Beogradske selidbe

Pretvorite iznajmljeni stan u dom u nekoliko lakih koraka

Lako možete da pretvorite iznajmljeni stan u dom čak i ako mislite da će to biti skupa investicija. Potreban je novac, ali pre svega vreme da jedan stan postane Vaše lično gnezdo. Ne može se to postići brzo, već nakon nekog vremena života u njemu. U svakom slučaju, preselite se uz kompaniju Moja Selidba i poštedite sebe muka.
Majstor sa alatom

Pretvorite iznajmljeni stan u dom brzo i lako

Krupne promene koje čine Vaš stan domom

Najpre stan morate urediti i renovirati tako da u njemu možete živeti. Ipak i tada možete urediti stan tako da zaista bude Vaš dom. Krenite od krupnih stvari pa ćete doći i do najsitnijih detalja.

  • Svaki stan i kuća postaju dom onda kada u njih stavimo naše lične stvari – bilo da su to fotografije ili uspomene;
  • Neki smatraju da je uređenje doma skupo, ali uz malo mašte i znanja ono ne mora biti takvo;
  • Potrebno je vreme da pretvorite iznajmljeni stan u dom – pripremite se za to;
  • Kada pakujete stvari u transport Beograd vodite računa da spakujete i detalje i ukrase;
  • Svakako da ćete dom uređivati prema sopstvenim anfinitetima i interesovanjima.

Birajte svoje boje

Boje na zidovima odavno su više od obične dekoracije. U današnje vreme one postaju posebna priča koju pričate kada počnete da uređujete svoj dom. Svakako da imate mnogo toga da uradite i možete ukrasiti na svoj način, ali to ne znači da bi trebalo da obojite samo jednom bojom. Igrajte se sa dezenima, ukrasima i trakama. Možete napraviti i šare na zidu, ali i ukrasiti svojim bojama i nijansama. Šta god Vam se dopada, ali imajte u vidu da sve završite pre nego što kombi prevoz Beograd doveze stvari.

Trebaće vremena

Kao i u svakom poslu trebaće mnogo vremena da se naviknete i pripremite za ovaj posao. Nije lako srediti dom ni na jednostavan način, a još je teže kada treba urediti tako da liči na dom. Šta više, moguće je da bude i nekih odlaganja i problema, zbog čega ćete morati i dodatno da utrošite vreme. Zbog svega toga je neophodno da se pripremite i za to sređivanje i pre nego što se pripremite za selidbe Novi Beograd. Na kraju krajeva, dom se uređuje duže vreme i potrebno je da dodajete malo po malo svakoga dana.

Svetlo

Svaki dom izgleda drugačije i lepše kada je dobro osvetljen. Veoma je važno da ga osvetlite i tokom dana i večeri. Nakon selidbe Beograd uredite tako da se dobro vidi dnevno svetlo, odnosno, proširite prozore i stavite tanke zavese. Ako je moguće, napravite još jedan prozor u sobi. Sa druge strane, dodajte što više lampi, jer će Vam one napraviti prostor većim i pristupačnijim. Dobra strana je što različito osvetljavanje i uključivanje različitih lampi svakako pravi prostor lepšim i drugačijim svaki put.

Umetničke slike

Kada imate nov stan i želite da ga ukrasite, najpre krenete od nužnih detalja. Samo uređenje doma je skupo, zbog čega mnogi ostanu negde na pola puta. Zbog toga se može dogoditi da nemate dovoljno ukrasa u domu, a posebno ne onih malo skupljih. Umetnička dela su neke od njih. Uložite u umetnost, jer ona sigurno neće propasti. Moguće je da imate i dobre slike a da Vas to ne košta mnogo. Potražite alternativne umetnike i kupite dela mladih autora koja su nešto jeftinija.

Pretvorite iznajmljeni stan u dom tako da Vam bude udobno

Tek kada sredimo stan tako da zaliči na naš kutak možemo reći da nam je u njemu udobno. Lakše se vraćamo domu u kome se osećamo prijatno i sigurno, a to je moguće samo ako ga dobro uredimo.

Nameštaj

Jasno je da ćete uložiti u nameštaj i da će Vam on biti potreban u Vašem novom domu. Ipak, nemojte kupovati nameštaj samo radi praktičnih problema, nešto može biti i malo zbog ukrasa. Pored obaveznih stvari kao što su kreveti i fotelje, dodajte u svoj dom i neku komodu ili policu, tek da otkrijete svoje anfinitete. Videćete koliko lepše i udobnije dom izgleda sa tako malo detalja u njemu.

Dom pred renoviranjem

Neki koraci u renoviranju su skupi

Napravite svoj kutak

Iako je svaki dom za nas udoban i prijatan, od velike je važnosti da u njemu napravite i nešto što će biti samo Vaše. Svako voli da, nakon što dođe sa posla, sedne u svoju omiljenu fotelju, gleda televiziju ili čita. Dovoljno je da imate udobnu fotelju, lampu i policu sa knjigama pored. Ako radite od kuće ili deo posla završavate kod kuće, onda uredite svoj prostor za rad koji će Vam biti dovoljno prijatan. Pogledajte neke od razloga zašto je čitanje važno.

Obratite pažnju i na detalje

Kao i kod svakog drugog sređivanja stana, pravi posao počinje kada se najveći deo uradi. Kada dodate svoje lične stvari, tada kuća postaje dom.

Biljke

Ima mnogo načina da svoj dom napravite toplijim, ali ništa ga ne čini pravim domom kao što su biljke i sobno cveće. Pre svega, biljka govori da tu zaista neko živi, da redovno zaliva i održava kuću. Sa druge strane, biljke mogu biti veoma privlačne. Ima tu mnogo različitih biljaka, koje svaka na svoj način ukrašavaju dom. Ako imate velike prozore i stakla one mogu napraviti pravu botaničku baštu. Sa druge strane, neke mogu biti i štetne i opasne po kućne ljubimce, pa vodite računa koje uzimate. U svakom slučaju, lepa saksija i originalan raspored može napraviti čudo.

Lične stvari i uspomene

Kada se radi o uspomenama, svako od nas ima nešto što čini dom prijatnijim. Mogu to biti i obične fotografije sa putovanja, ali i porodični portreti. Neki na police stavljaju ručni rad koji su napravili sami ili sa decom. Šta god da stavite, biće veoma privlačno i svakako podstiče goste na razgovor. Kroz njih možete oživljavati uspomene koje imate sa porodicom i prijateljima.

Kuća u renoviranju

Na kraju dodajte u svoj dom lične predmete i ukrase

Ukrasi i suveniri

Suvenire obično i kupujemo zato što želimo da ukrasimo dom. Kao i kod fotografija, oni podsećaju na putovanja i lepe trenutke a ujedno i pozivaju na razgovor. Svako ko nam dođe u goste kroz njih može saznati na kojim smo sve mestima bili. Velika je stvar, takođe, kada imamo neke posebne porodične uspomene koje nas povezuju sa ukućanima. Tek tada možete da pretvorite iznajmljeni stan u dom.