Saveti za pakovanje

Kako da spakujete uređaje za selidbu u Beograd?

Ako želite da spakujete uređaje za selidbu u Beograd onda imate mnogo toga na šta morate obratiti pažnju. Pre svega, uređaji koje koristimo u domaćinstvu i koji nam služe za svakodnevnu upotrebu veoma su osetljivi. Ne samo da ih možemo lako oštetiti, već su i veoma skupi i nije lako odjednom obnoviti sve što imamo. Sa druge strane, ove uređaje moramo da koristimo odmah nakon selidbe pa nećemo imati mnogo vremena da kupimo novo. Zato je najbolje sačuvati ih i spakovati na pravi način pre selidbe. U tome vam najviše može pomoći agencija koja organizuje selidbe Beograd.Kuhinja

Biće neophodno da imate profesionalnu pomoć da spakujete uređaje za selidbu u Beograd

A šta ako ne želite da spakujete uređaje za selidbu u Beograd?

Sigurno je da za mnoge od Vas pakovanje lomljivih stvari predstavlja poseban teret. Lakše Vam je da umesto toga kupite nov uređaj nakon selidbe. Ako tome dodamo i činjenicu da je selidba i nov početak u Vašem životu i da želite da ga obeležite novim stvarima, jasno je da mnogi razmišljaju o tome da jednostavno ostave stvari drugome. Ukoliko razmišljate o tome, neophodno je da znate šta Vas u tom slučaju čeka.

  • Sprečite oštećenja i lomove uređaja pre nego što spakujete uređaje za selidbu u Beograd – posebno vodite računa o delovima koji mogu otpasti;
  • Kada se radi o delovima koji mogu da otpadnu imajte u vidu da su to obično oni koji se šrafe ili lepe na uređaj – posebno ih zaštitite pre pakovanja;
  • Ne zaboravite da ponesete sa sobom i uputstvo i garanciju na stvari jer će Vam oni možda zatrebati i kasnije;
  • Neki od uređaja iz domaćinstva zauzimaju mnogo prostora pa je njihovo pakovanje teško i dugo traje – agencije za selidbe posebnu pažnju posvećuju ovom detalju;
  • Ponekad je bolje kupiti novo nego nositi sa sobom stare stvari i uređaje – ako su Vaši uređaji stari, možda je bolje da ih ostavite pre selidbe.

Kupite novo

Iako ovo zvuči kao poseban trošak i to onda kada Vam je najmanje potrebno da se trošite, ponekad se ljudi odlučuju i za ovu mogućnost. Radi se o tome da je stare uređaje teško spakovati i pitanje je da li se isplati. Svakako da dobra agencija ima materijal za pakovanje koji će Vam zaštititi sve stvari ali pitanje je da li se isplati ulagati u njega ako je uređaj previše star.

Odvojte dan za to

Pakovanje samo po sebi traje dugo, ali nemojte u ovoj situaciji žuriti. Odvojte poseban dan za pakovanje uređaja za selidbu u Beograd. agencije koje organizuju selidbe specijalnih predmeta pripremaju za ovaj dan i materijal i prevoz. Oni smatraju da je to neophodno jer se radi o delikatnim stvarima koji zahtevaju punu koncentraciju.

Proverite garanciju

Svaki uređaj ima garantni rok od dve ili tri godine. Ukoliko se pakujete za selidbu, onda morate imati u vidu i da li je uređaj u garantnom roku. Neki od njih ne smeju da se rastavljaju na delove dok su u garanciji ili proizvođač neće prihvatiti garanciju kasnije. Ukoliko je uređaj previše star i već se kvario nekoliko puta, možda je bolje da pozovete agenciju za odnošenje starog nameštaja.

Ako želite da se spakujete uspešno, naučite nekoliko stvari

Pakovanje je uvek teško, oduzima mnogo vremena i novca. Kada su u pitanju osetljive stvari, onda je i mnogo teže. Ipak, ne morate ovo da radite sami, a pogotovo ne bez profesionalne pomoći. Ukoliko želite da se spremite za selidbu na pravi način, potražite pomoć profesionalaca ili poslušajte savete koje oni imaju za Vas.

Koristite originalne kutije

Bilo bi najbolje ako biste mogli da koristite originalna pakovanja kada se spremate za selidbu. Na žalost, mnogi od nas nemaju mnogo prostora za čuvanje svih kutija i pakovanja pre selidbe. To znatno otežava pakovanje, ali je moguće rešiti taj problem. Najbolje je imati poseban prostor za čuvanje kutija ili uređaja pre nego što ih preselite u nov stan. Neki znaju da je zakup skladišnog prostora mnogo lakši i jeftiniji nego kupovina novih stvari, pa se odluče i za tu varijantu.

Kuhinja

Najbolji naćin da transportujete uređaje je da koristite originalne kutije

Rastavite koliko možete

Kao i kod svakog drugog pakovanja, najbolji način da se spakujete za selidbu je da rastavite stvari na manje delove. To je kod uređaja malo teže, ali obično svaki od njih ima delove koji mogu da se odvoje. Naravno, vodite računa da ne polomite nešto dok odvajate delove uređaja.

Pakujte kablove propisno

Pre svega, kablovi zauzimaju mnogo prostora i kada koristimo uređaj u domaćinstvu. Mnogi od nas i ne umeju da zaštite stvari od svih kablova koji vise sa stola. Prilikom pakovanja najpre spakujte kablove i zaštitite od uvijanja i lomljenja. Ukoliko ne mogu da se odvoje od uređaja, zalepite za njega.

Uvijte u ćebad i peškire

Kada se radi o pakovanju uređaja, najveći problem obično bude njihova zaštita. Agencije imaju dobar materijal za pakovanje i mogu da zaštite od ogrebotina i lomljenja. Ipak, ako se pakujete sami, koristite ono što imate na raspolaganju. Već pakujete ćebad, peškire i jastuke, pa koristite ih da u njih uvijete svoje uređaje.

Poslušajte upozorenja pre nego što počnete

Iako je veoma važno da se za selidbu spakujete što je brže moguće, to ne sme biti organizovano tako da bilo šta trpi. Morate se posvetiti ovom poslu na pravi način, naročito ako imate osetljive stvari za pakovanje. Za mnoge od nas pakovanje skupih uređaja predstavlja posebnu vrstu tereta. Moramo biti spremni da sve to uradimo profesionalno i sa posebnom pažnjom.

Kuhinja sa uređajima

Uređaje instalirajte u novom domu isključivo uz pomoć stručnjaka

Koristite dobar prevoz

Iako selidba podrazumeva upotrebu velikih prevoznih sredstava, obično to i nije tako dobra odluka za električne aparate. U ovom slučaju je bolje uzeti neki od manjih prevoznih sredstava i pakovati sve na manjem prostoru. To će sprečiti padove i lomove tokom puta.

Instalirajte uz stručnjaka

Bez obzira što električni aparati u domaćinstvu nisu teški za instalaciju, nije uvek pametno sređivati ih bez pomoći stručnjaka. Veoma je važno da ih spakujete uređaje za selidbu u Beograd na pravi način, ali i njihova instalacija nakon selidbe je takođe bitna. Angažujte profesionalce i dajte im da urade najteži posao a Vi se opustite nakon selidbe sa svojom porodicom.