koji važi za najpopularniji. Ovaj deo grada ima veliku površinu, ali je i dosta razuđen, odnosno, neki delovi grada krase široke ulice i velike raskrsnice. U tom slučaju, navikli ste na širinu, pa Vam dobro dođe da živite u delu grada kao što je Palilula. Svakako, agencija koja izvodi selidbe Palilula pripremiće Vas na pravi način i na ovaj korak.

Na Zvezdari živi najveći broj novih stanovnika

Možda je jedan od razloga da se preselite sa Zvezdare i taj što ovaj deo grada poslednjih godina naseljava sve veći broj ljudi. Prema statistici, čak 2 242 stanovnika je više ove godine, što je trećina svih doseljenika u Beograd. Ako ne volite gužvu, a ni stalni rast cena, onda je preseljenje iz ovog dela grada pametan korak. Uz dobar kombi prevoz, možete se brzo i spakovati i prevesti na novu adresu.

Planiraju se novi projekti

Verovatno Vam sada ne znači mnogo da Zvezdara planira čak 18 kapitalnih projekata u skorijoj budućnosti, ali nije loše da znate i taj podatak. Ako ništa drugo, jedna od prednosti kombi selidbe je to što se možete brzo i vratiti na staru adresu, ako se predomislite. Svakako da će Zvezdara, kao i svaki drugi deo grada, sve više rasti i menjati se, pa nije loše da imate i ovu mogućnost u planu.

Prednosti zbog kojih je selidba sa Zvezdare na Palilulu pametan potez

Bez obzira šta je razlog zbog kojeg se selite na ovaj deo grada, ne zaboravite da je Palilula potpuno drugačija od ostalih delova grada. Razlog je što u sebi sadrži mnogo različitih oblasti i tipova naselja, da će Vam trebati vremena da je celu istražite.

Palilula je spoj urbanog i seoskog

Jedan od delova grada koji ima veliku površinu ali i potpuno različite poglede na tip stanovanja svakako je Palilula. Dok sa jedne strane imate veliki broj stanovnika na jednom mestu, sa druge imate i veliku površinu koja pokriva različite vrste naselja. Tako neki stanovnici ovog dela grada mogu reći da žive na selu u kućama, dok drugi žive u stambenim zgradama.

Botanička bašta

Na Paliluli možete videti i obići mnogo toga, poput Botaničke bašte

Povezuje centar i prigradska naselja

Veoma je zanimljivo opisati granice Palilule i sva mesta koja povezuje, jer se prostire na velikoj površini. Upravo zbog toga možemo reći da povezuje centar grada i prigradska naselja. Može se reći da polazi od Crkve svetog Marka, što znači skoro iz samog centra grada, dok rubovi naselja se prostiru i preko Dunava.

Ima upečatljivu istoriju

Samo istraživanje istorije Palilule biće Vam veoma zanimljivo i trajaće mesecima. Ako pođemo od imena i ono je nastalo na veoma zanimljiv način. Naime, još dok je Beograd bio pod Turcima, ovaj deo grada važio je za predgrađe, pa se tu praktično izlazilo iz grada. Budući da su Turci zabranili pušenje u strogom centru grada, kako bi izbegli požar zbog trošnih, drvenih kuća, tek su tu mogli zapaliti lulu. Tako je mesto i dobilo ime kao deo grada u kojem se pale lule. Kasnije je ovaj kvart bio jedan od četiri kvartova koji su delili Beograd i dugo nosio titulu najvećeg među njima.

Pripada severnom delu Beograda

Kako se ovaj deo grada prostire na velikoj površini, teško je definisati kako će Vam izgledati svakodnevica u njemu. Sa jedne strane su male i tihe ulice u kojima su kuće sa dvorištem, a na drugom su stambene zgrade i tipične gradske četvrti. Recimo i to da se Palilula širi i preko Dunava, prema Banatu, a da izlazi i na još jednu reku, Tamiš. Sve to govori da ćete imati mnogo mesta da obiđete nakon što se preselite ovde.

Zašto je selidba sa Zvezdare na Palilulu dobra odluka?

Budući da je Palilula raznovrsnija i u mnogo čemu zanimljivija, sigurno je da nećete dugo postavljati ovo pitanje. Pre svega imajte u vidu da ćete tokom života na Paliluli imati mnogo prilike da unapredite svoj život i život svoje porodice.

Više vrsta privrede

Jedna od stvari koje krase Palilulu je da ona ima potpuno različite vrste privrede. U njoj možete veoma lako razviti i poljoprivredu, jer imate mogućnost da obrađujete zemlju. Sa druge strane, opština dosta ulaže i u turizam, naročito ako uzmemo u obzir potencijal koji daju reke. Ovo je deo grada u kome se nalazi i industrija, posebno prehrambenih proizvoda.

Ima veliki broj znamenitosti

Lepo je preseliti se u deo grada koji ima toliko mnogo zanimljivih mesta i znamenitosti kao Palilula. Ako se dobro raspitate šta sve ovde možete videti, skoro nikad Vam neće biti dosadno. Pre svega, tu je veliki broj škola i fakulteta, Univerzitetska biblioteka i pozorišta. Ovo je deo grada u kome je živeo Milutin Milanković, a i mesto gde su znameniti profesori univerziteta napravili profesorsko naselje. Oni su sigurno znali zašto za mesto svog stanovanja biraju baš ovaj deo grada.

Obala Dunava

Za mnoge će zvučati sjajno da deo Palilule izlazi na reku

Možete obići mnogo toga

Počev od Tašmajdana, jednog od najpoznatijih delova grada, pa preko Botaničke bašte i hale Pionir, ovo je mesto u kojem možete provesti slobodno vreme na veoma zanimljive načine. Ako volite sport i prirodu, ovo je deo grada koji nudi bezbroj zanimljivih sadržaja. Osim toga, ovde možete lepo vaspitavati decu i pružiti im mnogo zanimljivog sadržaja. Zato je selidba sa Zvezdare na Palilulu svakako pametan potez.