Međunarodne selidbe

Kako preseliti firmu iz Nemačke za Beograd kombijem?

Ako želite preseliti firmu iz Nemačke za Beograd kombijem, najpre se dobro pripremite za ovaj poduhvat. Pored uobičajenih stvari koje morate uraditi, poput poreza i dokumentacije, morate unajmiti dobru kompaniju da Vas preseli. Moja Selidba je kompanija sa iskustvom, znanjem i radnicima koji znaju kako da Vam pomognu u ovom poduhvatu.
Dvorci Bavarske

Preseliti firmu iz Nemačke za Beograd kombijem ne bi trebalo da bude teško uz dobru organizaciju

Organizacija je veoma važna

Nije lako preseliti firmu ni na drugu adresu, a kamoli u drugu državu. Ne bi trebalo da ovaj proces organizujete sami, već isključivo uz profesionalce. Spremite se i dobro organizujte jer ima mnogo toga gde možete napraviti grešku.

  • Nemojte počinjati ovako velike promene u poslovanju ako niste pre toga pripremili radnike – upoznajte ih sa selidbom i uključite u čitav proces;
  • Vreme za selidbu i selidbe svakako je od najveće važnosti – birajte dane kada nema gužve i organizujte sve što pre je moguće;
  • Nova lokacija firme može Vam značajno promeniti poslovanje – pronađite je pre nego što preselite firmu iz Nemačke za Beograd kombijem;
  • Svaka selidba mora biti pripremljena i u skladu sa propisima i porezima u novoj državi;
  • Ako odaberete dobru firmu za selidbe poslovnog prostora nećete platiti visoku cenu a sve će biti daleko jednostavnije.

Zaposleni

Pre nego i počnete da se spremate i pakujete za kombi prevoz Minhen Beograd, najpre razgovarajte sa svojim zaposlenima. Bićete iznenađeni njihovom reakcijom, možda i pozitivno ali svakako ni sami niste sigurni šta Vas čeka. Pre svega budite uvereni da i Vašim zaposlenima ova promena ne prija onako kako biste očekivali. Oni možda ne žele da se presele, ili će im Vaše preseljenje predstavljati veliku poteškoću u radu. Sve ovo možete izbeći ako dobro razgovarate sa njima.

Cene lokala

Nemoguće je preseliti se ako pre toga niste dobro ispitali koliko će Vas sve koštati. Pre svega, najvažnije je pronaći lokal koji ima sve što Vam je potrebno, na dobroj lokaciji. Nakon toga ispitajte koliko će Vas koštati iznajmljivanje ali i režijski troškovi. Za samu selidbu ne brinite, kompanija sa iskustvom organizuje kombi prevoz Frankfurt Beograd po veoma povoljnim cenama.

Uključite zaposlene

Kao što i ceo posao zavisi od Vas ali i Vaših zaposlenih, tako i ovaj proces selidbe mora delimično biti uslovljen i njihovim učešćem. Pokrenite ih i upoznajte sa onim što Vas čeka. Uključite ih u samu selidbu, naročito u pakovanje. Razlog je više nego jednostavan, oni najbolje mogu pripremiti sve za put iz svojih fioka i foldera. Čak i najbolji kombi prevoz Štutgart Beograd ne može nadomestiti kašnjenje u pakovanju kancelarija.

Pakujte prema kancelariji

Uvek se prilikom selidbe postavlja isto pitanje – kako pakovati stvari na najbolji način. Odgovor je zapravo jednostavan, pakujte prema kancelariji i prostoriji. U tome svakako najveću ulogu igraju zaposleni, ali i Vi sami. Tako i obeležavajte kutije, kako kombi prevoz Dortmund Beograd i njihovi zaposleni ne bi nešto izgubili u putu. Ovakav potez olakšaće Vam raspakivanje kada stignete u Beograd.

Nemačka

Ima mnogo razloga zbog kojih bi trebalo da se preselite u Srbiju sa svojom firmom

Preseliti firmu iz Nemačke za Beograd kombijem je prvi korak – onda sledi poslovanje

Pre nego što preselite firmu važno je da se organizujete tako da uskladite poslovanje na novoj lokaciji. Nije dovoljno samo prevesti sve na drugu adresu, neophodno je prilagoditi se novim okolnostima.

Porezi i doprinosi

Kao i kod svake selidbe firme, morate imati u vidu da dolazak u drugu državu podrazumeva promene i u plaćanju. Zato je neophodno da pre nego što otvorite firmu u drugoj državi najpre istražite koliko ćete plaćati mesečne doprinose, poreze i ostale račune. Ne samo da ćete tako značajno ubrzati sve potrebne poslove oko dokumentacije, već ćete imati prilike i da izračunate makar okvirno koliko ćete morati da izdvajate za troškove. Osim toga, dobro je da unapred znate sve zakone i obaveze, jer jedino tako možete raditi pravilno i bez problema.

Lokacija

Znate i sami da je lokacija u poslu veoma važna. Ipak, kada dolazite iz inostranstva, možda nećete tako lako pronaći ono što Vam treba i to odmah. Neophodno je da se dobro raspitate i istražite šta Vam od lokacije odgovara. Ne samo da ćete morati da pronađete mesto za svoj poslovni prostor, već ćete možda morati da istražite svoju ciljnu grupu. Ove sitnice mogu značajno da Vam poboljšaju poslovanje.

Klijenti

Kada smo već kod klijenata i ciljne grupe, ne zaboravite da morate istražiti svoju ciljnu grupu i klijente. Nemojte napraviti grešku i krenuti sa istim načinom rada i u novoj državi, jer se klijenti razlikuju. Ono što je Vašu ciljnu grupu zanimalo u Nemačkoj, neće zanimati u Srbiji ili ne bar na taj način. Zbog toga je veoma važno da istražite sve unapred i utvrdite koje su razlike u navikama i interesovanjima između ove dve grupe klijenata.

Obratite pažnju i na upozorenja

Kao i kod svake promene u kompaniji, najpre morate pratiti svoje klijente. Ako primetite da im neke od Vaših promena ne odgovaraju, prilagođavajte se.

Reklamiranje i promocije

Kao što ne poznajete svoju ciljnu grupu pre selidbe, tako ne poznajete i način na koji se možete reklamirati. Može se dogoditi da Vaše klijente ne interesuje šta imate da kažete ili ne na takav način na koji ste navikli. Takođe, ne zaboravite da je i reklamiranje način da se približite klijentima ali može imati potpuno suprotan efekat, pa izbegavajte greške. Možda su klijenti u Minhenu razmišljali drugačije nego u Srbiji.

Selo u Nemačkoj

Klijenti u Nemačkoj i Srbiji su različiti pa se pripremite i za to

Što više materijala za pakovanje

Mada Vam se čini da nemate mnogo toga da spakujete, može se dogoditi da upravo pakovanje predstavlja najveći problem. Pre svega, imaćete sigurno stvari koje su lomljive, pa morate zaštititi pre nego što ih spakujete u kutije. Veoma je važno da sve te stvari spakujete tako da ne oštetite ni njih, ali ni ostale stvari koje imate u pakovanju. Materijal je dobro da imate pri ruci i kako biste izbegli paniku i žurbu ukoliko nešto nestane u toku pakovanja.

Istražite saobraćaj i parking

Na mestu gde bi trebalo da bude Vaša nova firma važno je da imate dovoljno mesta za parkiranje. Takođe je važno da Vaši dobavljači ali i klijenti mogu u svako doba lako da se parkiraju i ne gube vreme oko tih sitnica. Konačno, parkiranje će biti važno i za samu selidbu, jer jedino tako možete biti sigurni da nećete imati problema sa istovarom stvari. Tek kada sve to organizujete možete lako preseliti firmu iz Nemačke za Beograd kombijem.